A zöldség-levek népszerűségét tovább növeli, hogy értékes beltartalmi összetételük mellett − a gyümölcslevekkel szemben − alacsony cukortartalommal rendelkeznek.
A zöldséglevek fogyasztásáról és előállításáról kevés a pontos statisztikai adat, azonban az elmondható, hogy Európa legnagyobb feldolgozója Lengyelország, míg a legnagyobb fogyasztók közé Hollandia, az Egye- sült Királyság és Németország sorolható.
A legdinamikusabban növekvő fogyasztói aránnyal rendelkező alapanyagok az uborka, a spenót, a cékla, a kelkáposzta, az avokádó és az édesburgonya. A frissítő hatású italok (pl. uborka, rebarbara) főként a sportolók körében népszerűek. A zöld italok közkedveltek, illetve magas antioxidáns-tartalmuk miatt a vörös színű italok is.
A fogyasztók körében népszerűek a hideg préseléssel előállított italok, illetve a tejsavbaktériumok által fermentált zöld- séglevek, mint például a savanyúkáposzta-ital Németországban valamint a bodzaital Kelet-Európában és Törökországban.
A legfontosabb importáló és egyben fogyasztó országoknak Belgium, Hollandia, az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország tekinthető.
Mivel a legtöbb alapanyagot Európában termesztik, nem meglepő módon az előállítás is itt koncentrálódik. A paradicsomlé legnagyobb szállítója Olaszország, míg a többi lé tekintetében Lengyelország emelhető ki. Törökországból nagy mennyiségű zöldséglé érkezik Európába, főként cékla és vöröskáposzta alapanyagból. A sárgarépapüré vezető európai külkereskedőjének számít Peru, míg az avokádópüré legjelentősebb szállítója Mexikó. A koncentrált zöldséglevek szállításának leggyakoribb megoldása az aszeptikus bag-in-box csomagolás.
A saját márkás termékek piaci részesedése előre láthatóan növekedni fog az italpiacon, különösen a prémium, 100 százalékos gyümölcs- és zöldséglevek és a frissen préselt levek esetében. Ez a tendencia − a piaci verseny fenntartása érdekében − csökkenteni fogja a márkázott termékek árát. A vendéglátásban egyre népszerűbbek a „gyümölcs- és zöldséglé sarkok”, amely kiváló beszállítási lehetőséget teremthet a bio alapanyagból előállított, minőségi italoknak.