túlfogyasztás

emberiség, fenntartható fogyasztás, föld, környezetszennyezés, túlfogyasztás

Ma van a túlfogyasztás világnapja

piacesprofit.hu

Idén az eddigi legkorábbi dátumra, augusztus 2-ára esik a túlfogyasztás világnapja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Mától a jövőnket használjuk el: úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre.

Tovább olvasom »
fenntarthatóság, környezetvédelem, ökológiai túllövés napja, túlfogyasztás

Egy Földünk van, de ez nem elég

piacesprofit.hu

Idén augusztus 8-án jött el a túlfogyasztás napja. Mindazzal, amit holnaptól év végéig fogyasztunk, már a bolygó tartalékait éljük föl. Itthon egy évben 1,3 Magyarországnyit fogyasztunk, ha pedig mindenki úgy élne, ahogy mi, akkor 1,7 Földre lenne szükségünk. De csak ez az egy van.

Tovább olvasom »
a föld napja, erdőirtás, globális felmelegedés, klímaváltozás, környezetvédelem, természetvédelem, túlfogyasztás

Óriási kihívások előtt állunk

kfarkas

Világszerte több mint 125 országban ma ünneplik a Föld Napját, amikor akciókkal, programokkal hívják fel a lakosság figyelmét, hogy takarékoskodjunk jobban bolygónk erőforrásaival. Komoly problémákkal kell szembenéznünk az elkövetkező évtizedben. Az éghajlatváltozás már itt van a nyakunkon, miközben esztelenül pazaroljuk bolygónk erőforrásait.

Tovább olvasom »
a föld órája, fenntarthatóság, klímaváltozás, túlfogyasztás

Legalább egy órára fogjuk vissza magunkat

piacesprofit.hu

Elindult a visszaszámlálás: ma este egy órára elsötétül egy sor nagyváros szerte a világon. Idén tíz éves Föld Órája kezdeményezés, melyhez bárki önként csatlakozhat. Az egy órára vállalt sötétség jelkép, Földünk véges erőforrásaira, az azokkal való hatékony gazdálkodásra, és a túlfogyasztásunkkal okozott klíma- és környezeti változásokra hívja fel a figyelmet.

Tovább olvasom »
energiafogyasztás, fenntartható fejlődés, ökológiai túllövés napja, pazarló fogyasztás, túlfogyasztás

Mától hitelre fogyasztunk

piacesprofit.hu

Minden eddiginél hamarabb jött el a Túlfogyasztás Napja. Az emberiség idén alig több mint 7 hónap alatt, augusztus 13-ára használta el a Föld egész éves erőforrás mennyiségét, a Global Footprint Network jelentése szerint. Az elmúlt 15 évben a túlfogyasztás világnapja 2 hónappal került előrébb, de a bolygó kizsigerelése folytatódik. Magyarország is pazarol: ha rajtunk múlna, már május 8-án átlépnénk a fenntarthatóság küszöbét – közölte a WWF.

Tovább olvasom »
fenntartható fejlődés, globális felmelegedés, ökológiai lábnyom, ökológiai túllövés napja, túlfogyasztás, túlnépesedés

A világ nem elég: mától a jövőnket fogyasztjuk

piacesprofit.hu

Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 19-én elérkeztünk a globális túlfogyasztás napjához, már most felhasználtuk azokat az erőforrásokat, amelyeknek fenntartható módon egy teljes évig elegendőnek kellett volna lenniük. Idén tehát a mai naptól kezdve év végéig, azaz 134 napon keresztül a jövő évi erőforrásokat fogyasztjuk.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor