cégstruktúra

cégstruktúra, mikrovállalkozás, sikersztori

Túl kicsik a cégek az egészséges gazdasághoz

Sebők Orsolya

A rendszerváltás környékén alakított hazai vállalkozásokból néhány mára milliárdos forgalmú családi céggé nőtt. Ám a sikertörténetek száma elenyésző, miközben a mai napig hatszázezer társas vállalkozás működik Magyarországon. Tóth Tamást, az Opten tulajdonos-ügyvezetőjét kérdeztük arról, hogy mit rontottunk el. A hazai vállalati szféra miért nem úgy fejlődött, ahogyan azt reméltük?

Tovább olvasom »
adóváltozások, bürokrácia, cégbedőlések, cégstruktúra, vállalkozási környezet

Csak egy biztos: a bizonytalanság

piacesprofit.hu

Komoly gond van a magyar cégvilágban, hiszen sok vállalkozó fő profiljává már a bedőlés-újrakezdés vált és ezen a helyzeten csak rontanak az elhibázott állami támogatások. A legfontosabb teendő a kiszámítható, stabil környezet kialakítása lenne.

Tovább olvasom »
cégstruktúra, cégtörlések, cégvilág, csődeljárás, felszámolás, kényszertörlés

A kis cégek országa maradunk

piacesprofit.hu

Rekord közelében maradt a megszűnő cégek száma Magyarországon novemberben, így az év egészében szinte biztosan több mint 40 ezer céget töröl a cégbíróság a tavalyi 33 ezer után. Mivel a megszűnések növekedését csekély cégalapítási kedv kíséri, az év egészében akár 15 ezerrel is csökkenhet a működő társaságok száma. Ez azonban inkább pozitív, mint negatív fejlemény, hiszen még így is a „kis cégek országa” maradunk.

Tovább olvasom »
cégstruktúra, szállítói kockázat, tulajdonosváltás

Adják-veszik a magyar cégeket

piacesprofit.hu

Az elmúlt évek rapid gazdasági, társadalmi és jogi változásai a jól működő cégek tulajdonosait is válaszút elé állították. 2013-ban több mint százezer működő cég tulajdonosi szerkezetében történt változás, ami messze meghaladja a korábbi értékeket.

Tovább olvasom »