Forgalom cikkek


Lenyomják a külföldi webáruházak a magyarokat

Lenyomják a külföldi webáruházak a magyarokat 

GKID-Mastercard: 2023-ban tovább polarizálódik az e-kereskedelem.
Nem csak nálunk nem pörög a bolti forgalom

Nem csak nálunk nem pörög a bolti forgalom  

Havi összevetésben a várt növekedés helyett stagnált, éves összevetésben pedig csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben májusban.
Még a németek is kevesebbet költenek

Még a németek is kevesebbet költenek 

Németországban idén az eddig vártnál nagyobb mértékben csökkenhet a kiskereskedelmi forgalom a magas infláció miatt, ami korlátozza a fogyasztói kiadásokat.
Nemcsak a magyarok kezdtek spórolásba

Nemcsak a magyarok kezdtek spórolásba 

Havi és éves összevetésben is csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben és az Európai Unióban februárban.
Az orosz piacról való kivonulás ellenére is nőtt az IKEA forgalma

Az orosz piacról való kivonulás ellenére is nőtt az IKEA forgalma 

Az IKEA eladások 5,6 százalékkal nőttek a kihívásokkal teli időszakban.
Elképesztő forgalmat ért el a félvezetők piaca

Elképesztő forgalmat ért el a félvezetők piaca 

Egy most közölt felmérés szerint negyedével nőtt tavaly a félvezetőipari ágazat forgalma globálisan.
Miért kerültek nagy bajba a legolcsóbb benzinkutak?

Miért kerültek nagy bajba a legolcsóbb benzinkutak? 

A diszkont kutak gyakorlatilag elveszítették versenyképességüket a hatósági ár bevezetésével, hiszen egyetlen előnyük az olcsóbb ár volt. A prémium benzin vásárlás pedig körülbelül negyedével esett vissza.
Mit hozott a nyár a vendéglátósoknak?

Mit hozott a nyár a vendéglátósoknak? 

174 milliárdot hozott a vendéglősök konyhájára az augusztus.
Koronavírus: hogyan változott a hazai autósok viselkedése?

Koronavírus: hogyan változott a hazai autósok viselkedése? 

Tudatos és felelős döntésekkel igyekeznek csökkenteni a fertőzésveszély kockázatát a hazai autósok - derül ki a Hankook legfrissebb online felméréséből. A válaszolók elsöprő többsége tisztában van az óvintézkedések fontosságával és be is tartja azokat. De vajon mennyire számíthatunk egymásra? Csökkent-e az egymás iránti bizalom az elmúlt évben, vagy sikerült alkalmazkodnunk a járvány miatt bevezetett korlátozásokhoz?
Kisebb autóforgalom, emelkedő kgfb-díjak - mi történt?

Kisebb autóforgalom, emelkedő kgfb-díjak - mi történt? 

A Magyar Nemzeti Bank legújabb kgfb-indexe szerint tavaly a személyautók átlagdíja 9 százalékkal, 44 523 forintra nőtt. Ugyanakkor az emelés mögött nem állt a korábban megszokott ok, hiszen a járvány miatt lecsökkent forgalom, kevesebb baleset volt.

Dugóban áll a fél ország – mi a helyzet az utakon? 

Rendkívül erős a nyugatról keletre tartó tranzitforgalom az M1-M0-M5 útvonalon, balesetek, több kilométeres torlódások lassítják a forgalmat a vasárnap reggeli órákban - olvasható az Útinform honlapján.

Visszaesett az export júniusban 

Júniusban az export euróban számolt értéke 7,3 százalékkal, az importé 2,3 százalékkal csökkent a KSH friss adatai szerint.

A nagy címletű bankjegyeket használat helyett otthon őrizgetik a svájciak 

A svájci frankos bankjegyek nagyobbik része nincs forgalomban, azokat tulajdonosaik maguknál tartják. A magas névértékű frank-bankjegyeket előszeretettel használják bűnözők.

Hiába a sok vásárló, ha nincs munkaerő 

Országszerte emelkednek a fizetések, többek között ennek hatására közel 10 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma. A szupermarketek tulajdonosai ennek ellenére sincsenek könnyű helyzetben. Az egyre nagyobb bérigények megnehezítik a kereskedők dolgát.

Irtózatos pénzek gyűlnek az online kereskedelemben 

A külföldi webáruházakból történő vásárlások növekedése óriási kihívás elé állítja a hazai e-kereskedelmi vállalkozásokat és a gazdaságot. Egyre nehezebb sikeresnek lenni a gyorsuló ütemben konszolidálódó piacon.

A bankkártyánál is előtérbe kerül az ügyfélélmény 

Szignifikánsan bővült a hazai fizetési kártyás vásárlási forgalom az elmúlt években, a tranzakciók száma és értéke hitelkártya esetében 28 százalékkal, betéti kártyák esetében 32 százalékkal haladta meg az előző évi forgalmi adatokat.

Budapest kihagyhatatlan cél a turisták körében 

Több mint ezer turisztikai fejlesztés van folyamatban jelenleg Magyarországon, a magyar turizmus történelmi esély előtt áll – mondta az MTÜ vezérigazgatója egy szakmai konferencián.

Éppen róla nem gondoltam volna... Ki lop a cégtől? 

Az emberek 75 százaléka lopott már a vállalkozástól, ahol dolgozik. A legnagyobb károkat a már sok-sok éve a cégnél lévő kollégák okozzák, mert ők tudnak a legtöbbet a céges folyamatokról, és bennük gyülemlett fel a legtöbb sérelem, tudtuk meg a Piac & Profit Ügyviteli trendek című konferenciáján.

Bejött az átszervezés, újra nyereséges az Opel 

1999 óta először lett nyereséges az Opel, amelyet 2017 közepén vett át az amerikai General Motorstól a Peugeot és a Citroën kocsikat gyártó PSA konszern. A termelés átszervezésével és az állomány leépítésével az Opel az elmúlt évben 18,3 Mrd. eurós forgalomnál 860 millió eurós nyereséggel zárt.

Aratnak az okos automaták – rászoktunk az ATM-es befizetésekre 

A tavalyi évben az OTP Bank okos ATM-jein történő befizetések száma meghaladta a 2 milliót. Volt, hogy egy nap alatt két milliárd is gazdát cserélt.

Bármit csinál, dől a pénz a Facebookba 

A súlyos bírálatok és bírságok a jelek szerint nem ártottak a Facebook üzletének: az óriáscég 2018 utolsó negyedévi, 16.9 Mrd. dolláros forgalma 30 százalékkal volt magasabb az előző évinél – s ebből 6.9 milliárdos nyereséget könyvelhettek el.

Az Apple-vezér fizetésén nem látszik a visszaesés 

Tim Cooknak az Apple vezetőjének legutóbbi éves fizetése 15.7 mió. dollár volt, 20 százalékkal több, mint az előző esztendőben.

Ha ide indulna, nem biztos, hogy odaér – újabb sztrájkhullám kezdődik 

A biztonsági személyzet sztrájkja miatt kedden nyolc német repülőtéren várhatóan megbénul a forgalom, ez kétszázezernél több utast érint.

Megzuhant az Apple a karácsonyi visszaesés miatt 

A vártnál kisebb volt az Apple termékeinek karácsonyi forgalma, főleg, mert a reméltnél kevesebb iPhone-t tudtak eladni. A hírre csökkent is a cég részvényeinek árfolyama.

Egész Európában belehúzott a Black Friday 

A Black Friday kedvezményei Európa-szerte egyre több fogyasztót csábítanak vásárlásra. Olaszországban, Németországban és Franciaországban erőteljesen megugrott a műszaki fogyasztási cikkek értékesítése. Itthon a TV-k, kávéfőzők, mosógépek voltak a slágertermékek.

Minden boltban, kirakatban állást hirdetnek 

A nagy karácsonyi forgatagban a kirakatok nem csak az ajándékokat kínálják, hanem ott virít sok-sok eladót kereső felirat. És a rögtön jövök táblák sem ritkultak, ami annak a pontos mutatója, hogy abban a boltban már csak egy eladó (vagy éppen maga a tulajdonos) dolgozik – írja a blokk.com.

Nem aprózza el a szeszt novemberben a magyar 

Nem tükröződik a száraz november a hazai kiskereskedelem forgalmában: értékben 13, míg mennyiségben 12 százalékkal ugrott meg az égetett szeszek iránti kereslet 2017 októberéről novemberre. A „legszárazabb” a délnyugat-magyarországi régió.

