Ingatlanbefektetés cikkek

hirdetés

Minden rekordot megdöntött a hazai ipari ingatlanpiac

Minden rekordot megdöntött a hazai ipari ingatlanpiac

„Bár az energiaárak szignifikánsan csökkennek az elmúlt hónapokhoz képest, az energiapiac még tartogathat kihívásokat” – mondta Jos Tromp.
Új célpontot találtak az ingatlanbefektetők

Új célpontot találtak az ingatlanbefektetők

Nyugat-Európában a bérlakások évek óta vonzó alternatívát kínálnak az intézményi ingatlanbefektetőknek, és Közép-Európában is láthatóan elmozdul ebbe az irányba a piac.
Ki a lakásirodából! Most érdemes jobb irodaházba költözni

Ki a lakásirodából! Most érdemes jobb irodaházba költözni

Az irodákat bérbeadók most a bérlők kegyeit keresik. Minden kategóriában és akár úgy is, hogy mindenre kiterjedő felújítással emelik az irodaház szolgáltatási színvonalát. Kedvező hitellel vásárolni is lehet irodákat.
Még mindig megéri irodaházat és raktárt venni

Még mindig megéri irodaházat és raktárt venni

A koronavírus-járvány csak kisebb sérüléseket okozott a befektetési céllal vásárolt üzleti ingatlanok (irodaházak, bevásárlóközpontok, raktárközpontok) piacán. Még mindig infláció feletti hozamokra lehet számítani.
Eurómilliárdokat hoznának Magyarországra is, de valami hiányzik

Eurómilliárdokat hoznának Magyarországra is, de valami hiányzik

Nem csüggednek a nemzetközi intézményi befektetők a közép-európai kereskedelmi ingatlanpiacon. Továbbra is erős az érdeklődés, de megvan az óvatosság is és sajnos kevés a megfelelő első osztályú termék.Térségünkben minden fontos piacon a hazai alapok is aktívak lettek, idén további jelentős adásvételek zárulhatnak le Magyarországon is.
hirdetés
Megéri még ingatlanba fektetni?

Megéri még ingatlanba fektetni?

Látványos növekedést értek el 2007-hez képest mára az ingatlan- és az albérletárak Európában, és azon belül Magyarországon is. A 2013-as évet követően azonban az áremelkedés jóval meghaladta a bérleti díjak drágulásának mértékét, ami nem kedvezett a bérleti hozamoknak. A kiadási célú lakásvásárlás ugyanakkor egyes helyeken még mindig jó üzlet lehet, és az ingatlanár-emelkedésben is vannak még lehetőségek – mutat rá friss elemzésében az OTP Ingatlanpont.
Mennyivel dobja meg a lakás árát egy új metrómegálló?

Mennyivel dobja meg a lakás árát egy új metrómegálló?

A közlekedés-fejlesztések többnyire az ingatlanpiacot is befolyásolják, feltehetőleg nem lesz ez másképp a következő évtized fejlesztéseivel sem, amelyek közül néhányat már a közelmúltban megismerhettünk a Budapesti Mobilitási Terv 2030 dokumentumból. Az OTP Ingatlanpont az elmúlt évek tapasztalatai alapján vizsgálta meg az ingatlanpiac és a beruházások összefüggéseit.
Így módosul a SZIT törvény

Így módosul a SZIT törvény

A piaci igényeknek megfelelően módosul a SZIT törvény, vonzóbb lehet ez a befektetési formát, így várhatóan még több társaság dönt majd a szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakulásról.
Hogyan lett Budapest belvárosa az ingatlanbefektetők Mekkája?

Hogyan lett Budapest belvárosa az ingatlanbefektetők Mekkája?

Budapest turisztikai és ingatlanbefektetési szempontból továbbra is az egyik legjobb választás Európa szinten. A szárnyaló ingatlanárak tekintetében az előrejelzés szerint, továbbra is növekvő tendenciára számíthatunk. De hogyan lett Budapest belvárosa nemzetközi ingatlanbefektetési célpont?
Az ingatlanbefektetési piac félúton a válság utáni rekord megdöntésében

Az ingatlanbefektetési piac félúton a válság utáni rekord megdöntésében

2017. második negyedében az európai kereskedelmi ingatlanpiacra 74 milliárd euró érkezett, ami negyedével több a tavalyi forgalomnál – derül ki a világ legnagyobb ingatlan-tanácsadója, a CBRE legfrissebb kutatási adataiból. Közép-Európa a tavalyi évhez képest is jobban vonzza a befektetőket, a régió befektetési forgalmából a magyar piac 15 százalékkal részesedik.
hirdetés

Ezek a legnépszerűbb települések a Balatonon

A nyári időjárás beköszöntével felélénkült a Balaton-parti lakóingatlanok, ezen belül a nyaralók iránti kereslet, amelynek a bővülő belföldi idegenforgalom is támaszt ad. A kereslet meglehetősen nagy szórást mutat a különböző településeket tekintve - áll az ingatlan.com és a BankRáció.hu közös - saját adatokon alapuló - felméréséből. Kiderül belőle az is, hogy melyek a legnépszerűbb települések és mennyiért keresnek Balaton-parti ingatlanokat, amelyek megvásárlásánál érdemes a hitelfelvétellel is számolni.

Vonzóbbá teheti a befektetők számára az ingatlanpiacot a SZIT-szabályozás

Az Országgyűlés elfogadta az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely jelentős mértékben érinti a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok („SZIT”) jogi szabályozását is. Az ingatlanpiaci felfutásban részesedni kívánó kisbefektetők számára új lehetőség jelenik meg: a SZIT jól kiegészítheti a befektetési portfóliójukat az ingatlanalapok mellett.

Továbbra is az iroda a legkeresettebb ingatlan

A kedvező nemzetközi és magyar gazdasági környezet összesen 133%-os befektetési volumenbővülést eredményezett 2016-ban az előző évhez képest, így a magyarországi kereskedelmi ingatlanok tranzakciós értéke elérte a valaha volt második legmagasabb, EUR 1,7 milliárdos értéket. A legkeresettebb ingatlan típus 2016-ban továbbra is az iroda maradt 56%-os részesedéssel, amit a kiskereskedelemi ingatlanok követtek 25%-al, majd az ipari, logisztikai projektek 11%-os részesedéssel.

Egyre több külföldi vásárol magyar ingatlant

Friss adatok szerint 2016-ban több mint háromezer ingatlan került külföldi tulajdonba Magyarországon. A legtöbb külföldi állampolgár kínai, orosz és ukrán a vásárlók között. Azoknak a külföldieknek is számos lehetőségük van, akik hitelt vennének fel ingatlancéljaikhoz, sőt bizonyos esetekben állami támogatást is kaphatnak.

Jelentős eltérések a fővároson belül

Jelentős eltérések alakultak ki az év elején a lakásvásárlások célja alapján a fővárosban: míg Budán februárban rekordszintre emelkedett a befektetések aránya a teljes eladáshoz képest, addig a pesti kerületek nagy részében csökkent a befektetési szándékkal vásárlók aránya – közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján kedden az MTI-vel.

Bérbeadás mint befektetés?

Befektetési lehetőségeket keresve egyre többször találkozhatunk az ingatlan bérbeadással, mint opcióval, ami hosszú távon garantált megtérüléssel vonzza potenciális vevőket. Valóban ilyen egyszerű lenne? Mire kell figyelni és milyen lehetőségeink vannak, ha ezt a formáját választjuk a pénzünk kamatoztatásának? A KSH legújabb, 2015. évig összegző lakáspiaci felmérése alapján keressük a válaszokat a fenti kérdésekre.

Nem jut el a vevőkig az áfacsökkentés hatása

Tombol a panelreneszánsz a kormányzati intézkedések és az uniós források hatására: az ingatlan a legnépszerűbb befektetés, az állami és banki lehetőségekkel tízmillió spórolható a vásárláson, és a CSOK erősen érezteti a hatását. Az áfacsökkentést nem érzik a vásárlók.

Nem csak Pesten mennek a panelek

Nem csak a fővárosban dübörög a lakáspiac, számos vidéki nagyvárosban is megjelentek a befektetők, sőt egyes borvidékek központjában már a turistákat célzó, rövid távú lakásbérbeadás is megjelent, Pakson pedig az atomerőmű bővítésre készülnek.

Ömlenek a milliárdok az ingatlanpiacra

Az európai kereskedelmi ingatlanpiac forgalma közel 56 milliárdra nőtt 2015 második negyedében, ami 15 százalékkal nagyobb a tavalyi adatokhoz képest – derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb felméréséből.

Változások a külföldiek ingatlanszerzésében

Tavaly óta mindenképpen engedélyhez kötött a külföldiek magyarországi ingatlanszerzése. Szakértőnk segít, mely esetekben nem adják meg az egyébként járó engedélyt.

Erőre kapott a vidék az ipari ingatlanpiacon

Közel 5.8 millió négyzetméternyi modern ipari csarnok található Magyarországon a CBRE „Magyarország ipari desztinációi” című új jelentése alapján. Ennek az állománynak a közel két harmada az elmúlt tíz évben épült.

Megjött az ingatlanosok étvágya

Az ingatlanpiaci befektetések újjáéledését prognosztizálja világszerte idei Real Estate Invest Survey című felmérésben a KPMG. A beruházások oroszlánrésze Nyugat-Európában várható.

Ingatlanpiac - Éledezik a tetszhalott?

A RICS Commercial Property Monitor negyedéves adataiból és a CBRE szakértőinek tavalyi évet összegző beszámolójából is úgy tűnik: öt évnyi tetszhalott állapot után visszatér az élet a magyar kereskedelmi ingatlanpiacra.

Építkezésnél nem pénzkidobás a szerződés!

A kkv-k többségénél felmerül felújítás, vagy új ingatlan építésének kérdése, a többségük a kis értékű munkák esetében azonban megspórolja, hogy írásba foglalja szerződését az építési vállalkozóval, pedig így sok kényelmetlenség érheti. Szakértőnk figyelmeztet, mire ügyeljünk!

Csökkenő árak a lakáspiacon

Az első fél évben közel 42 ezer lakás cserélt gazdát, így az éves forgalom a "szokásos" 90 ezer lesz, az árak további 1-2 százalékkal estek az egy évvel korábbihoz képest.

Parkolás: aranybánya a Belvárosban

A budapesti ingatlanpiac gyengélkedéséről szóló tudósítások mindennaposak a sajtóban, és a kilátásokat sem ítéli biztatónak a szakértők többsége. Ám korántsem minden ingatlan szenved a válságtól.

Élénkül az ingatlanbefektetési piac

Jelentősen megnövekedett a befektetési aktivitás 2012 utolsó negyedévében egyes főbb közép- európai piacokon: Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában. A Cushman & Wakefield adatai szerint ebben a negyedévben befektetett teljes összeg eléri az 1,876 millió eurót, amely megközelíti a 2007-es szintet és 536 millió euróval több, mint a harmadik negyedévben. Az összbefektetések mértéke az említett főbb piacokon 3,71 milliárd euróra rúgott 2012-ben, mely az előző kiemelkedő év összbefektetésének csupán 59 százaléka, de 25 százalékkal magasabb, mint 2010-ben.

A családi ház a menő!

Óriási változás figyelhető meg a családi házak ingatlanpiacán a válság előtti 2008-as és az idei év összehasonlításában. Az árak már olyan alacsonyak, hogy idén meglendült a piac – állítja a Duna House elemzése.

Egyre több a brazil és kínai befektető

Az Európán kívülről érkező befektetők egyre jelentősebb szerepet játszanak az európai kereskedelmi ingatlanpiacon, ahol a befektetések egyötöde más földrészekről érkezett 2012 első felében. – derül ki a CBRE legfrissebb kutatásából.

Nincs piac, de bíznak a feltámadásban

Tíz év után először elmarad a jövő hét végére tervezett 21. őszi budapesti Lakásvásár. A szakma évtizeden át meghatározó rendezvénye egyfajta lakmusz papírja volt a lakáspiacnak, a kiállítók és látogatók száma mindig hű képét mutatta a piac állapotának. 

A tengerentúlról tolják az ingatlanpiacot

A nem európai befektetők a kereskedelmi ingatlanbefektetések 25 százalékát generálták 2012 második negyedévében, ami 2007 második negyedéve óta a legmagasabb arány - derül ki a CBRE legfrissebb kutatási adataiból.

Elmaradtunk plázaépítésben - csak Siófokon nyílt új

2012-ben az új bevásárlóközpont-fejlesztések várhatóan 25 százalékkal haladják meg a tavalyi szintet, hogy a kiskereskedelem modern, első osztályú üzlethelyiségek iránti igényét kielégítsék. - derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatási eredményeiből.

Csak a legjobb minőségre van vevő

Az eurózóna folytatódó válsága, illetve az a tény, hogy a befektetők az első osztályú ingatlanokra koncentrálnak, mintegy 60 százalékkal vetette vissza a kelet-közép-európai régió ingatlanbefektetési forgalmát 2012 első felében - derül ki a CBRE legfrissebb adataiból.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett az autók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves díja.

Pénzszerzés

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Tavaly 4590 milliárd forint értékben folytattak le eredményesen közbeszerzéseket a magyarországi ajánlatkérők.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Cégblog

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Hozzávetőleg 8,7 milliárd forint értékben fejleszti gyártási, illetve logisztikai kapacitásait a Coca-Cola Dunaharasztiban. 

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo