tbsz

nyesz, nyugdíj, öngondoskodás, tbsz

Az állami sült galambot lesi a magyarok háromnegyede

piacesprofit.hu

Soha ilyen sokan (77%) nem várták az államtól a nyugdíjhelyzet megoldását az OTP Öngondoskodási Indexe szerint. Ennek ellenére a megkérdezettek alig több mint ötöde gondolja úgy, hogy a majdani állami nyugdíj elég lesz az időskori megélhetés biztosítására. Sokan ennek tudatában sem tesznek félre erre a célra. Azoknak, akik mégis kezükbe vennék a jövőjüket, nem árt még Újév előtt kiválasztani a számukra megfelelő megtakarítási formát, hogy maximálisan kihasználhassák a hosszú távú takarékoskodással járó adókedvezményeket.

Tovább olvasom »
megtakarítás, öngondoskodás, tbsz

Aki nem figyel, most sokat bukhat

piacesprofit.hu

December 31. fontos dátum a megtakarítóknak: az idén összegyűlt pénzek december 31-ig helyezhetők el ugyanis tartós befektetési számlán, és a 2011-ben kötött TBSZ-ek meghosszabbításáról is eddig lehet nyilatkozni – hívja fel a figyelmet a K&H. Érdemes még akár az utolsó napokat is kihasználni az adókedvezményt és adójóváírást nyújtó megtakarítási lehetőségre.

Tovább olvasom »
adózás, nav, öngondoskodás, tbsz

Milliókat spórolhatnak a TBSZ-tulajdonosok jövőre

piacesprofit.hu

Mentesülhet a 15 százalékos kamatadó alól az a magánszemély, aki a külföldön nyitott tartós befektetési számlájáról (TBSZ) a lekötési átutalást követően időben értesíti a hazai adóhatóságot. Ennek még abban az esetben is nagy jelentősége van, ha a tulajdonos 3 éven belül hozzányúl a számlához.

Tovább olvasom »
megtakarítás, nyugdíjbiztosítás, öngondoskodás, tbsz

Hosszú időre terveznek a megtakarítók

piacesprofit.hu

A Magyar Nemzeti Bank folyamatos kamatcsökkentésére a lakossági befektetők is válaszoltak. Egyrészt elmozdultak a magasabb hozamlehetőséget kínáló befektetések irányába, másrészt egyre hosszabb időtávban gondolkodnak, ami szintén jó hatással van a hozamlehetőségre. Ma már a megtakarítók alig több mint 10 százaléka tervez egy évnél rövidebb időtávra – derül ki a K&H befektetői felmérésből.

Tovább olvasom »
megtakarítás, nyesz, személyes pénzügyek, tbsz

Erre kell odafigyelni év végén

piacesprofit.hu

„Az ünnepi időszak nem csak a vásárlásról, a pénzköltésről szól, hanem tipikusan az az időszak, amikor érdemes átnézni megtakarításainkat, hogy időben dönteni tudjunk, és a jövő évi adóbevallásnál a legnagyobb adójóváírást igénybe vehessük” – tanácsolja Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Tovább olvasom »
befektetés, megtakarítás, öngondoskodás, tbsz

Ha gyorsan lépnek, sokat takaríthatnak meg a TBSZ tulajdonosok

piacesprofit.hu

A Tartós Befektetési Számlák (TBSZ) erős felfutása várható az év végén. Ennek oka, hogy év végén járnak le az első, öt éves futamidejű TBSZ-ek. Ha a számlán eddig felhalmozott összeget továbbra is ebben a megtakarítási formában kívánjuk kezelni, érdemes még idén megnyitni az új TBSZ értékpapírszámlát, és kérni az átvezetést – javasolják a CIB Bank szakértői.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, befektetés, öngondoskodás, tartós befektetési számla, tbsz

Mindjárt örülhetnek az első tbsz-esek

piacesprofit.hu

Hamarosan lejárnak az első tartós befektetési számlák (tbsz), a tulajdonosoknak év végéig dönteni kell az itt elhelyezett megtakarításokról. A számlák automatikusan lejárnak, valamit tehát mindenképp tenni kell. De akkor is gondolkodhatunk előnyösebb váltáson, ha még messze vagyunk a lejárattól.

Tovább olvasom »
befektetés, öngondoskodás, tbsz

Vége a röghöz kötésnek!

kkummer

Minden eddiginél vonzóbb lehet a tartós befektetési számla, hiszen megszűnt a befektetők röghöz kötése, vagyis idén január elsejétől átvihetők lettek a számlák egyik pénzintézettől a másikhoz. A váltás költségei minimálisak, a nyitással pedig élesedhet a verseny a szolgáltatók között.

Tovább olvasom »
megtakarítás, rendszeres megtakarítási programok, tbsz

Az adótervezők kedvence maradhat a TBSZ

piacesprofit.hu

Az év eleji szigorítás ellenére is hatékony szja-optimalizálási eszköz maradt a Tartós Befektetési Számla (TBSZ). A jövő januártól belépő számlahordozhatóság – és az ebből adódó szolgáltatói verseny – még tovább növelheti a TBSZ népszerűségét.

Tovább olvasom »
megtakarítás, öngondoskodás, tbsz

Még vonzóbb lehet a TBSZ

piacprofit.hu

Rekordszámú tartós befektetési számla nyitását hozhatja az idei év, a 2010-ben bevezetett tartós befektetési szerződés (TBSZ) népszerűsége ugyanis a KBC Securities tapasztalata szerint az utóbbi két évben jelentősen nőtt.

Tovább olvasom »