Olcsóbban autót, telefont, üzemanyagot

Mától a hazai kis- és középvállalkozások beszerzéseik során olyan árkedvezményhez juthatnak, amely eddig csak a nagyvállalatok számára volt elérhető. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított VOSZ-BESZ Zrt. öt nagyvállalattal írt alá együttműködési szerződést. A cégek azt vállalták, hogy az egyszemélyes vállalkozás is komoly kedvezményekre jogosult, akár egy nagyvállalat.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Elindult a VOSZ-BESZ Zrt. kedvezményes beszerzési rendszere, amely keretében a legkisebb tagvállalatok is olcsóbban kaphatnak áramot, kedvezménnyel vásárolhatnak gépkocsit, olcsóbban telefonálhatnak, kedvezményes áron vehetnek igénybe flottakövetési szolgáltatást amennyiben kapcsolódnak a rendszerhez. Elsőként az MVM Partner Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft., a Shell Hungary Zrt. és a Gablini Cégcsoport kedvezményes ajánlataiból válogathatnak a kkv-k.
– Egy versenyeljárás keretében választottuk ki azokat a szolgáltatókat, amelyekkel a rendszer most elindult. Olyan ágazatokat gyűjtöttük össze, ahol a kis- és közepes tagvállalataink a mindennapi életük során a leginkább versenyhátrányban vannak a nagyvállalatokkal szemben, és a piaci helyzetüket jelentősen kedvezőbbé tenné, ha olcsóbban jutnának a szolgáltatáshoz – válaszolta a Piac&Profit kérdésére Szűcs Péter, a VOSZ-BESZ Zrt. vezérigazgatója.


Kép:flickr

A VOSZ a kkv-k szempontjából legkedvezőbb ajánlatot adó céggel kötött szerződést. A beszerzési rendszer folyamatosan nő: az idei év második felében a tervek szerint gázszolgáltatóval, nyersanyagot – acél, vetőmag, élelmiszeripari – biztosító társasággal, bankkal és biztosítóval is bővül a szolgáltatók köre. A tárgyalások már folynak.

A kkv-k a beszerzési rendszerhez ingyenesen csatlakozhatnak, a kedvezményes ajánlatok igénybevételének egyetlen feltétele a VOSZ-tagság. A szövetségi tagdíj jelenleg évi 17 ezer forinttól indul. A VOSZ várakozásai szerint 2013. végére legalább 60 ezer kkv lesz tagja a körnek.
– A mostani tapasztalatok alapján az érdeklődők 30 százaléka még nem VOSZ-tag – tette hozzá Szűcs Péter.


Demján Sándor
Kép:MTI

Tetemes megtakarítást ígér

A szolgáltatói oldalon megjelenő nagyvállalatok kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az általuk kínált kedvezmény „érezhető” legyen, és jelentős segítséget nyújtson a magyar kkv szektor versenyképességének javításában. Az üzemanyag-, távközlési, energetikai és autóipari cégek azt vállalták, hogy a rendszerhez csatlakozó kis- és középvállalkozások számára alapvető termékeket és szolgáltatásokat biztosítanak, az eddig csak nagyvállalatok számára elérhető kedvezményes áron. Összességében – 60 ezer kkv csatlakozásával számolva – az eddig megkötött szerződések éves szinten 38 milliárd forint megtakarítását teszik lehetővé, hangzott el a sajtótájékoztatón. Modellszámítások szerint az áramszámlán havonta 5 ezer – 50 ezer forintot, a telefonszámlán 10 ezer -30 ezer forintot, üzemanyag vásárláson 5 ezer – 30 ezer forintot, és banki-, biztosítói szolgáltatásokban is ugyanekkora összeget tudnak havonta megspórolni a cégek Szűcs Péter szerint. (A telefonadónak köszönhetően alapvetően növekedhetnek majd a cégek ilyen típusú terhei, az áramszolgáltató váltás viszont számos spórolási lehetőséget rejt a kkv-k számára.)

Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke hangsúlyozta: Csak növekedésen keresztül tudjuk a szegénységet megszüntetni Magyarországon. Ha nincs növekedés, marad a szegénység. Célunk, hogy a kkv-kat összekössük a vezető beszállító vállalatokkal, hogy a kedvezményes beszerzési és beruházási lehetőségek révén – legalább részben – a nagyvállalatokéhoz hasonló pozícióba kerüljenek. A VOSZ ügyvezető elnöke szerint a kezdeményezéssel a magyar kisvállalkozások versenyképessége hosszú távon is növelhető.
Bármely Magyarországon működő, magyar tulajdonú kis- és középvállalkozás csatlakozhat a rendszerhez és igényelheti a költségcsökkentő Kedvezményes Beszerzési Rendszert.

Vészhelyzetben a magyar gazdaság
Az ünnepélyes aláírás kapcsán Demján Sándor kifejtette: „Kilenc éve azt mondtam, hogy vészhelyzetben van a magyar gazdaság. Mára Magyarország a régió legszegényebb és legnehezebb helyzetben lévő országa lett. A kiutat az jelentheti, ha egy tőkeszegény helyzetben a cégek összefognak és az összefogás révén teremtenek gazdasági előnyt.” A VOSZ ügyvezető elnöke szerint potenciálisan lesz 150 ezer tagja a magyar beszerzési társaságnak, ami hatalmas piacot jelent. A mai világ a lépéselőnyről szól. A csatlakozó vállalkozások a beszerzés terén ehhez hozzájuthatnak. Valódi összefogással az üzletember szerint százmilliárdokat lehet megtakarítani. Mint elmondta, egy évtized alatt a kkv-k az amortizáció mindössze 50 százalékát tudták visszaforgatni a vállalkozásukba, ami nem sok jót ígér. Amennyiben a hazai gazdaság nem áll talpra, nem lesz Magyarország. Ezért elengedhetetlen, hogy a cégek minden lehetséges gazdasági előnyt megragadjanak a túlélés érdekében.

A szállítók

Az eseményen aláíróként részt vettek az együttműködést vállaló beszállítók - az MVM Partner ZRt., a Vodafone Magyarország Zrt., a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft., a Shell Hungary Zrt. és a Gablini Cégcsoport – vezetői, akik szektoruk képviseletében ismertették a megállapodás előnyeit.

Bally Attila, az MVM Partner ZRt. igazgatóságának elnöke elmondta: - „Idén kiemelt figyelmet fordítunk a kis- és középvállalkozások megszólítására. Célunk a nagyvállalatok hatékony kiszolgálása mellett a kkv ügyfélkörünk további növelése. Ehhez új értékesítési és marketing konstrukciókat dolgoztunk ki. A VOSZ-BESZ kezdeményezését éppen ezért az elejétől fogva üdvözölte társaságunk, hiszen a mai napon induló együttműködés eredményeképpen a magyar kis- és középvállalkozások nem csupán kedvező árú, de teljes mértékben megbízható villamosenergia-szolgáltatatáshoz juthatnak.”

Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke kiemelte – „Szerencsés egybeesés, hogy a Vodafone Magyarország Zrt. idén tavasszal adta át vadonatúj, világszínvonalú szélessávú mobilinternet hálózatát a magyar lakosságnak. A hálózatmodernizációnk befejezésével már 2432 településen elérhető a villámgyors mobilinternet, így a Kedvezményes Beszerzési Rendszerhez csatlakozó fővárosi és vidéki kkv-k egyaránt élvezhetik a fejlődéshez ma már nélkülözhetetlen, modern kommunikációs lehetőség előnyeit.”

Eppel János, a Porsche Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette - „A Porsche Hungaria a hazai autópiac legnagyobb importőreként kiemelten fontosnak tartja, hogy részt vegyen társadalmilag és gazdaságilag hasznos programokban. Úgy gondoljuk, hogy a most aláírt megállapodás mindkét területen kiemelkedő lehetőséget jelent, hiszen a hazai kis- és közép-vállalkozások fejlődését támogatja. Biztosak vagyunk benne, hogy a Porsche Hungaria által forgalmazott márkák igen jó ajánlatokkal – kedvező fogyasztású és károsanyag kibocsátású járművekkel - tudnak megjelenni a vállalkozók előtt, amit a vállalati- és flotta-értékesítésben elért sikereink is igazolnak.”

Erényi Balázs, a Shell Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke a következőket emelte ki –„A Shell Hungary Zrt. kiemelt célja a magyar kis- és középvállalatok versenyképességének növelése. Ennek érdekében dolgoztuk ki az új euroShell Card - VOSZ-BESZ Partnerkártya ajánlatot, amelynek keretében a VOSZ-BESZ tagok készpénz használata nélkül vásárolhatnak üzemanyagot az ország közel 240 Shell töltőállomásán. A Partnerkártya használatával a hazai kisvállalkozások pénzt is megtakaríthatnak: a kiváló minőségű Shell FuelSave üzemanyagokkal elérhető fogyasztáscsökkenés mellett vonzó kedvezményeket is biztosítunk a további költségcsökkentés érdekében. Az üzemanyagköltségek pedig a Shell Card Online rendszer segítségével optimalizálhatók.”

Gablini Gábor, a Gablini cégcsoport vezérigazgatója a következőket hangsúlyozta – „A Gablini cégcsoport, mint az egyetlen középvállalkozás, amely beszállítói oldalon csatlakozik a mai megállapodáshoz személyre szabott szolgáltatásokat, egyéni megoldásokat ajánl a kis- és középvállalkozásoknak. Szeretnénk, ha a rendszerhez csatlakozó partnereink éreznék, hogy hasonló kihívásokkal kell szembenéznünk, közös nyelvet beszélünk.”

További információk a kedvezményes beszerzési rendszerről és a csatlakozás lehetőségeiről itt.

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo