Sci-fi Rózsaillat egy falásra A funkcionális élelmiszerek eredetileg az egészség megőrzését segítő adalékanyaggal rendelkező feldolgozott táplálékot jelentették, legújabban azonban már ennél sokkal bővebb lehet a funkciók listája. Egy lépésre vagyunk attól, hogy egy aprócska kockában kapjunk egy teljes ázsiai ízutazást. De lehetünk például rózsaillatúak akár hat órán keresztül, ha elszopogatunk egy cukorka át.
Természet közeli Együnk földet! A Ne Quittez Pas nevű tokiói étteremben földet is felszolgálnak – írja a Trendinspiráció. A séf, Toshio Tanabe egyszer megnyert egy szakácsversenyt az általa kifejlesztett földszósszal, azóta teljes menüt – a levestől a fagylaltig – kínál éttermében a szokatlan összetevővel a középpontban. Állítólag a föld Kanuma városának speciális fekete talajából származik, és ellenőrzik biztonságosságát és tisztaságát.
App Ínycsiklandó illat mobilról Végre a sima rizsnek is steakillata lehet – valahogy így fordítható le a japán Scentee fejlesztőcég termékének szlogenje. Szükség van egy kiegészítő kütyüre, amit a telefonra illesztünk. Ezután már csak azt kell kiválasztani, hogy marhasteakre vagy épp sült krumplira vágyunk-e inkább, az applikáció máris adja a megfelelő illatot. Így még a sietve elfogyasztott munkahelyi szendvics is jobban esik állítólag.
Dizájn Mit, mivel Az egyszerű, ugyanakkor több érzékszervre ható ingerek iránti vágy inspirálta Jinhyun Jeon „A teríték mint érzéki inger” projektjét. Az evőeszközkészletet úgy alkotta meg, hogy sokkal többek legyenek az ételt a szájba juttató használati tárgynál. Színűk, formájuk, hőmérsékletük és állaguk révén maguk is az étkezés nyújtotta érzéki élmény aktív alakítói legyenek.