étkezés cikkek


Mesterséges intelligencia lesi a KLM gépein fogyasztásunkat

Mesterséges intelligencia lesi a KLM gépein fogyasztásunkat 

Mesterséges intelligencia segítségével csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM.
Ennyit költenek télen étteremben a magyarok

Ennyit költenek télen étteremben a magyarok 

A magyarok többsége télen legalább egyszer elmegy étterembe.
A Covid óta nem volt ilyen, újra egyre többet főz és készít szendvicset otthon a magyar

A Covid óta nem volt ilyen, újra egyre többet főz és készít szendvicset otthon a magyar 

Így spórolnak az étkezésen a magyarok, ha strandra készülnek.
Megoldás a cégeknek: kedvezményes adózással juthatnak minőségi étkezéshez a munkavállalók

Megoldás a cégeknek: kedvezményes adózással juthatnak minőségi étkezéshez a munkavállalók 

Megújult, digitális formában a jövő évtől újra elérhető lesz Magyarországon a népszerű és közismert étkezési juttatás, a Ticket Restaurant.
Nem az a baj, ha néha kirúgunk a hámból

Nem az a baj, ha néha kirúgunk a hámból 

Hogyan együnk egészségesebben? Több zöldség, gyümölcs, kevesebb hús? Igen – de legalább ilyen fontos, hogy mikor.
Már az otthoni étkezésnél is hívószó az egészség

Már az otthoni étkezésnél is hívószó az egészség 

Ma már az, hogy mennyire egészséges, amit eszünk, csaknem annyira fontos, mint hogy ízletes is legyen. A GfK Hungária átfogó kutatásban mérte fel a hazai étkezési és főzési szokásokat.
Tényleg baj, ha nem reggelizünk?

Tényleg baj, ha nem reggelizünk? 

A tanács, hogy reggelizzünk, az örökzöldekhez tartozik, akárcsak az, hogy fogyasszunk sárgarépát, ha jól akarunk látni... Fontos-e tényleg a reggeli?
Mikor jön a rovarmenü az Ikeában?

Mikor jön a rovarmenü az Ikeában? 

Sokkal kisebb gépek használatával, kevesebb takarmányfogyasztással, vízhasználattal és üvegházgázkibocsátással jár az ízeltlábúak tenyésztése, mint a négylábú jószágoké. A bogarak teste fehérjében dús élelemként szolgálhat. Undorunkat legyőzendő, valószínűleg por formában lesz a legnépszerűbb a rovarfehérje. Svájcban már kapható bogárburger, az Ikea is tervezi árusítását.
Egészséges étrenddel a vízlábnyom is csökkenthető

Egészséges étrenddel a vízlábnyom is csökkenthető 

Ha az emberek egészségesebb, több gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó étrendre térnek át, akár 55 százalékkal is csökkenhet a vízlábnyom egy új tanulmány szerint, de ha „csak” egészségesebben táplálkozunk, akkor is harmadával csökkenthetjük vízfogyasztásunkat.
Erre figyeljen, ha menő üzletember akar lenni

Erre figyeljen, ha menő üzletember akar lenni 

Az üzleti életben a férfiak is egyre többet adnak megjelenésükre, mind az öltözködésre, mind arra, hogy sportos alakjuk legyen. Idősebbek is követik a divatot, könnyebbet esznek és golfozás helyett kerékpároznak.

Ne a gép mellett kapjuk be az ebédet 

Nem akar elhízni? Adjon magának időt az étkezésre, egyen lassan, és igyon közben vizet... Karcsúbb lesz a dereka, egészségesebb lesz, és tovább él, tanácsolják a japánok.

Van ünnep cukor nélkül is 

A karácsonyi ételarzenál különösen nagy kihívás elé állítja azokat, akik valamilyen ételallergiával vagy alapanyagokhoz köthető betegséggel küzdenek. Az egyik ilyen, mind több embert érintő probléma világszerte és hazánkban is a diabétesz. A cukorbetegséggel élők arányának az elmúlt évtizedekben tapasztalt növekedése miatt egyre sürgetőbb lett, hogy bizonyítékokon alapuló információkkal rendelkezzünk arról, hogy az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerek hogyan segíthetnek a túlzott cukorbevitel csökkentésében azok számára, akik ragaszkodnak az édes ízhez.

Fontos a kalóriatartalom, de nem tudjuk, mi az 

Egy új, országos kutatás szerint a magyarok számára fontos az élelmiszerek összetétele, energiatartalma, azonban a vásárlási és fogyasztási döntéseket megalapozó, a tápanyag-bevitellel kapcsolatos tudás meglehetősen hiányos.

Mást vásárol az Y-generáció: iparágak dőlhetnek be 

Elemzők szerint számos iparág napjai vannak megszámlálva, mert az Y-generációnak teljesen mások az igényei, a kedvenc márkái és a fogyasztói szokásai, mint szüleiknek, a baby boomer generációnak.

Tápanyaghiányos étrendünk lesz a klímaváltozás miatt 

A légkör magas szén-dioxid-tartalma csökkenti az élelmiszernövények tápanyagszintjét. Márpedig az emberiség 76 százaléka növényi étrenddel szerzi be a létszükségletnek számító tápanyagokat, mert nincs pénze húst venni vagy állatot tenyészteni saját fogyasztásra.

Van, amiből a kevés és a sok is egészségtelen 

Mit kapcsol be elsőként egy fejlesztő, amikor beér az irodába? A kávéfőzőt. Ez az elcsépelt vicc valójában teljesen igaz, és nem csak a fejlesztőkre vonatkozik. Az első kávé után pedig igen gyakran jön egy második, és mire észbe kapunk, vacsoraidő van, és mindössze pár csésze kávé tartja bennünk a lelket.

Nem csak az lehet gond, ha nincs mit enni 

A gazdasági fejlődésnek és növekvő átlagjövedelemnek köszönhetően az éhezés Európában és Közép-Ázsiában szinte teljesen eltűnt. Helyét az életszínvonal emelkedése, a változó vásárlási szokások miatt más egészségügyi problémák veszik át – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új jelentésében.

Együk magunkat sikeresre 

Az étkezés a rohanó mindennapokon a legtöbb ember számára inkább szükséges nyűg, mint élvezet, vagy épp olyan aktus, ami segít abban, hogy egészségesebbek és hatékonyabbak legyünk. Pedig a megfelelő módon abszolvált étkezés éppen erre képes.

Mit iszik a világ karácsonykor? 

Speciális karácsonyi sör? Vagy inkább egy jó pohár bor? Esetleg a jól bevált ünnepi pezsgő? Lássuk, mit iszik a világ karácsonykor!

Jön a gasztroforradalom következő állomása 

A minőségi borok és a street food újrafelfedezése után a halételek megújítása lehet a következő divathullám a magyarországi gasztronómiában.

Földevés és mobilillat az étkezés jövője 

Az étkezés megváltozása nem csak a szegény országok helyzete és a Föld népességének növekedése miatt zajlik forradalmi szinten. A fejlett világ élményekre éhes lakosai nyitottak minden újdonságra, amelyek olykor már az extremitás határát súrolják.

Csokitorta reggelire? 

Nem kell mindig megvonni magunktól minden finomságot, a csokoládé bizonyos esetekben jót tehet az egészségnek. Az ünnepi időszakok épp megfelelnek egy kis kényeztetésre.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában?

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában? 

Budapesten a február közepén kiadó lakások átlagos bérleti díja a múlt évi fővárosi bruttó átlagfizetés 37 százalékából jönne ki. 

Klímablog

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek  

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását.

Infokom

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben 

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo