hirdetés

Az éves forgalom 15%-a is bejöhet most hétvégén

A játékkereskedők számára a második legfontosabb időszak az évben a húsvét, akár az éves forgalom 15%-a is bejöhet ilyenkor. A többség 4-5000 forintot költ ilyenkor játékra.
hirdetés

Az év második legkiemelkedőbb időszaka a Húsvét a Formatex tulajdonában lévő, 8 üzletből álló Játéksziget bolthálózatban, ahol a vásárlói kosárérték ebben az időszakban 4-5 ezer forint között alakul. A magyarországi húsvéti játék kiadások a közép mezőnyben helyezkednek el, az Egyesült Királyságban közel 10 ezer forint a vásárlói kosár, az USÁ-ban pedig 8-9000 forintot költenek játékra, Lengyelországban azonban gyereknapra kapnak értékesebb ajándékot a gyerekek, a húsvéti nyuszi átlagosan 2-3000 forintnak megfelelő kis ajándékot hoz.

Kép:Formatex

A sonka és az édesség is megy
A nagypénteki zárva tartás miatt erős húsvéti forgalomra számítanak a magyarországi üzletláncok. Az MTI készített körkép szerint az év egyik legforgalmasabb napjára számíthatnak. Mivel a termékek gyorsan kipörögnek az üzletekből és az ipar pedig nem dolgozik az ünnepek alatt, előfordulhat a rövid szavatosságú, friss termékeknél az áruhiány.
A Formatex 1000 fő bevonásával készült felmérése rámutat, hogy a szülők nagy része interneten tájékozódik játékvásárlás előtt a játékokról. 42%-uk építő játékokat vásárolna legszívesebben húsvétra, ügyességi és sportjátékot a válaszadók 36,5%-uk, kézműves és barkács játékot 34,5%-uk venne, táblás társasjátékkal 33%-uk örvendeztetné meg gyermekét, babás-állatos szerepjátékra pedig 20%-uk költene. A legtöbben 2 és 5 ezer forint közötti értékű húsvéti ajándékot vesznek, de a válaszadók 14%-a 5-7500 forint közé teszi az egy-egy csemetére költhető összeget, 17% pedig úgy gondolja, inkább 1000-2000 forintot költ gyermekenként.

A szülők harmada szerint a gyerekek 500 forint körüli locsolópénzzel térnek haza, minden ötödik megkérdezett úgy tudja, hogy akár 2-5 ezer forintot is hazavisznek a gyerekek, 10% szerint pedig 5-7500 forint is lapulhat a zsebükben. Néhány szerencsésebb gyereknek akár 10000 forint fölötti összeget is sikerül gyűjtenie.

„ Az éves forgalmunknak akár 15 százalékát is realizálhatjuk húsvét előtt az üzletekben és a webáruházban”– mondta el Borhi János, a Formatex ügyvezetője. A szakember szerint az idei slágerek a társasjátékok lesznek a minden évben nyerő nyuszis figurák mellett. Idén, mivel a tavaszi szünet húsvétra esik, a kültéri játékok fellendülését is várják.

hirdetés

Véleményvezér

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo