Játék cikkek


A szórakoztatóipar új aranytojást tojó tyúkja a videojátékok alapján készülő filmek

A szórakoztatóipar új aranytojást tojó tyúkja a videojátékok alapján készülő filmek 

Játékból a filmvászonra: a játék- és filmstúdiók együtt keltik életre a történeteket.
Kopogtatnak a jövő társasjátékai

Kopogtatnak a jövő társasjátékai 

Hogyan változtatja meg a digitális innováció a szórakozást?
Kisebb a nyereség a Legónál

Kisebb a nyereség a Legónál  

17 százalékkal csökkent az első fél évben.
Vigyázat, gond van a mobilra letölthető ingyen játékokkal

Vigyázat, gond van a mobilra letölthető ingyen játékokkal 

Számos problémát talált a mobiltelefonra ingyenesen letölthető játékoknál a Gazdasági Versenyhivatal.
Gond van egy termékkel az IKEA-nál

Gond van egy termékkel az IKEA-nál  

Fulladásveszély miatt visszahívnak egy játékot. 
Rákapott a világ a Legóra

Rákapott a világ a Legóra  

Rekordnyereséggel zárta a tavalyi évet a dán Lego játékipari konszern - közölte a vállalat kedden éves pénzügyi jelentésében.
Veszélyesek lehetnek az okosjátékok

Veszélyesek lehetnek az okosjátékok  

Az okoseszközök működtetése is rejthet adatvédelmi kockázatokat az ESET tanulmánya szerint.
Duplájára nőhet az iskolakezdés költsége

Duplájára nőhet az iskolakezdés költsége 

Az iskolakezdés átlagosan 20-30 ezer forintba kerül gyermekenként, amennyiben a tanulónak új iskolatáskára is szüksége van, akkor akár meg is duplázódhat ez az összeg a REGIO JÁTÉK friss felmérése alapján. A tanszer-beszerzés augusztusban tetőzik, ilyenkor a vállalat online 7 százalék, míg hagyományos vásárlás esetén 10 százalék kosárérték-növekedéssel számol az előző évhez képest, a nagy bevásárlásra a magyar családok jelentős része tudatosan készül anyagilag.
A játék kiskereskedelemet is megviselte a járvány

A játék kiskereskedelemet is megviselte a járvány 

2020 első felében a játékkiskereskedők alkalmazottjaik közel 40 százalékát voltak kénytelenek leépíteni, és a javuló helyzet ellenére is a koronavírus előtti szint még nagyon messze van.
Padlót fogtak a játékgyártók - rajtuk már a gyereknap sem segít?

Padlót fogtak a játékgyártók - rajtuk már a gyereknap sem segít? 

A koronavírus járvány okozta korlátozások súlyosan érintették a hazai játékkereskedőket, az idei évet már a gyereknap körüli vásárlások sem menthetik meg.

Rengeteg pénzt költöttek játékokra a magyarok tavaly 

Tovább bővült a hazai játékpiac. 

Na, kivel van az erő? 

 

Gru és a minyonok 

Nem is olyan régen, ha az ember meghallotta a minyon szót, akkor egy ínycsiklandó, cukor bevonatos, ízesített sütemény jelent meg a szemei előtt. Kérdezzük meg ma a gyerekektől, hogy néznek a minyonok! Higgyük el, egészen más választ fogunk kapni!

A gyereknek még mindig a játék az igazi ajándék 

Idén karácsonykor a magyar gyermekek 2-3 különböző játékra is számíthatnak, melyekre a szülők többsége 10 ezer forintnál is többet költ. Játékvásárláskor figyelni kell az ajándék minőségére is, ebben a CE jelölés a szülők legnagyobb segítsége.

Pénteken kezdődik a roham, brutális évvégére számíthatnak a játékboltok 

A közel 45 milliárd forintos játékpiac fele realizálódik az idei karácsonyi időszakban, amikor hagyományos áruházi vásárlás esetén 6800 forintot, online 8300 forintot költenek a magyar családok játékokra alkalmanként – derült ki a REGIO JÁTÉK adataiból. A legtöbb fa alá társas- és kreatív játékok, ruhák és sporteszközök kerülnek karácsonykor, az ajándékokat a szülők több mint kétharmada a Black Friday akciók keretében tervezi megvásárolni.

A Z generációnak kiváló megélhetés 

Nemzetközi szinten egyre nagyobb népszerűségnek örvend az e-sport, akár megélhetés szintjén is – különösen az 1995 után születettek életében. Felmerülhet a kérdés: pontosan mi is az e-sport, és vajon tekinthetünk-e rá szellemi sportként? 

Játék készült a Brexitről 

Játékkal magyarázza el a Bloomberg, hány helyen futhatnak zátonyra a brexit-tárgyalások. A játékban a brit miniszterelnök bőrébe bújhatunk, megpróbálhatjuk a közös piacon tartani az Egyesült Királyságot, vagy megegyezés nélkül távozni Brüsszelből, de a döntéshez az ellenzéknek és kormánytagoknak is lesz egy-két szava.

Ilyen módszerekkel csökkentheted a műanyagszennyezésed 2. rész 

A plasztik évszázadokig nem bomlik le, de az időjárás viszontagságainak köszönhetően hamar széttöredezik és szennyező anyaggá válik. A halak megeszik, így bekerül a táplálékláncba. De a csapvízben is kimutatható.

Az e-sportolók már többet keresnek sok olimpiai atlétánál 

Tavaly 121 millió dollárt osztottak szét a különféle versenyeken, az idén már lesz olyan játék, amely önmagában is majdnem ekkora összdíjazást biztosít - írja a Bitport.

Így is visszakaphatja ellopott adatait 

Az ESET szakemberei újfajta zsarolóvírusra hívják fel a figyelmet, amely ezúttal nem pénzt, hanem egyórányi játékot kér az adatokat helyreállító kulcsért. A zsarolóvírusok közel ötéves története során ez az első eset, amikor egy toplistás játékkal kell az áldozatoknak játszaniuk adataik visszaszerzéséhez.

Az e-kereskedelem miatt megy tönkre a legnagyobb játékbolt-hálózat 

2013 óta veszteséges, jelenleg csődvédelem alatt áll a legnagyobb amerikai játékáruházlánc, a Toys "R" Us, és nem kizárt, hogy be kell zárniuk az összes üzletüket az Egyesült Államokban.

Ezekre keresnek rá a jövő fogyasztói a neten 

A gyerekek világszerte kevesebbet kommunikálnak, játszanak és kisebb a hozzáférésük a felnőtt tartalmakhoz a számítógépeken, mint egy évvel ezelőtt, de több oldalt nyitnak meg, amelyek a kábítószerekről, az alkoholról és a cigarettáról szólnak - áll a Kaspersky Lab jelentésében.

Rosszul is elsülhet a gyereknap, ha rossz helyről vásárolunk 

Életveszélyes sérüléseket és több száz milliárd forintnyi anyagi kárt okoznak a hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó játékok. A problémát csak súlyosbítja, hogy a játékszektort érintő hamisítások miatt az elmúlt években összesen több mint 13 ezren vesztették el az állásukat - derül ki az Szellemi Tulajdon Európai Hivatalának (EUIPO) korábbi jelentéséből.

Valóra vált horror: játékok kémkednek az otthonunkban? 

Egyes modern játékok úgy képesek beszélgetni a gyerekekkel, vagy éppen válaszolni a kérdéseikre, hogy az internetre csatlakoznak. Közben pedig olykor kamerával, mikrofonnal kémkednek utánunk...

Az éves forgalom 15%-a is bejöhet most hétvégén 

A játékkereskedők számára a második legfontosabb időszak az évben a húsvét, akár az éves forgalom 15%-a is bejöhet ilyenkor. A többség 4-5000 forintot költ ilyenkor játékra.

A játék nem időpazarlás – teljesítmény fokozás! 

A digitális világ nem csak az eszközeinket, de a gondolkodásunkat is megváltoztatta. Nincs mit tenni, a kesergés helyett, inkább használjuk ki az ebben rejlő új lehetőségeket! Többek között játsszunk –javasolta a téma kutatója a Variációk egy témára üzleti reggelin.

A termékelhelyezés is otthagyta a tévét 

Ahhoz, hogy a márkák meg tudják dolgozni az Y-generációt, az egyik legjobb mód, ahogy prezentálhatják a termékeiket a YouTube celebek körüli termékelhelyezés. Jól jár a márka és a pénzhez jut a self made celeb is, amit tartalmai profibb kivitelezésére és saját megélhetésére fordíthat. A dolog remekül működik, a legnagyobb YouTube sztárok dollármilliomosok.

A Pokémon Go lenyomta a Sonyt 

A Pokémon Go, a Nintendo új, kiterjesztett valóságra épülő játéka alig két hét alatt totálisan felforgatta a világot. A gyártó cég értéke szárnyal, mára lehagyta Japán legismertebb cégét a Sonyt.

Hatmilliárd is elröppenhet nyári játékokra 

Vásárlásonként átlagosan 6400 forint értékben kerül nyári játék a kosárba: a slágertermékek toplistáját a felfújható strandjátékok, homokozóeszközök és az Eb-sikereknek is köszönhetően a labdák vezetik a Regio Játék kutatása alapján. A gyermekeiket nyáron hasznosan lekötni szándékozó családok körében az okoseszközökkel szemben továbbra is a hagyományos játék a favorit.

Siker egy „játéknak látszó” tárgyból 

Kisgyerekes családoknak készít játékos eszközöket a mindennapokban előforduló, problémás élethelyzetekre a magyar Plukkido tervezőcsapat. Olyan hétköznapi dolgokra kell gondolnunk, mint amilyen például a hiszti, az állandó ellenkezés, a reggeli indulás, a testvérek közötti civakodás vagy a testvérféltékenység. Szereztek tapasztalatot bürokráciában, kockázati tőkésekkel és sok más területen, jövőre pedig már külföldi piacra lépnek - egyelőre önerőből. Inspiráló sikersztori, hasznos tanulságokkal.

A szórakoz(tat)ás lélektana (videókkal) 

A gamification már több, mint négy éve, hogy bekerült a köztudatba, ami a technológiai világban rengeteg idő: talán nem meglepetés, hogy a hangsúlyok is eltolódtak a kezdeti próbálkozásokhoz képest, és mára újra a szolgáltatásokban jelenlévő szórakoztató (fun) elemeket keresik a fejlesztők. De miért fontos számunkra egyáltalán a szórakozás?

Mentsük meg játékkal a világot! 

A december 12-i Játék Napja rendezvénysorozat céljául tűzte ki, hogy a játék és a játékos emberek segítségével próbálja megváltoztatni a mai rohanó világunkat.

Játsszon velünk!  

2006 óta működő Klímablogunk idei átalakulásunk kapcsán saját, önálló hírlevelet kap. A téma iránt érdeklődők itt válogatást kaphatnak a zöld, fenntarthatósághoz kapcsolódó hírekből. Hogy kedvet csináljunk a hírlevélre való feliratkozáshoz, egy témába vágó játékot is befogadtunk.

Van olyan szegmens, ami a válságban is megy 

Az általános gazdasági regresszió látszólag homogén masszájában igen kevés szó esik azokról a piaci szereplőkről, akik a válság ellenére is prosperálnak, sőt – jelentős növekedést tudhatnak maguk mögött. Az egyik ilyen a hazai játékpiaci szereplők sikersztorija – érdemes közelebbről is megszemlélni a miérteket.

Már a játszótereken is bírságolnak! 

A játszóterek biztonsági ellenőrzésébe kezdett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a szakemberek munkájuk során elsősorban a gyermekeket fenyegető rejtett veszélyeket próbálják kiszűrni.

Számítógépes játékok: egyre nagyobb a felelősség  

A számítógépes játékok piaca évek óta folyamatosan növekszik, az új, közösségi játékokra alapozó online- és mobilfejlesztések pedig soha nem látott nyereségrátákat produkálnak. Ráadásul ezeknek a játékoknak nemcsak az üzleti szférában, hanem - társadalmi és pszichológiai hatásaik miatt - a mindennapi életben is fontos szerepük van.

Játszva tőzsdéznek a magyar diákok 

Nagy sikerrel zárult az Erste Befektetési Zrt. 2010 őszi félévére meghirdetett „Tanulj meg játszva tőzsdézni! - Tőzsdei Hírbróker 2010" elnevezésű, felsőoktatási hallgatók számára szervezett tőzsdejátéka. A kereskedés alapjaira épülő gazdasági-hírértékelő játékban virtuális pénzzel licitálhattak a diákok az egyes hírek bekövetkezésének valószínűségére.

Nyolc hetes valóságjáték indult az interneten! 

Nyolc héten át tartó, oktató tartalmú, alternatív valóságjáték indul október 8-tól az interneten, ami egyben országos diák- és iskolai verseny, nagy értékű nyereményekkel. A játékot Cseh László, úszó világ- és Európa bajnok, olimpikon indította el a Fővárosi Állat- és Növénykert Akváriuma mellett.

Minden negyedik magyar rendszeresen játszik 

Magyarországon 2,3 millió fő játszik valamilyen rendszerességgel online játékkal, s közülük egyre többen vannak, akik a sokszereplős online játékokkal (MMOG-kel) tölti szabadidejüket. A már több mint 670 ezer fős hazai MMOG tábor éppúgy játszik stratégiai játékokkal, mint online szerepjátékokkal - derül ki GKIeNET -T-Mobile Jelentés az internetgazdaságról kutatásából.

Nyereményt érhet az uniós tudás 

Szeptember 21-étől 13 héten át tesztelhetik tudásukat a Privátbankár olvasói az Európai Uniós Kvízjátékban. Már egyetlen tesztsor kitöltésével is hasznos ajándékokhoz juthatnak a játékosok, de aki kitartóan játszik, értékes nyereményekkel - és persze értékes tudással - gazdagodhat!

Egyre többen szeretik a hardcore-t 

2009 májusában a 14 év feletti lakosság csaknem egynegyede már rendszeres online játékosnak volt tekinthető, ami megközelítőleg 1,9 millió főt érint Magyarországon - derül ki a GKIeNET - T-Home - T-Mobile Jelentés az internetgazdaságról 2009. júniusban közzétett kutatásából. Az online játékok egyre több háztartásban jelennek meg, és az otthoni szórakoztatás részévé válnak. Egyes játéktípusok esetében a magyar felsőoktatási intézménybe járó fiatalok egy része már átmeneti megélhetési forrásként tekint az online játékokra.

"Ha egyszer előfizetsz…" 

Elemzők szerint még éveken át nőni fog az internetes játékok előfizetőinek a száma és négy éven belül a piac mérete elérheti a két milliárd dollárt. A World of Warcraft pozíciója egyelőre megingathatatlannak látszik.

Interneten a Monopoly és a Scrabble 

Mindenki emlékszik az olyan táblás játékokra, mint a Monopoly, vagy a Scrabble, de a Torpedó is népszerű játék a mai napig. A Consumer Electronics Show-n (CES) az Electronic Arts és a Hasbro a digitális világba tör be régi társasjátékokkal.

Mágia, stratégia, foci - erre indulnak be a fiatalok 

Ahogy mindig, ezen a héten is összeállították a heti játékszoftver-eladási toplistákat. FIFA, Command & Conquer és a WOW az első helyeken. Az olcsó sorozatoknál a Need For Speed széria az abszolút domináns.

Nem jöhet több gagyi Kínából 

Az Európai Parlament belső piaci bizottsága csütörtöki ülésén támogatásáról biztosította azt a javaslatot, amely a játékok gyártóit szigorúbb biztonsági előírások betartására kötelezné.

Másfél hetet kell kibírniuk a videójáték-őrülteknek 

Idén is megrendezik a Budapest Game Show-t, ahol az őszi-téli szezon legújabb videójátékai mutatkoznak be. Ingyen ki is próbálhatjuk őket.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás

Sorra dőlnek a negatív rekordok, évek óta nem épült ennyire kevés lakás 

Bár az év fordulóján már az újraéledés határozott jeleit mutatta a hazai lakáspiac, a lakásépítések esetében még nem volt nyoma a kedvező fordulatnak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo