Barroso cikkek


32 milliárd euróval kevesebb teher a vállalkozásokon

32 milliárd euróval kevesebb teher a vállalkozásokon 

A Bizottság az adminisztratív terhek uniós szintű visszaszorítása által segít a vállalkozásoknak – különösen a kisvállalkozásoknak –, hogy erőforrásaikat a legfőbb tevékenységeikre összpontosíthassák ahelyett, hogy idejüket és pénzüket felesleges papírmunkára áldoznák.
Vajpuhára főzték a vaskancellárt

Vajpuhára főzték a vaskancellárt 

Nem csak a futballpályán, hanem a tárgyalóasztalnál is történelmi vereséget szenvedett Németország péntek hajnalban. Minden kérdésben engedni kényszerült Angela Merkel német kancellár, aki a helyszínen tartózkodó kommentátorok információi szerint Mario Monti olasz miniszterelnök megkérdőjelezhető, ám sikeres taktikával szorított sarokba.
Európai Egyesült Államok, vagy második Marshall-terv?

Európai Egyesült Államok, vagy második Marshall-terv? 

Több fontos esemény is áll Angela Merkel előtt a következő két napban, amelyek végeredményben ugyanarról a kérdésről fognak dönteni: változik-e Németország álláspontja a kialakult európai krízis kezelését tekintve, meg tudja-e állítani a német kancellár az egyre többek szerint a felbomlás felé robogó euróövezet szétesését. Berlin szorosabb politikai integrációt szorgalmaz, míg az euróövezet kormányai monetáris lazításokat szeretnének. Soros György szerint pedig Németországnak be kellene indítania saját Marshall-segélyét.
Tényleges gazdasági és pénzügyi unió felé tartunk

Tényleges gazdasági és pénzügyi unió felé tartunk  

További lépéseket kell tenni az Európai Unióban és az euróövezetben az integráció irányába az Európai Bizottság elnöke szerint, aki elmondta, hogy a két hét múlva esedékes állam- és kormányfői találkozó erre konkrét iránymutatásokat fog adni.
Nagyon egyetértett Merkel és Barroso

Nagyon egyetértett Merkel és Barroso 

Az európai válságkezelés lényeges pontjaiban egyetért egymással Angela Merkel német kancellár és José Manuel Barroso az Európai Bizottság elnöke - mondta kedden Brüsszelben az Európai Bizottság elnökének szóvivője. Barroso az előző napon Berlinben járt, és megbeszélést folytatott a német kancellárral. találkozón "nagyon erős egyetértés" alakult ki például a bankunió kérdésében.
Orbán tudja, vagy nem tudja?

Orbán tudja, vagy nem tudja? 

Orbán Viktor közlése szerint a José Manuel Barrosóval folytatott informális egyeztetés után lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalások megkezdése elől. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy az Európai Bizottság a maga részéről milyen álláspontot alakít ki szerdán.
Orbán: elhárultak az akadályok

Orbán: elhárultak az akadályok 

Informális megbeszélést folytatott kedden Brüsszelben José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök. A magyar kormányfő tájékoztatása szerint lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó hivatalos tárgyalások megkezdése elől. A bizottság szerdán tárgyalja a Magyarországgal kapcsolatos ügyeket.
Erről tárgyalt Orbán Brüsszelben

Erről tárgyalt Orbán Brüsszelben 

A gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést ösztönöző konkrét intézkedésekről döntöttek és két új európai uniós szerződést véglegesítettek hétfőn Brüsszelben az EU-tagországok állam- és kormányfői. A késő este befejeződött csúcstalálkozón számos olyan lépésről hoztak politikai döntést, amelynek révén több hitelhez juthatnak a kis- és közepes méretű vállalkozások, javulhat munkahelyteremtő képességük, csökkenhetnek a rájuk nehezedő bürokratikus terhek. Külön intézkedéseket jelentettek be a fiatal korosztályok foglalkoztatásának ösztönzése érdekében.
Orbán derűlátó, Barroso gyors választ vár

Orbán derűlátó, Barroso gyors választ vár 

Az Európai Bizottság által kifogásolt magyar törvényekről tárgyalt Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke kedd délután. A magyar kormányfő ezt megelőzően találkozott Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével és Herman Van Rompuyjal, az Európai Tanács elnökével. Orbán szerint nincs szükség az országgyűlés összehívására az eredetileg tervezett időpont előtt a Brüsszel által elvárt törvényi változtatások végrehajtása érdekében.
Orbán-beszéd az Európai Parlamentben

Orbán-beszéd az Európai Parlamentben 

A vita nem Magyarország ellen, hanem Magyarországgal, Magyarországért folyik, hangsúlyozta José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke ma Strasbourgban az Európai Parlamentben a magyarországi folyamatokról folyó vitában. A felszólaló Orbán Viktor szerint kormánya óriási munkát végzett az elmúlt másfél évben. A magyar miniszterelnök kijelentette: az Európai Bizottság által jogilag kifogásolt szakaszok közül egy sem érinti az áprilisban elfogadott alaptörvényt. A vitában a bizottsági eljáráson túlmutató kérdések is felmerültek, a szocialista frakciót vezető osztrák politikus azt hangsúlyozta: nemcsak egyes törvényeket kifogásolnak, hanem a mögöttük álló szellemiséget is.

Brüsszel: ha nincs független jegybank, nincs IMF hitel  

Az Európai Bizottság ragaszkodik ahhoz, hogy őrizzék meg Magyarországon a nemzeti bank függetlenségét - hangsúlyozta kedden újságíróknak Olivier Bailly, a központi uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője. Amíg ez nem biztosított, ne számítsunk pénzügyi támogatásra.

Orbánnak már nem fontos az IMF 

Elutasító választ küldött Orbán Viktor kormányfő José Manuel Barroso levelére, amelyben az Európai Bizottság elnöke két törvényjavaslat visszavonását javasolta neki. A miniszterelnök ezt a Hír TV-nek adott, csütörtök este sugárzott interjúban közölte. Szerinte "nem kellene ennek ilyen nagy feneket keríteni, az egész IMF-tárgyalásnak nincs ekkora jelentősége. Ha megállapodunk az IMF-fel, akkor van egy biztonsági szerződésünk, ha nem állapodunk meg, nincs. Attól még az ország áll a lábán, és működik."

Erőteljes tanács Orbán Viktornak 

A jegybankról és a pénzügyi stabilitásról szóló törvénytervezetek visszavonására szólította fel José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt. A bizottság elnökének személyes hangvételű levele - amelyről az [origo] adott hírt - azt érzékelteti: ez lehet a feltétele a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval tervezett megállapodásnak. Barroso véleménye szerint Magyarország pénzügyi és gazdasági gondjai elsősorban belpolitikai döntésekre és intézkedésekre vezethetők vissza. Az Európai Bizottság kedden a napi sajtótájékoztatóján megerősítette a levél létét és tartalmát. A parlament kedden megkezdte a jegybanktörvény vitáját.

Csak integrációval éli túl az euró a válságot 

Tovább kell mélyíteni az euróövezeten belüli integrációt a nemzetközi gazdasági válság leküzdésének érdekében, de ez nem hozhatja hátrányos helyzetbe a tíz többi EU-tagállamot - hangoztatta José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén felszólalva.

Mégsem lesz görög népszavazás 

A görög kormányfő visszavonta az adósságcsomagról kiírandó népszavazás tervét, miután a legnagyobb ellenzéki pártelnöke közölte vele: támogatja az újabb eurós mentőcsomag fejében a parlament elé terjesztendő takarékossági csomagtervet.

Válságfesztivál Cannes-ban 

Rendkívüli válságtanácskozást tartanak ma Cannes-ban a G20-ak csütörtök-pénteki csúcstalálkozója előtt a görög válság kiéleződése miatt, jelentette be kedd délután a berlini kormány. A rendkívüli válságcsúcsról Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök telefonon állapodott meg. A referendum bejelentése sokak szerint egyenes út a görög államcsődhöz, amely az euróövezetre is nagy veszélyt jelenthet.

Menetrend Európa megmentésére 

A bankok feltőkésítésének, az uniós szerep és eszközök erősítésének, a pénzügyi piaci szabályozás javításának, a nemzeti adórendszerek harmonizálásának, uniós kötvények kibocsátásának és a beruházások növelésének is helyet kell kapnia az EP-képviselők szerint abban a pontos menetrendben, amelynek kidolgozására az uniós állam- és kormányfők jövő vasárnapi találkozójára is eljuttatandó állásfoglalásban fölszólították az EU-csúcs résztvevőit. A bankágazat további konszolidálását uniós szinten kell irányítani az Európai Parlament csütörtöki határozata szerint.

Megmenthető-e Európa? 

Történetének legnagyobb kihívásával néz szembe jelenleg az Európai Unió José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök szerint.  Nem csak gazdasági és szociális válság sújtja, de bizalmi válság is.

EU: etikusabb magatartásra van szükség 

Az Európai Bizottság elnöke szerint a stabilitási paktum betarttatásának érdekében az EU-nak „értelmesebb ösztönzőkre és szankciókra" van szüksége. Barroso szerint Európa helyes irányba halad a válság leküzdésében.

Francia lesz az EU első embere? 

A francia kormányfő, François Fillon válthatja Barrosót az Európai Bizottság elnöki székében, ha a portugál politikusnak nem sikerül az újraválasztásához elegendő szavazatot összegyűjtenie az EP-ben - írta tegnap a Le Monde francia napilap egy kormánytagra hivatkozva.

Brüsszel Bajnai mellett 

Magyarország helyes, megfelelő intézkedéseket tesz a gazdaság "megfordítására", vagyis a fellendülés irányába terelésére, mondta az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso kedden Brüsszelben, miután találkozott Bajnai Gordon miniszterelnökkel. 

Gyurcsány kérte, hogy a magyar kötvény is legyen fedezet 

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levélben fordult Jose Manuel Barrosóhoz, az Európai Bizottság elnökéhez, és azzal a javaslattal élt, hogy az Európai Központi Bank (EKB) fogadja el hitelműveleteinél fedezetként az eurózónán kívüli országok államkötvényeit is.

Hitellimitet vezetnek be Európában 

José Manuel Barroso, az "uniós kormány" elnöke szorosabb együttműködésre szólított fel az EU-n belül a világban kialakult pénzügyi válság kezelésére.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport 

Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő cégcsoport.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában 

Amikor a világ változik, akár kis mértékben is, valaki éppen dokumentálja azt fényképezőgéppel, mozgó- vagy állóképen.
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten  

Márciusban felbolydult a lakásbiztosítási piac, először válthattunk lakásbiztosítást évfordulótól függetlenül.

Adózás

Használtautó-kereskedő bukott a NAV-nál

Használtautó-kereskedő bukott a NAV-nál  

Elhasalt az adóellenőrzésen az a kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.  

Jogi kisokos

Új világ kezdődhet a taxisok, futárok foglalkoztatásában

Új világ kezdődhet a taxisok, futárok foglalkoztatásában 

A platform alapú munkavégzés az elmúlt években egyre jelentősebbé vált, legyen szó akár az ételkiszállítást, vagy a taxis szolgáltatást nyújtó applikációkról.

Cégblog

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában 

Amikor a világ változik, akár kis mértékben is, valaki éppen dokumentálja azt fényképezőgéppel, mozgó- vagy állóképen.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Társadalom

Hazaárulók-e az egykori oroszbarát ukrán parlamenti képviselők?

Hazaárulók-e az egykori oroszbarát ukrán parlamenti képviselők? 

Ukrajnai háború - Az ukrán korrupcióellenes bíróság elkobozta a Zaporizzsja megye orosz ellenőrzés alatti részét vezető Jevhen Balickij vagyonát.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo