régió

adózás, áfa, határidő, Mazars, online számlázás, régió, változások

Áfa riadó! Változások a régiós adózásban

piacprofit.hu

Komoly változások történtek a régiós adózásban az elmúlt időszakban – figyelmeztetett a MAZARS „VAT Alert”, azaz „Áfa Riadó” című kiadványának első száma. A Közép- és Kelet-Európával foglalkozó rövid kiadvány célja, hogy bemutassa a régiós adóváltozásokat, hiszen a nemzetközi kereskedelem egyre nagyobb hangsúlyt kap közvetlen környezetünkben is.

Tovább olvasom »
beszállítók, general electric, kkv, régió

Jól futnak majd a kkv-k a régióban

piacesprofit.hu

2020-ig meg kívánja duplázni a közép- és kelet-európai KKV-któl, köztük a magyar vállalkozásoktól vásárolt termékek és szolgáltatások volumenét a General Electric (GE). A cég ezt a többi között kis- és középvállalati beszállítói bázisának növelésével kívánja elérni.

Tovább olvasom »
e-kereskedelem, magyarország, online vásárlás, régió

Románia lenyomott minket

piacesprofit.hu

Magyarországon egy év alatt 60 százalékkal nőtt az online bankkártyás fizetések aránya a régió egyik legjelentősebb online fizetési szolgáltatójának az internetes vásárlási trendeket vizsgáló kutatása szerint. 

Tovább olvasom »
országkockázat, régió

Lejárt a halogatás ideje

piac-profit.hu

A cégeknek proaktívan kell kezelniük partnereik kockázatát miután tovább romlott a közép-kelet-európai kockázatos cégek aránya. A Coface Hungary legfrissebb adatai szerint a hazai cégek közül változatlanul minden második magyar cég számít kimondottan vagy közepes mértékben kockázatos üzleti partnernek. A nemzetközi hitelbiztosító úgy véli: az idén el kell dőlnie annak, merre halad tovább Európa, sikerül-e megteremteni a növekedéshez való visszatérés feltételeit.

Tovább olvasom »
fizetés, régió

Ugyanazért a munkáért a magyar kap a legkevesebbet

MTI

A magyarországi bruttó 221 ezer forintos átlagfizetésnél többet kapnak a dolgozók Csehországban és Szlovákiában is – derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu oldal, három ország fizetéseinek “versenyképességét” összehasonlító felméréséből.

Tovább olvasom »
export, országkockázat, régió

Növekednek az exportcégek kockázatai

piac-profit.hu

2010-ben Románia, Szlovákia, Lengyelország és Csehország is szerepelt Magyarország tíz legjelentősebb exportpartnereinek sorában, így mindenképpen figyelemre méltó a Coface nemzetközi hitelminősítő legújabb felhívása, amely a régiós országok romló megítélésére figyelmeztet. A hagyományos, kipróbált kereskedelmi partnerekkel sem árt tehát óvatosnak lenni.

Tovább olvasom »
felmérés, munkahely, régió

A magyarok többsége szereti a munkahelyét

piacprofit.hu

Regionális összehasonlításban a magyarok a legelégedettebbek jelenlegi munkahelyükkel. Az átlag magyar munkavállaló jellemzően rugalmatlan, pesszimista karrierjével kapcsolatban, ám főnökétől rendszeres visszajelzést kap munkájáról – derül ki a Grafton Recruitment hat közép-kelet európai országra kiterjedő kutatásából.

Tovább olvasom »
duna, régió

Hajózhatóvá tennék a Duna teljes hosszát

Sajtóközlemény

A Balti-stratégiához hasonlóan külön forrás nem lesz a Duna-stratégia megvalósítására; a meglévő európai uniós eszközök átcsoportosításával valósulhatnak meg a tervezett fejlesztések a csütörtöki budapesti Duna-csúcstalálkozón elfogadott nyilatkozat alapján. A cél 150 millió ember életminőségének javítása.

Tovább olvasom »