Már a bankokból is kiszorul a készpénz 

Svédországban már a nyilvános illemhelyen és a templomi gyűjtésnél is bankkártyával fizetnek, az északi országban szinte teljesen eltűnőben van a készpénz.

Így készítse fel vállalkozását az ünnepi rohamra 

A következő ünnepi időszak a nemzetközi e-kereskedelem egyik legforgalmasabb periódusa, ilyenkor az európai e-vásárlók egyharmada böngészik külföldi weboldalakon ajándékok után kutatva. Ez a néhány hét meghatározó az egész év nyeresége szempontjából, megéri előre felkészíteni webshopunkat a megnövekedett forgalomra. 

Egy hétre leáll az Opel 

Októberben hét napra leáll az Opel rüsselsheimi központi gyára és immár másodszer lassítják le a gyártósort, mert nem jól alakulnak az eladások.

Nyáron sem csökkent az ingatlanforgalom 

A Duna House Barométer augusztusi adati alapján a nyár utolsó hónapjára egyértelművé vált, hogy az ingatlanpiac jelentős mértékben egyenesített eddig megszokott szezonalitásnak görbéjén. A forgalom augusztusban is erősebb volt, mint azt az elmúlt két évben tapasztalhattuk, ráadásul a kereslet index is 80-as értékével erős érdeklődést jelent.

Nem bírják a repterek a forgalmat, még több lesz a késés 

A következő húsz évben több mint 50 százalékkal nő az európai repülések száma, a repülőterek kapacitása azonban a szükségesnél csak lassabban bővül, így a mostaninál hétszer több járat fog 1-2 órás késést szenvedni az Eurocontrol tanulmánya szerint.

Nagyon menő zöldséglevet inni – pirosat meg zöldet különösen 

A fogyasztók fokozódó egészégtudatosságának köszönhetően a zöldséglevek piaca folyamatos bővülést mutat. A vegán táplálkozás terjedésével együtt a zöldségitalok piaci megjelenése az elmúlt években több mint kétszeresére nőtt – írja a Nemzeti Agrárkamara élelmiszeripari hírlevele. 

Nem csak keleten veszik a használt német dízeleket 

Miután a használt dízel-autók Németországban csak rossz áron adhatók el, azokból évente százezerszám visznek ki Nyugat-és Kelet-Európába.

Lassult a kiskereskedelmi forgalom bővülése 

A kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene júniusban 6,1 százalékkal bővült éves összevetésben.

Már csak vállalatok vesznek pc-t 

A második negyedévben több, mint 62 millió személyi számítógépet adtak el a világon - hat év után először növekedett a pc-k iránti kereslet. A növekedés elsősorban vállalati vásárlásoknak tudható be.

Forgalmi dugókat okoznak a széthagyott kölcsönbringák 

Távol-keleti cégek árasztják el kölcsön-kerékpárjaikkal a német nagyvárosokat. Azok ugyan támogatják a kerékpáros közlekedést, de tehetetlenek a forgalmat akadályozó, szerteszét hagyott kétkerekűekkel szemben.

A foci vb megdobta a sörfogyasztást 

A nyári meleg és az oroszországi labdarúgó világbajnokság bizonyára egyaránt jó hatással lesznek a hazai sörgyárak 2018-as teljesítményére, de az elmúlt 3 év adatait vizsgálva sem panaszkodhatnak a magyarországi főzdék – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

A gyenge forint miatt visszafoghatjuk a vásárlást 

A kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene májusban nagyjából a várakozásokkal ellentétben jelentősen gyorsult, vagyis 7,8 százalékkal bővült éves bázison . Az eredményhez a kimagasló élelmiszerforgalom is hozzájárult - írja az ING elemzése.

Kétszer meggondolják a nemzetközi láncok, fejlesszenek-e Magyarországon 

A kiskereskedelmi forgalom értékben 2,1 százalékkal nő az Európai Unió 28 tagállamában. Míg azonban reálértékben növekedés várható például Franciaországban, Spanyolországban és Magyarországon, addig az alacsony növekedési rátát felmutató országokban a helyzet kevésbé kedvező az enyhén növekvő infláció miatt – állapítja meg a GfK ingyenesen letölthető elemzésében az európai kiskereskedelemről.

Ezért követ téged a hirdetés 

Hogyan működik a fogyasztó agya? Hogyan lehet vásárlásra ösztönözni? Milyen szokások figyelhetők meg a vásárlók körében? A téma szakértői a legfrissebb trendeket ismertették a Piac & Profit Webáruházi trendek - 2018 című konferenciáján.

Óriási a pörgés Ferihegyen 

A Budapest Aiport utasforgalma 16,9 százalékkal nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, mintegy hárommillió ember vette igénybe a budapesti repülőteret, a bővülés közel háromszorosa az uniós repülőterek 6,2 százalékos növekedési átlagának - közölte a Budapest Airport. 

Megint nagyot szakított a kiskereskedelem 

Februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 6,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét - jelentette kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A második becslés adata 0,1 százalékponttal magasabb az első becslésben közöltnél.

Jól rajtolt az év elején az üzemanyag-forgalom 

Februárban 6,5 százalékkal bővült a kiskereskedelem volumene az előző év azonos időszakához képest. A KSH adatközlése ezzel alulmúlta a 7,2 százalékos piaci várakozást, amely azonban meglehetősen nagy szórást mutatott, továbbá lassabb a januári növekedésnél is – derül ki az ING értékeléséből.

Indul a roham a gumisoknál 

Autósok százezrei keresik fel ezekben a hetekben a szervizeket, hogy lecseréljék a téli gumit. A hideg, szeszélyes márciusi időjárás miatt idén később kezdődik a roham, de érdemes időpontot foglalni - az Abroncs Kereskedőház szerint.

Csúcsra járt Ferihegy az ünnepek alatt 

Hatalmas forgalom volt a húsvét körüli napokban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a napi utasszám a nyári csúcsidőszakot idézte. Az ünnep előtt jóval meghaladta a negyvenezer főt az érkező és induló utasok száma Budapesten – írja a Budapest Airport.

Már a téli Balaton is vonzza a turistákat 

A tavalyi rekordév után januárban sem lassult a magyar turizmus növekedése, a szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma emelkedett a legdinamikusabban – így értékelte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a legfrissebb statisztikai adatokat.

Ennyi turista még nem járt Magyarországon 

Sosem tapasztalt léptékű fejlesztések zajlanak évről-évre és az idén is jelentős beruházások várhatók a turizmusban – hangoztatta sajtótájékoztatóján Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. 2017-ben minden idők legjobb turisztikai évét könyvelhettük el – mondta. 
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Tudatos fogyasztást céloznak a Sharity fejlesztései

Tudatos fogyasztást céloznak a Sharity fejlesztései 

A fenntarthatósági célok eléréséhez nemcsak a CO2-kibocsátást, hanem a felesleges, mértéktelen fogyasztást is csökkentenünk kell.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Az ingatlan és a részvény jobb a kötvénynél?

Az ingatlan és a részvény jobb a kötvénynél? 

A kötvények és betétek korának vége a magas infláció miatt, az infláció elleni védelmet ingatlanalapokkal és részvényalapokkal lehet biztosítani hosszabb távon.
Megéri inkább büntetést fizetni kiberbiztonsági fejlesztések helyett?

Megéri inkább büntetést fizetni kiberbiztonsági fejlesztések helyett? 

Sokáig nem hitték el a cégek, hogy tényleg jönnek a szigorúbb kiberbiztonsági szabályozások, sokan pedig a kivárásra, megúszásra játszottak.

Pénzszerzés

Nyílik a pénzcsap, akár 200 millió forint támogatást is lehet szerezni

Nyílik a pénzcsap, akár 200 millió forint támogatást is lehet szerezni  

Az Agrárminisztérium 50 milliárd forintos forrással hirdette meg a "Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása" című felhívást, amelynek keretében a feldolgozóüzemek és kistermelők élelmiszer előállításhoz kapcsolódó kisebb beruházásait támogatja.

Adózás

Illegális dohányosokra utazik a NAV

Illegális dohányosokra utazik a NAV 

Július elején megkezdődött a dohánylevelek betakarításának szezonja.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo