hirdetés

Van olyan szegmens, ami a válságban is megy

Az általános gazdasági regresszió látszólag homogén masszájában igen kevés szó esik azokról a piaci szereplőkről, akik a válság ellenére is prosperálnak, sőt – jelentős növekedést tudhatnak maguk mögött. Az egyik ilyen a hazai játékpiaci szereplők sikersztorija – érdemes közelebbről is megszemlélni a miérteket.
hirdetés

Kép:sxc

A hazai játékpiaci szektor prosperálása azért is számít sikertörténetnek, mert a KSH adatai szerint az elmúlt években tovább folytatódott a negatív, demográfiai tendencia, vagyis 2009 és 2011 között évről évre kevesebb gyerek született, mintegy 8,7 százalékkal kevesebben, mint a korábbi években. Emellett az átlagkeresetek és a reálbérek csökkenésének, illetve az évről évre növekvő munkanélküliségi rátának is látszólag azt a tendenciát kellene erősítenie, hogy a gyerekjátékokra fordított kiadások lassan, de biztosan szivárognak át a háztartások luxuskiadásainak területére.

Ezzel szemben, az elmúlt évek tapasztalatai alapján éppen azt állapíthatjuk meg, hogy a nagyobb hazai játékforgalmazó cégek folyamatos növekedést könyvelhettek el. A terület hazai piacvezetője – a Formatex Kereskedelmi Kft. – például 2007-ben még 12 foglalkoztatottal és 8 televízióban reklámozott játékmárkával szerepelt, 2012-re viszont már több mint a duplájára nőtt. Foglalkoztatottainak száma elérte a 30-at, míg az általa forgalmazott márkák száma 17-re növekedett és újabb növekedéseket ütemeztek be a 2013-as üzleti évre.

Ezek a hírek nem csak azt mutatják, hogy a magyarok nem szívesen spórolnak a számunkra legfontosabbak elégedett boldogságot sugárzó arcán, de azt is, hogy az itthon jelenlévő világmárkák mellett, párhuzamos, sőt egyre inkább növekvő térnyerésre képesek a játékpiac hazai szereplői.

Forrás: Gyermekvilág Élményhétvége

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo