hirdetés

Mentsük meg játékkal a világot!

A december 12-i Játék Napja rendezvénysorozat céljául tűzte ki, hogy a játék és a játékos emberek segítségével próbálja megváltoztatni a mai rohanó világunkat.
hirdetés

Kép:PParchív

A hazai kkv szektor tulajdonosai és vezetői sokat dolgoznak azért, hogy az általuk vezetett cégek eredményesen működjenek, maguknak, családjuknak és munkavállalóiknak stabil megélhetést biztosítsanak. Mindeközben igyekeznek megfelelni az újfajta gyereknevelési módszereknek is. Sok esetben szakítanak a saját gyermekkorukban megtapasztalt szülői mintával, és az új szabadabb elvű nevelést követik a saját családjukon belül.

Az információs társadalom, a számtalan gyerekcsatorna, a számítógépes játékok azonban komoly ellenfelei a családi közösségek kialakulásának. Míg régen adott volt, hogy este a család együtt legyen, ma már ahányan vannak szinte annyi féle kütyüvel, internetes oldallal, vagy tv csatornával foglalatoskodnak az egymással töltött idő helyett. Vagyis a közös játék visszahozása a mindennapi életünkbe a társadalmi felelősségvállalás egy fontos eleme lehet.

A játék nem csak szórakozás, hanem oktató eszköz is. Korunk legsikeresebb társasjátékai valójában annak köszönhetik sikerüket, hogy kitűnően modelleznek az életben működő elveket, struktúrákat, élethelyzeteket. Legyen az szelektív hulladékgyűjtés, vagy nyelvtanulás, vagy személyiségfejlődés. Így ma már barátságos, játékos formában is történhet gyermekeink fejlődésének támogatása, segítése, nevelése.

A 70-es években megtapasztalt hagyományos apai és anyai szerepek is összemosódnak, hiszen napjainkban az anyák sikeres társadalmi helytállása, az anyagi feltételek megteremtésében és a cégvezetésben való aktív részvétele folyamatosan egyenlíti ki a korábbi eltéréseket. Gyermekeinknek hamar felnőnek és a velük „el nem töltött időt” nem tudjuk később bepótolni, másrészt minden oktatási szakember egyetért azzal, hogy a jól megválasztott közös játékok - amik a készítők

szándéka szerint kiegészítői a kertben, erdőben, réten, vagy akár az utcán végzett játékoknak - nagyon is fontosak lehetnek a gyermekek későbbi életében, az iskolás és a későbbi fiatal felnőtt korban. Gyermekeink a közös játékokon keresztül ismerik meg az őket körülvevő világot, az emberi környezetet, ezeken keresztül érhetik meg átfogóbban a társas kapcsolatokat és sajátíthatják el a megfelelő viselkedési normákat.

A Játék Napja mozgalom alapítói ezért is nagyon fontosnak tartják, hogy az emberek elfoglaltságaik és hétköznapi gondjaik között fordítsanak időt a gyermekeikre, akikben életük legnagyobb „hozzáadott értékét” tudják megteremteni. Támogassa jelenlétével, játékával a Játék Napja mozgalmat. Ha elegen játszanak december 21- ig, a világ megmenekül. Mentsük meg játékkal a világot. Azt a világot, amelyben élünk, s amit átadunk majd gyermekeinknek.

Játszunk együtt szeretteinkkel, családunkkal a mozgalomban, mely december 21-ig tart!

A mozgalom támogatói : Egri János, Mészáros Árpád, Kowalsky, Fankadeli, Várkonyi Attila, és még sokan mások… Minden résztvevőt, különleges játékpedagógiai oktatás, számos játék, a világ legsikeresebb magyar fejlesztésű táblás társasjátéka, ajándékok és értékes nyeremények, valamint a közös játék élménye vár.

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo