ford

autóipar, autótezst, ford

Ford Focus: egy megújult legenda

Demcsák Gergely

A Ford Focus, a kompakt kategória egyik legikonikusabb és legfontosabb képviselője, immár több mint húsz éve családok és cégek közkedvelt választása. Egyike a szegmens legjobb és legfejlettebb modelljeinek, amit az ára is kifejez. Dízelmotorral és automata váltóval teszteltük.

Tovább olvasom »
autóteszt, ford

Ford Tourneo: a szállító

Demcsák Gergely

A Ford személyszállító flottájának a feje, a Tourneo Custom kiválóan alkalmas nyolc vagy kilenc ember és csomagjaik stresszmentes fuvarozására akár több ezer kilométeren át. Ha nagy a család vagy széles a baráti kör, egyszerűen nincsen nála jobb választás.

Tovább olvasom »
elektromos autó, fejlesztés, ford, gyártás, volkswagen

Gyorsulási verseny a villanyautóknál

piacesprofit.hu

Gyorsul a verseny a villanyautóknál: a Ford a tervezett 4.5 Mrd. dollár helyett immár 11 milliárdot kíván 2020-ig elektromos és hibrid-autók fejlesztésére fordítani. Jim  Farley, a második legnagyobb amerikai autógyártó cég főnöke a detroiti autóvásáron jelentette be az új terveket.

Tovább olvasom »
autóteszt, ford, teszt

Autóteszt: fókuszban az erő

Demcsák Gergely

A forró ferde hátúak legikonikusabb képviselője a Ford Focus RS, amely a négyhengeres turbómotort kézi váltóval és összkerékhajtással párosítja. E rendszer az egyik legbiztonságosabb és legsokoldalúbb sportautót faragja az RS-ből.

Tovább olvasom »
autó, ford

Az egyik legjobb benzinmotoros autó

Demcsák Gergely

A botrányosan magas gázolajárak miatt mostanában a figyelmem még inkább a benzinmotorok felé fordult. A műfaj egyik legjobbja a Ford Focusban szolgáló 1,6 literes, 180 lovas EcoBoost aggregát, amely bátran ajánlható a turbódízelek alternatívájaként.

Tovább olvasom »