Kiállítás cikkek


Art Market Budapest 2023

Art Market Budapest 2023 

4 kontinens 100 kiállítójával, különleges kulturális csemegékkel készül a közönség fogadására Közép- és Kelet-Európa legnagyobb művészeti vására.
Óriási érdeklődés mellett nyithat a régió legnagyobb művészeti seregszemléje Budapesten

Óriási érdeklődés mellett nyithat a régió legnagyobb művészeti seregszemléje Budapesten 

Rendkívüli érdeklődés előzi meg Közép- és Kelet-Európa elsőszámú nemzetközi kortárs képzőművészeti vására megnyitását, a tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest 2021. október 7-10. között új helyszínen, a Bálna Budapest épületében különlegesen gazdag művészeti válogatással várja a látogatókat.
Régióelsőként mutatkozik be Magyarország az ingatlanfejlesztők kiállításán

Régióelsőként mutatkozik be Magyarország az ingatlanfejlesztők kiállításán 

Magyarország a régióban első helyen végzett, sőt elemzői várakozások alapján Európában is első lesz az 5 százalékot meghaladó GDP-növekedéssel és kitűnik az uniós országok közül a gazdasági bővülést támogató ingatlanfejlesztési piaccal is.
Budapestre költözik Sanghaj

Budapestre költözik Sanghaj 

Augusztus végén először rendezik Budapesten – a Hungexpo területén – a Sanghaj Vásárt, amely egyike a világ legnagyobb és legátfogóbb kiállításainak, és amely a kínai metropolisz legjelentősebb cégeit, vállalkozásait mutatja be.
A személyes kapcsolat még mindig mindennél többet ér

A személyes kapcsolat még mindig mindennél többet ér 

Az online platformok széleskörű marketingeszközei egyre nagyobb tért nyernek az üzleti életben, a hosszú távú elköteleződéseket mégis inkább a közvetlen személyes kapcsolatok hozzák. Éppen ezért ajánlatos részt venni szakmai programokon és kiállításokon, hiszen itt lehetőség nyílik szemtől-szembe megismerni partnereket, megrendelőket és befektetőket is.
A határ a csillagos ég, minden kelendő, ami "okos"

A határ a csillagos ég, minden kelendő, ami "okos" 

A szórakoztató elektronikai termékek globális piaca 2018-ban hat százalékkal bővült, az értékforgalom elérte a mintegy 138 milliárd eurót. További lehetőség rejlik a felsőkategóriás, integrált hangasszisztenssel rendelkező okoskészülékekben – áll a GfK szórakoztatóelektronikai termékek globális piacát bemutató tanulmányban, amely a 2019-es Las Vegas-i CES alkalmából készült.
Két szám és két betű: 5G és 8K – ez most az őrület Las Vegasban

Két szám és két betű: 5G és 8K – ez most az őrület Las Vegasban 

A tavalyi 150 000 helyett idén 180 000 látogatót várnak az amerikai Las Vegasba a CES-re, a világ legnagyobb, most megnyílt technológiai kiállítására.
Nem szűnik meg a CEBIT, csak átalakul

Nem szűnik meg a CEBIT, csak átalakul 

November utolsó hetében robbant a hír, hogy jövőre már nem lesz CEBIT. Legalábbis önálló kiállításként nem rendezik meg. A döntéshez a visszaeső látogatói létszám, illetve a HANNOVER MESSE és a CEBIT közötti tematikus átfedés problémája vezetett – hangzott el a társaság budapesti sajtóbeszélgetésén.
Nagy mennyiséget és jó minőséget vár tőlünk a német piac

Nagy mennyiséget és jó minőséget vár tőlünk a német piac 

Németország Magyarország legfontosabb üzleti partnere. A német piacra való bejutáshoz kaptak praktikus tanácsokat a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Piac & Profit által közösen megrendezett Német-Magyar Üzleti Fórum résztvevői az előadóktól.
Az egész háztartást megszervezi – ja és még hűt is

Az egész háztartást megszervezi – ja és még hűt is 

Fűt, zenél és világít. Ételreceptekkel, bevásárlási listával szolgál, és figyelmeztet, mielőtt a tárolt étel megromlana. Ez a Samsung mesterséges intelligenciával felszerelt hűtőszekrénye.

Nem könnyű bejutni a kínai piacra, de nagyon megéri 

A csődtől nem menti meg a céget a Kínába történő exportálás és akármire nem vevő a piac. De akinek összejön és hosszútávú kapcsolatokat épít ki, annak a piac méreténél fogva nagyon jövedelmező tud lenni a kereskedelem. Nem árt tájékozódni a keresletről és a kínálatról előzetesen.

Bűn kihagyni 

Óriási lehetőséget mulaszt el az a vállalkozó, aki úgy akar külföldi piacokat szerezni, hogy eszébe sem jut részt venni egy-egy nagyobb nemzetközi bemutatkozáson. Erre hívja fel a figyelmet a Deutsche Messe magyarországi képviseletének vezetője, Wolf Erik. A Messe Düsseldorf és a Messe Frankfurt képviseletvezetője, Máté Szilvia úgy látja, egyre több magyar kkv felismeri a nemzetközi megjelenés jelentőségét, de való igaz, még mindig kevesen vannak.

A magyar járműipart az alkatrész is húzza 

Az autóalkatrészeknek köszönhető a járműipar robbanásszerű fejlődése Magyarországon. A terület mára a teljes magyar ipari termelés közel egyötödét adja - tette közzé a Bárdi Autó.

A minőség soha nem megy ki a divatból 

Az egészség volt a legfőbb hívószó a világ legnagyobb édesipari kiállításán, ahol a hazai édességkedvelők kedvenc márkája is felvonultatta újdonságait. A kölni bemutatón, amelyen több mint 1500 kiállító és csaknem 40 ezer érdeklődő vett részt, saját standdal mutatkozott be a Szamos Marcipán.  

Moszkvában mutatkozik be a magyar tészta és bodza 

Magyar termékek kínálatát mutatja be az Agrármarketing Centrum (AMC) Oroszország legnagyobb élelmiszer, ital és élelmiszer alapanyag szakkiállításán Moszkvában, a Prodexpo-n. Az immár 25. alkalommal megrendezendő kiállításon egy 181 négyzetméteres közösségi standdal és 10 kiállítóval mutatkozik be Magyarország 2018. február 5-9. között.

Színes vásznak és pénzpiac 

„Hú, ez nagyon nekem való!”– gondolta a Corvinuson közgazdaságtant és marketinget tanult ifjú vállalkozó, amikor belekóstolt a festészetbe. Rövid ideig még próbálkozott az egyetemen a mesterképzéssel, de – mint mondja – ez most kikerült a fókuszból.

Startup naptár: ahol meg kell jelenni 

Budapest egyike az európai feltörekvő startup-központjainak, az elmúlt években tökéletes rajthelyéül szolgált különféle iparágak indulói vállalkozásainak. Fővárosunk gyors ütemben vált a friss és kreatív ötletek otthonává, ahol versenyek, workshopok és egyéb rendezvények biztosítanak fejlődési és kiugrási lehetőséget a startupoknak. A Széchenyi Tőkealapkezelő segítségével összegyűjtöttük azokat a szakmai eseményeket, amelyek amellett, hogy hasznos információkkal szolgálhatnak egy startup vállalkozónak, akár hosszú távú üzleti kapcsolatok kiépítésére is remekül szolgálnak.

Négy magyar startup mutatkozott be New Yorkban és Bostonban 

Négy magyar startup cég mutatkozott be és vett részt tanulmányúton az Egyestült Államok keleti partján a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade és a Design Terminál mentor programjának keretében május 9-20. között.

Óriási buli, óriási haszonnal 

A kiállítási megjelenés is olyan, mint régen a jó buli – sose lehet tudni, hogy mi lesz a vége. Legalábbis nem egészen pontosan. De felkészüléssel és némi támogatással a mindenképpen meglévő hatalmas pozitív löket és piaccal és versenytársakkal való közvetlen találkozás mellett komoly közvetlen eredményeket is hoz.

EU-s pénzből célozzuk meg az exportpiacokat 

Ha az exportpiacokat célozza, szívesen bemutatkozna külföldön, de egyelőre nincs elég forrás a megvalósításhoz, a vállalkozása számára a pályázati lehetőségek nyújthatnak segítő kezet. Simon Tamás a GoodWill Kft. pályázati tanácsadója szerint a kkv-k előtt remek lehetőségek nyíltak meg az utóbbi hónapokban, és idén még várható több ígéretes pályázati kiírás.

Nagy magyarok húznák a kis cégeket külföldre 

Három pillérre épített, új programmal adna újabb lendületet a kkv-k exporttevékenységének a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH). Az Export Expressz névre keresztelt programban egyrészt „zászlóshajó” cégek segítésével ismertetné meg a magyar márkákat, erősebben nyit a startupok felé és a külföldön élő sikeres magyarok támogatására is számít.

Kinek érdemes kiállítani rendezvényen? 

Tavasszal elindult a rendezvényszezon, ilyenkor sok cég gondolkodik azon, mit nyerhet, ha kiállítóként vagy előadóként vesz részt egy konferencián. Összeszedtünk néhány választ a legfontosabb kérdésekre.

Nyolc magyar vállalkozás menni Amerika 

A Design Terminál, a Balassi Intézet és a Magyar Turizmus Zrt. partnerségében pályázatot hirdet: 8 fiatal magyar vállalkozás lehetőséget kap, hogy 2015. június 8-14. között részt vegyen New York-ban a 7. Northside Fesztiválon. A rendezvény egyhetes programjában az innováció, a kreatívipar, a film, a zene és a kortárs művészetek legizgalmasabb képviselőit mutatja be. Idén a fesztivál díszvendége Magyarország lesz.

Így éri meg a karácsonyi vásár 

Közeleg a karácsony és számos kiállítás, vásár csalogatja a terméküket értékesíteni kívánó cégeket. A bőség zavara, ahogy mondani szokás, nem könnyíti meg a választást. Íme néhány tipp, mi alapján érdemes szelektálni a kínálkozó lehetőségek közül és mire figyeljünk az első alkalommal.

Lőjünk szemmagasság fölé! 

Hatékony marketing eszközre lenne szükség egy rendezvényen, szakmai kiállításon való megjelenéshez? Szakértőnk szerint ez esetben a méret a lényeg - és persze a hely.

Tíz tipp, hogy mutatós legyen a standunk! 

Itt a konferencia és a kiállítási szezon, sorra nyílnak a lehetőségek céges bemutatkozókra, ügyfélszerzésre, imázsépítésre. Azonban nem mindegy, hogy cégünk milyen külcsínnel mutatkozik be ezeken a rendezvényeken, szakértőn ehhez ad tippeket.

5 fontos lépés, ha szakmai vásárra készül 

Alig két hét és itt a szeptember, jön az úgynevezett kiállítási szezon, sorra nyílnak a lehetőségek céges bemutatkozókra, ügyfélszerzésre, imázsépítésre. Íme néhány szempont, amire célszerű figyelni, ha úgy döntünk, cégünk is vegyen részt kiállításon.

Magyar startupok New Yorkban! 

A Design Terminál, a New York-i Balassi Intézet, a The Hungary Initiatives Foundation és az iCatapult közös szervezésében hét magyar startup mutatkozik be idén először a New York-i Northside Festival innovációs expón.

Újra kiemelkedő hazai innovációk a 2014-es RENEXPO-n 

Megvannak az idei RENEXPO innovációs standjának nyertesei. Az energetikai szakemberekből álló zsűri ezúttal hét hazai fejlesztésnek, találmánynak, illetve ezek alkotóinak ítélte meg a jogot, hogy termékükkel, fejlesztéseikkel megjelenjenek a Nemzeti Innovációs Hivatal Innovációs standján.

Jó lehetőség fiatal vállalkozóknak 

35 évesnél fiatalabb vállalkozók bemutatkozására ad lehetőséget a Junior Expo. Minden megyéből 10, Pest megyéből 20 vállalkozás fogadására van lehetőség.

Erősödő külpiaci jelenlét a környezetvédelemben 

2013. szeptember 25–27. között a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége harmadik alkalommal rendezi meg az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást Budapesten, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. A kiállítással párhuzamosan a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) nemzetközi üzletember-találkozót szervez a hazai környezetvédelmi cégek külpiaci jelenlétének erősítése céljából.

10 dolog, amire figyelni kell egy külföldi kiállítás megjelenésnél 

Egy magyar cég, aki nemrég sikeresen szerepelt Európa egyik legnagyobb marketinges kiállításán, most megosztja tapasztalatait a sikeres megjelenésről. Jó tanácsok, nem csak marketingeseknek!

Sikeres magyar erdészeti bemutatkozás Svédországban 

Az idén első alkalommal kaptak lehetőséget magyar vállalkozások, hogy a június 5-8. között Jönköpingben megrendezett ELMIA WOOD nemzetközi erdészeti kiállításon bemutathassák legújabb fejlesztéseiket.

Hogyan legyünk sikeresek külföldi szakkiállításon? 

Aki külföldi piacot épít, annak megkerülhetetlen, hogy kiállításokon vegyen részt. De nem elég csupán kiutazni. Bödőcs Róbert, a HITA üzletfejlesztési főosztályának vezetője szerint a kiállítási részvétel olyan, mint a hegymászás.

Innovatív ötlete van? Pályázzon kiállítási részvételre! 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) pályázati úton biztosít lehetőséget innovatív energetikai projektek bemutatkozására az idei RENEXPO kiállításon, a két szervezet közös innovációs szigetén.

Magyar orvostechnikai cégek az Arab Health kiállításon 

Összesen huszonegy magyar cég mutatkozott be a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállításán, egy részük a HITA segítségével. A Dubai-ban rendezett kiállítás a térség legelismertebb gyártóit és vásárlóit vonzza.

Magyar cégek a világ legnagyobb orvostechnikai kiállításán 

Szerdán nyitotta meg kapuit és szombatig tart a világ legnagyobb orvostechnikai kiállítása, a MEDICA Düsseldorf amelyen 4,571 kiállító mutatkozik be 116,000 négyzetméteren. A kiállításon minden korábbinál több magyar cég mutatkozik be a HITA szervezésében.

Lehetőség az építőiparban dolgozóknak 

A ChinaCham Hungary Magyar Kínai Gazdasági Kamara és a Budapest China Mart 2012. október 4-6. között kínai partnereivel közösen Mi otthonunk! címmel építőipari és lakberendezési szakmai kiállítást és vásárt szervez. A kiállítás alkalmat teremt a magyar építőipari beszerzők számára, hiszen megismerkedhetnek, és üzleti kapcsolatokat építhetnek ki kínai gyártókkal.

Megnyílt a világ legnagyobb informatikai vására 

Megnyitották a nagyközönség előtt a szórakoztató és háztartási elektronika világszerte legjelentősebb kiállítását és vásárát, az IFA-t pénteken Berlinben. A vásárt a szakemberek a legrangosabb eseménynek ítélik meg a szegmensben.

Sikeres félévet zárt a HUNGEXPO 

Látogató- és területcsúcs, intenzív üzletmenet, újonnan bevezetett rendezvény: mindegyikre van példa a HUNGEXPO első félévi jelentésében. A kiállítók között sok volt a visszatérő partner, és új szereplők is megmérettették magukat a standokon.

Itt mutatkoznak be a legígéretesebbek 

A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2012. június 6-án negyedik alkalommal rendezi meg a legígéretesebb magyar info-kommunikációs termékek és szolgáltatások számára bemutatkozási lehetőséget kínáló Innovációs TechShow-t. Május 11-ig lehet pályázni a megjelenésre.

Érdeklik a távol-keleti lehetőségek? 

Május 23-25-én kerül megrendezésre Magyarországon a 3. Kínai Márkák Kiállítása, amelyen 12 kiemelt ipari szektorból, közel 200 kínai gyártó jelezte előzetesen részvételét. A kiállítás fontos lehet azon magyar és kelet-közép-európai üzletemberek számára, akik érdeklődnek új piaci lehetőségek, termékek és költséghatékony megoldások iránt.

Kreatív Magyarország 

Kreatív Magyarország címmel a magyar mérnökség múltbeli és mai eredményeit bemutató audiovizuális kiállítás nyílik 2012. február 14-én a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara szervezésében. A tárlat február 20-ig látogatható a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épületének aulájában.

Németországban népszerűsítik a magyar borokat 

Húsz magyar kiállító vesz részt az Agrármarketing Centrum támogatásával a világ vezető borvásárán, a ProWein kiállításon Düsseldorfban 2012. március 4-6. között - közölte a Düsseldorfi Vásár cég magyar képviselete.

8 magyar az 1600 között 

Október 18-21. között zajlott Düsseldorfban a munkavédelem és az üzemi biztonság vezető nemzetközi seregszemléje, az A+A kiállítás. A világ minden tájáról érkezett munkavédelmi és biztonságtechnikai szakemberek 54 ország 1597 kiállítóját ismerhették meg a négy nap alatt. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett közös magyar standon 8 kiállító cég mutatta be legújabb fejlesztéseit a munkahelyi biztonság, az egyéni védőeszközök és védőruházatok területén.

Testközelben a megújuló energia Budapesten 

2010. május 27-29. között negyedik alkalommal nyílik meg a RENEXPO® Central Europe, a közép-európai régió legnagyobb megújulóenergia-ipari kiállítása és vására a kőbányai Vásárvárosban, 3500 négyzetméteren.  A háromnapos kiállítás és kongresszus a helyben megtermelt zöldenergia felhasználására és betáplálására, valamint az innovatív, például hidrogéncella alapú technológiákkal és az intelligens hálózati modellekkel kapcsolatos ismeretek megosztására fókuszál.

Könnyen fogyaszthatóvá tették a fenntarthatóságot 

Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban, 2010. április 14. és május 16. között ingyenesen megtekinthető egy kiállítás, egy felfedezőút, mely színes, kacskaringós víziókkal és temérdek játékkal várja az érdeklődőket.

Ludwig múzeumban a magyar szobrász-sztár alkotásai 

Ha létezett valaha Magyarországon igazi szobrász-sztár, akkor a hetvenes-nyolcvanas években Amerigo Tot, az egykor Fehérvárcsurgóról elszármazott Tóth Imre az volt. Az ő műveit tekinthetjük meg október 9 és január 3.-a között a Ludwig Múzeumban.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás 

Bár az év fordulóján már az újraéledés határozott jeleit mutatta a hazai lakáspiac, a lakásépítések esetében még nem volt nyoma a kedvező fordulatnak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo