bankválasztás

átutalás, bankválasztás, lakásvásárlás, tranzakciós illeték

Százezret is spórolhatunk lakásvásárlásnál

piacesprofit.hu

A bankszámlák költségei között jelentősek a különbségek, egy-egy 15-25 millió forintos összegnél – például lakásvásárlásnál – 10-100 ezer forintot is meg lehet spórolni – közölte a BankRáció.hu. A  készpénzes fizetés pedig végképp nagyon drága műfaj milliós tételeknél.

Tovább olvasom »
bankválasztás, céges bankszámla, vállalati hitelezés

Eltűnő céges bankszámlák

piacesprofit.hu

Lassan, de biztosan csökken Magyarországon az egy cégre jutó banki kapcsolatok száma, és a csökkenés a legnagyobb vállalatok körében érezhető leginkább – derül ki az Opten kutatásából. A jelenség mögött éppúgy állhat a válság, a vállalkozások és a pénzintézetek konszolidációja, vagy a hitelezés visszaesése, mint a bankok termékkapcsolási gyakorlata. Változást a hitelezés felfutása hozhat.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, bankválasztás

Havi 12 ezerbe kerül a bankolás, – pedig nem kellene

piacesprofit.hu

Havonta átlagosan mintegy 12 ezer forintot költenek a magyarok különböző banki kiadásokra, azaz az átlagos nettó fizetés egy tizenharmad részét – derül ki a Bankmonitor.hu újonnan bemutatott Lakossági Banki Kiadás Mutatójából. A legnagyobb összeget a hitelek visszafizetése teszi ki, a megtakarítási termékekkel kapcsolatos költségek mérsékeltek. Tudatos választással, megalapozott pénzügyi döntésekkel jelentősen csökkenthetők a banki kiadások, akár évi több tízezer forinttal is.

Tovább olvasom »
bankválasztás, céges bankszámla, költségkímélés, szolgáltatóváltás

Ha olcsóbb, akkor váltanak bankszámlát a cégek

piacesprofit.hu

A vállalkozók körében végzett kutatás szerint a szolgáltatások költségének alakulása, valamint a személyes kapcsolatok megléte, a bank hírneve, megítélése és a hitelezési feltételek alakulása a legfontosabb szempontok a vállalkozásoknak a bankválasztás során – hívták fel a figyelmet az OTP Business szakértői.

Tovább olvasom »
bankhasználati szokások, bankválasztás, vállalati pénzügyek

Mi kell a cégnek, ha a bankol?

piacesprofit.hu

Míg a bankválasztásnál az ügyintézés gyorsasága és a rugalmasság a fő szempont, addig az egyes banki termékek kiválasztásánál már a pénzügyi paraméterek a leginkább meghatározók a nagyvállalatok számára – derül ki a K&H nagyvállalati monitor kutatásából.

Tovább olvasom »