fenntartható fogyasztás

címke, fenntartható fogyasztás, környezetbarát csomagolás, környezetbarát termék, l'oreal, minősítés, műanyag, tanúsítvány, tudatos fogyasztó, újrafeldolgozás, víztakarékosság, zöld termék, zöld vállalat

Ötszintű minősítési rendszer a zöld termékeknek

Kriston László

Versenyelőnyre tehetnek szert azok a termékek, melyeknél a gyártók bizonyítani tudják és kihangsúlyozzák a marketingben, hogy környezetbarát módon állították elő őket, és alapanyagaik könnyen újrahasznosíthatók. Nő az ökotudatos fogyasztók száma, és nekik ilyen címkékre lesz szükségük, hogy eldöntsék, mely terméket veszik meg.

Tovább olvasom »
emberiség, fenntartható fogyasztás, föld, környezetszennyezés, túlfogyasztás

Ma van a túlfogyasztás világnapja

piacesprofit.hu

Idén az eddigi legkorábbi dátumra, augusztus 2-ára esik a túlfogyasztás világnapja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Mától a jövőnket használjuk el: úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre.

Tovább olvasom »
etikus üzlet, fenntartható fogyasztás, közösségi gazdaság, közösségi termelés

Százmilliós piac a tyúklízing és a zöldségrészesedés

piacesprofit.hu

Csak ez elmúlt 3 évben 359 milliárd forintot költött a hazai lakosság egészséges, környezetkímélő és etikus élelmiszerre. Ezen belül egyre növekvő szegmenst, 213 millió forintot jelent a közösségi mezőgazdaságból származó élelmiszer. A Tudatos Vásárlók Egyesülete képzésekkel segíti ennek a piaci szektornak a további erősödését.

Tovább olvasom »
élelmiszer pazarlás, élelmiszer-kereskedelem, fenntartható fejlődés, fenntartható fogyasztás

Ez az igazi junk food

klímablog

Kizárólag szupermarketekben és más üzletekben hulladéknak ítélt élelmiszerekből nyitottak boltot Leeds mellett. Mindenki annyit fizet, amennyit jónak lát – és a vásárlók nagyon elégedettek.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, fenntartható fogyasztás, fenntartható gazdálkodás, klímaváltozás, pálmaolaj

Nem tudunk lemondani a környezetrombolásról

piacesprofit.hu

Lesújtó adatokat közölt a környezetromboló pálmaolaj felhasználásáról a WWF. A vizsgált 137 vállalat közül csak néhány tért át a fenntartható forrásból származó pálmaolaj használatára, de jócskán maradtak olyan óriáscégek amelyek ígéretük ellenére semmit sem tettek.

Tovább olvasom »
fenntartható fogyasztás, környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás, tudatos fogyasztás, újrahasznosítás

Tényleg olyan nehéz megfogni egy szatyrot?

piacesprofit.hu

Nem a világot kell megmenteni, hanem magunkat önmagunktól – mondta Novák Péter a Médiaunió idei, környezetvédelmi témájú kampányának nyitó sajtótájékoztatóján. A társadalmi összefogásban elkészülő kampány idén a tudatos fogyasztásra, második körben pedig az újrahasznosításra fókuszál majd.

Tovább olvasom »
fenntartható fogyasztás, fogyasztói szokások, tudatos fogyasztás

Uncsi az etikus?

Timár Gigi

Egyes fogyasztók egyenesen cikinek kiáltják ki, ha valaki figyel arra, hogy etikus termékeket fogyasszon – állítja egy tanulmány. De mi áll a háttérben és mit tehetünk ellene?

Tovább olvasom »
csomagolás, csomagolás nélkül, etikus üzlet, fenntartható fogyasztás, kereskedelem, kiskereskedelem, környezetbarát csomogolás, sikersztori

Nem ingyen zacskó kell a boldogsághoz

kfarkas

Tavaly év végén nyitott meg az ország első csomagolásmentes boltja, amit a nyitástól hatalmas érdeklődés övez, nemcsak a vásárlók, hanem a befektetők részéről is. Az alapító, Monostori-Kalovits Márk szerint ugyan a betérők először csodálkoznak ezen az alternatív vásárlási módon, de az, hogy csomagolás nélkül nemcsak a környezetért tesznek, hanem a pénztárcájukra is jó hatással van, mindenkit meggyőz a létjogosultságáról.

Tovább olvasom »
fenntartható fogyasztás, környezetvédelem, világnap, wwf

A fogyasztásunkon múlik a Föld jövője

piacesprofit.hu

Több mint 40 éve ünneplik június 5-én a Környezetvédelem Világnapját. Bár ez hosszú idő, valódi tettek elmaradnak, mind az egyének, mind a döntéshozók szintjén. Megoldások már léteznek, mégis a gyors gazdasági haszonszerzésnek rendeljük alá a természeti értékek jövőjét – írja a WWF közleménye.

Tovább olvasom »