bankszektor

bankszektor, digitalizáció, pénzügyi szektor

Egyre biztosabb a talaj a bankok lába alatt

piacesprofit.hu

Egy évtizeddel a pénzügyi válságot követően a bankszektor egyre biztosabb talajt érezhet a lába alatt. A nyugodtabb időszakot az ügyfélélmény fejlesztésére és a működési hatékonyság javítására kellene felhasználniuk a bankoknak – derül ki a Deloitte Center for Financial Services 2019-es kitekintéséből.

Tovább olvasom »
bank, bankszektor, gazdasági környezet, közép-európa

Közép-Európában egyelőre kedvező a légkör a bankok számára

PP/MTI

A várakozások szerint kedvező marad a gazdasági környezet a bankok számára a közép- és kelet-európai régióban, a térség országainak többsége 2017-ben a legnagyobb gazdasági növekedési rátát érte el 2010 óta – derül ki az UniCredit Bankcsoportnak a Euromoney gazdasági szaklap bécsi, Közép- és Kelet-Európa gazdaságaival foglalkozó konferenciáján bemutatott tanulmányából.

Tovább olvasom »
bankszektor, barátságos lakáshitel, fogyasztóbarát lakáshitel, hiteltörlesztés, kamat, lakáshitel

Kinek barátságosabb a lakáshitele?

piacesprofit.hu

A lakáspiac továbbra is komoly tempót diktál, ez pedig közvetve segíti a lakáshitelezés bővülését is. A bankok rengeteg lakáshitel-konstrukciót kínálnak, amelyek között nem könnyű eligazodni. Annak érdekében, hogy a lakáshitelpiac biztonságosan és kiegyensúlyozott ütemben tudjon növekedni, a Magyar Nemzeti Bank az év közepétől bevezette a lakáshiteleknél a fogyasztóbarát lakáshitel minősítést.

Tovább olvasom »
Aladdin, algoritmusok, Automatizált kereskedés, b2b, bankolás, bankszektor, befektetés, piacesprofit.hu, robobankár, wall street

Szép új világ: már a pénzügyi tanácsokat is robotok adják

piac-profit.hu

Mi a különbség közted és azok közt, akik pénzt csinálnak? „Az algoritmusaik”, tartja az új Wall Street-i szólásmondás. Ma már nincs olyan vállalat a pénzügyi szektorban, amely ne használna algoritmusokat a döntéseihez. Mesterséges intelligencia kell a piaci trendek tetten érésére és ezek jövőbeli alakulásának megjósolására. Az automatizált befektetési szolgáltatások ezeken az algoritmusokon alapulnak.

Tovább olvasom »
bankszektor, befektetés, előrejelzés, pénzügyi tervezés, trend 2015

Pénzügyi trendek 2015-re

Sebők Orsolya

2015-ben a hazai bankszektort a hatékonyabb működésre való törekvés, az ügyfélközpontúság és a kis- és középvállalati ügyfelekért folytatott verseny erősödése jellemzi majd. A befektetőknek pedig tudomásul kell venniük, hogy kockázatmentesen nem lehetnek magas hozamelvárásaik.

Tovább olvasom »
bankszektor, iszlám, pénz

Bankolás iszlám módra

Kriston László

Miközben az európai és amerikai bankrendszer jogszabálysértésektől, milliárdos bírságoktól és állami mentőcsomagoktól hangos 2008 óta, az 1300 milliárd dollár volumenű iszlám tőke évi húszszázalékos növekedést tud felmutatni, és egyre több nem mohamedán vallású betétes és befektető pénzét vonzza magához. A vallási hittételekkel regulázott szektor követendő példa lenne hát a dekadens, korrupt nyugati fináncszektor számára?

Tovább olvasom »
bankszektor, hitelintézetek, pszáf

Ennyi lett tavaly a bankok vesztesége

piacesprofit.hu

Gyorsult a hitelintézetek ügyfélhitel állományának csökkenése 2012 decemberében. A 90 napot meghaladóan késedelmes hitelek aránya a IV. negyedév minimálisan csökkent, ez azonban kedvezőtlen decemberi adatok mellett valósult meg. A bankszektor 2012-ben is súlyos veszteséget termelt, a szövetkezeti hitelintézetek azonban nyereségesek voltak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elemzése szerint.

Tovább olvasom »