Rezsicsökkentés cikkek


Horrorisztikus drágulást hoz a rezsicsökkentés – itt már kongatják a vészharangot

Horrorisztikus drágulást hoz a rezsicsökkentés – itt már kongatják a vészharangot 

Magyarország számára is tanulságos lehet az, ami Argentínában történik.
Közösségi platform segíti a kkv-k működését és rezsicsökkentését

Közösségi platform segíti a kkv-k működését és rezsicsökkentését 

Az első két hónap Opten adatai alapján ugyanis 2019 óta ismét több a megszűnő, mint az alakuló cég.
Ennyire még soha senkinek nem sikerült átvernie a magyarokat

Ennyire még soha senkinek nem sikerült átvernie a magyarokat 

Vajon van egyáltalán olyan ígéret, ami teljesült?
Ingyen korszerűsítenének lakásokat, cserében az állam 100 milliárdot takarítana meg

Ingyen korszerűsítenének lakásokat, cserében az állam 100 milliárdot takarítana meg 

Magyarország legnagyobb energiahatékonysági programját indítaná el a VEP.
Háromhavi rezsit átvállalnak a cégektől - indul a regisztráció a programra

Háromhavi rezsit átvállalnak a cégektől - indul a regisztráció a programra 

Vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások. Az idén 100 milliárd forintos keretösszegű energiatámogatási program első, regisztrációs szakasza október 20-án kezdődik meg.
Újabb cég jelentette be: rezsitámogatást ad a munkavállalóinak

Újabb cég jelentette be: rezsitámogatást ad a munkavállalóinak  

A fűtési szezonra szóló, maximum havi bruttó 65 ezer forintos rezsitámogatást nyújt munkatársainak az NN Biztosító.
Könnyebbé vált átlagfogyasztás alatti otthont találni

Könnyebbé vált átlagfogyasztás alatti otthont találni 

Az új rezsiszabályok hatása már érezhető az lakáspiacon, egyre többen keresik az olcsóbb fűtési megoldásokkal rendelkező, takarékosabb lakóingatlanokat. 
Ilyen energiaárak mellett sem váltanak energiatakarékosabb gépekre a magyarok

Ilyen energiaárak mellett sem váltanak energiatakarékosabb gépekre a magyarok 

Tízből öt magyar nem tudja kiszámolni, hogy a jövőben milyen többletköltséggel járhat az otthonában található háztartási gépek működtetése, pedig 40 százalék havonta akár 30 ezer forinttal is többet fizet majd az áramért az energiavészhelyzet következtében – derült ki a Gorenje legfrissebb kutatásából. A válaszadók szerint a háztartási gépek közül a hűtő, a mosógép és a sütő a legnagyobb fogyasztó, de a felmérésben részt vevők 40 százaléka nem tervez változtatni a jövőben sem a háztartásigép-használati szokásain, nagy részük pedig korszerűbb gépre sem váltana.
Hatalmas áttörés rezsicsökkentés ügyében, végre hajlandók tájékoztatni, hogy is lesz

Hatalmas áttörés rezsicsökkentés ügyében, végre hajlandók tájékoztatni, hogy is lesz 

Az MVM több hetes hallgatás után végre tájékoztatást ígér rezsi ügyben.
Újabb fordulat a lézer és tintasugaras nyomtatók harcában, most ismét a tintás a menőbb

Újabb fordulat a lézer és tintasugaras nyomtatók harcában, most ismét a tintás a menőbb 

Sokakat érint a rezsi változása, magánembereket és cégeket egyaránt. Akár még csak tervekben, akár már konkrét tettekben, de megindult a felkészülés arra, hogy az energiafelhasználással amennyire csak lehet, spóroljunk. Az irodában jelentős megtakarításokat érhetünk el azzal, ha a régi, korszerűtlen berendezéseket, modern változatra cseréljük, különös tekintettel a nyomtatóra, amiről talán nem is gondolnánk, mennyi energiát és ezáltal pénzt nyel el.

Tetszik a rezsicsökkentés csökkentése a befektetőknek 

A kormány nyolc nappal ezelőtt jelentette be az energiaárak növelését. Azóta szinte folyamatosan emelkedik a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Ha valakit érdekelnek az igazi gáz- és áramárak 

Szerdán a kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett és hét pontból álló intézkedési tervet fogadott el, ennek részeként augusztus 1-jétől csak a lakossági átlagfogyasztás mértékéig biztosítja a rezsicsökkentéssel limitált gáz- és áramárat - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Az energia többletfogyasztásának ára tízszer magasabb lehet annál, amit most fizetünk 

A jelenlegi háborús energiaválságban "egész egyszerűen nem fér bele", hogy mindenki korlátlanul kapja a csökkentett áru gázt és áramot.

Az energiatakarékosság nem a magyarok műfaja 

A bruttó villamosenergia-fogyasztás 2 százalékkal volt magasabb az előző év márciusához képest, a hazai termelés pedig 3,4 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Továbbra is dinamikusan nőtt a gáztüzelésű erőművek termelése. Márciusban ismét extrém változékonyság jellemezte a villamosenergia piacokat, az árak a földgázárak rendkívüli kilengéseit követték, amire nagy hatással voltak az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos hírek – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal márciusi villamosenergia-piaci jelentéséből.

Marad a rezsicsökkentés, a cél érdekében a kormány költségvetési átcsoportosítást hajt végre 

Újabb kormánydöntés a rezsicsökkentés és a távhőszolgáltatás védelmére.

Választások után őszintén a rezsicsökkentésről, megváltozhat mind a mérték, mind a jogosultság 

A magyar politika fétise a rezsicsökkentés. Erről politikusnak őszintén beszélni, különösen választások előtt, szigorúan tilos. Ezért aztán az elmúlt hónapokban ment a gőzös mellébeszélés. Érdemes kijózanodni.

A kis és közepes agrárvállalkozások is élhetnek a rezsicsökkentés lehetőségével 

Közel száztízezer mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó vállalkozás számára is elérhetővé vált a rezsicsökkentett energiaár, miután az európai energiaválság hatásainak tompítása érdekében a Magyar Kormány a lakosság mellett a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak is lehetővé tette a villamosenergia rezsicsökkentést – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Céges rezsicsökkentés: itt van, mit kell tudni 

2021. december 5-én hatályba léptek az ún. KKV rezsicsökkentés szabályai. A villamos energiáról szóló törvény (VET) veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló Kormányrendelet szabályait dr. Szabó Gergely LL.M., a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners ügyvédi iroda ügyvédje ismerteti.

A rezsicsökkentésnek is véget vet az új energiacsomag 

Gyökeresen átalakul az energiaszektor az új EU-s energiacsomag bevezetésével. Kétrészes cikkünkben bemutatjuk, hogyan változik az energia-elosztók rendszere, milyen új szereplők jelenhetnek meg a piacon és milyen változásokra érdemes figyelnie a végfogyasztónak.

Az energiahatékonyság csökkentené igazán a rezsit 

A Magyar Energiahatékonysági felhívja a figyelmet arra, hogy a szociális rezsicsökkentés – mint az energiaszegénység felszámolására tett intézkedés – önmagában részmegoldás. Az energiaszámlák tartós csökkentéséhez elengedhetetlen a magyar otthonok energiahatékonyságának állami, programszerű támogatása is.

Már elmentünk a falig a rezsicsökkentésben 

Megtört a rezsicsökkentés lendülete, a kormány elsődleges céljává az eddigi eredmények megőrzése vált. A villany és gáz ára az EU tagállamai közül már nálunk az egyik legolcsóbb, ezért a rezsicsökkentés tartaléka nem az árak további lefaragásában, hanem az energiahatékonyság ösztönzésében rejlik.

A gázártól függ az újabb rezsicsökkentés 

Seszták Miklós lát lehetőséget egy újabb rezsicsökkentésre. A nemzeti fejlesztési miniszter a Figyelő című hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban azt is elmondta, hogy nem zár be a Déli pályaudvar.

Harmadával kevesebbet fizethetnénk - miért nem tesszük? 

A tavalyi világpiaci olajárzuhanás hatására a szabadpiaci energiaszolgáltatási szerződést kötő vállalati fogyasztók jelenleg a földgáz esetében 33, míg a villamos energia esetében csaknem 19 százalékos átlagos költségcsökkenést érhetnek el a következő éves időszakra. Az elérhető megtakarítás mértéke várhatóan jelentős számú új fogyasztót csábít a versenypiacra: eddig ugyanis az erre jogosultak mintegy 40 százaléka még nem váltott kereskedőt működése során.

Négyévente elég ellenőrizni a kéményt a kormány szerint 

Drasztikusan csökkentené a kéményellenőrzések számát a kormány, egyes füstelvezetők rendszeres vizsgálata pedig meg is szűnne a kabinet javaslata alapján - írja a Magyar Nemzet. Az intézkedés miatt a vállalkozások jelentős része bajba kerülhet.

Energia: ez van, ha elszáll a húzóerő 

Izgalmas évet zárt és izgalmas év elé néz az energiaszektor globálisan és Magyarországon is. Globálisan az alacsony olajár befolyásolja a fogyasztást és az ágazat szereplőinek profitabilitását. A hazai piacon ezen túlmenően a változó szabályozás, az állami jelenlét erősödése és a 2013-ban indított rezsicsökkentés is meghatározza a lehetőségeket.

Elment a falig a kormány: már csak így lehet csökkenteni a rezsit 

A gázárak esetében már nincs lehetőség a további rezsicsökkentésre a Magyar Energetikai és Közműhivatal szerint. A már uniós szinten is alacsonynak számító gáz- és áramárak ellenére is százezreket fognak rezsiszámláik kifizetésére költeni a családok az előttünk álló télen. A rezsicsökkentés tartalékai kimerültek, csak az energiahatékonysági beruházások segíthetnek az energiaszámlák további csökkentésében.

Mi értelme van ma az árszabályozásnak? 

A kormányzat rezsicsökkentési törekvései miatt napi témává vált az állami árszabályozás kérdése. Körüljártuk, miért és hogyan van ma értelme.

Rezsicsökkentés egészen másképp 

Elon Musk "rezsicsökkentése" 3500 dollárba, vagyis 953 ezer forintba kerül és forradalmasítja a megújuló energiák használatát: a Tesla Energy akkuja háztartások, irodák és a garázsban álló autók ellátására is alkalmas, s segít leválni a központi hálózatról.

A kémény lesz az új trafik? 

Állami kézbe kerülnek a lakossági kéményseprések. Úgy döntött a kormány, hogy az eddig száz százalékban a magán szektor által végzett szolgáltatást bevonja a Katasztrófavédelem alá, és ezzel a piac 85 százalékát kiveszi az eddig fő profiljukban kéménysepréssel foglalkozó cégek alól.

Már a liftekhez ért az államosítás Magyarországon 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a liftek ellenőrzésének államosítását javasolja. A ma üzemelő liftek közül több ezret teljesen fel kell újítani vagy le kell cserélni 2020-ig a megszigorított biztonságtechnikai előírások miatt.

Rezsicsökkentésre megy a cafeteria 

Lassan a kisebb cégek sem engedhetik meg maguknak, hogy mereven elzárkózzanak a juttatások elől, amennyiben szeretnék minőségi, esetleg multinacionális nagyvállalatnál tapasztalatot szerzett tagokkal bővíteni a csapatukat. A dolgozók vándorlásával egyre több álláskeresési interjún merül fel a kérdés, hogy adott cégnél van-e cafeteria, és ha igen, milyen juttatások közül választhatnak a dolgozók.

A rezsicsökkentés a mélybe lökte az inflációt 

Nincs még defláció Magyarországon, az egyszeri tételek nélkül számított maginfláció pozitív, így korai deflációs veszélyről beszélni. Csak a rezsicsökkentés miatt fordult negatívba az inflációs adat.

Megvan a rezsicsökkentés első áldozata 

Hétfői hatállyal felszámolás alá került a szolnoki kéményseprő-ipari szolgáltatásokat nyújtó Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft.- több lap beszámolója szerint a cégnek a rezsicsökkentés miatt csökkentek drasztikusan a bevételei, amit nem tudtak máshonnan pótolni.

Rezsicsökkentés kkv-knak? A piac intézi! 

Idén elsősorban az egyre fokozódó piaci verseny következtében csökkenthetik az áramköltségeiket a hazai vállalkozások, mivel az európai nemzetközi áramárak elérték azt az alsó küszöböt, amelynél lejjebb már nemigen csökkenek majd rövid- és középtávon.

Szeretjük a rezsicsökkentést, bár még azt sem tudjuk mennyit fogyasztunk 

A Századvég 2013. november végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a kormány rezsicsökkentő intézkedései javítottak a lakosság többségének anyagi helyzetén, az átlag alatti jövedelemkategóriában is. A rezsicsökkentés támogatottsága és ismertsége továbbra is kifejezetten magas.

A válságadók drasztikusan csökkentik a cégértéket 

A szektorális különadók számos cég értékét csökkenthették, egyes piacszabályzó rendelkezések pedig – szélsőséges esetekben – teljesen el is tüntették a vállalkozások értékét az elmúlt években. Egyes szektorokban a növekvő adóterhek a cégeknek nem csak egyszeri, hanem hosszú távú pénzkiadást jelentenek, ezért a tulajdonosok és a potenciális befektetők szemszögéből jelentősen csökkentik a vállalkozás értékét.

Öngólt lő a kormány a rezsicsökkentéssel 

Nem csak a szolgáltatók, hanem a saját zsebéből is nagy pénzt vesz ki az állam a rezsicsökkentéssel, amely jövőre mintegy hatvanmilliárdjába kerül a büdzsének. A kieső összeget végül be kell fizetnie valakinek.

Lesz rezsicsökkentés a távközlésben? 

Bár a kormány rezsicsökkentési törekvéseit sokan nem nézik jó szemmel, többek között Brüsszelben sem egyöntetű az öröm – bár leginkább az intézkedések hogyanja, nem pedig miértje okán –, ennek ellenére valószínű, hogy nem állnak meg az energiacégeknél.

Sokba kerülhet nekünk a rezsicsökkentés 

A tűzifa és a szén árának csökkentése következtében többen és többet fűtenének ezekkel az anyagokkal, így jelentősen növekedne a légszennyezés. Ennek hatására a rezsicsökkentés jóval nagyobb terhet róna a társadalomra, mint amennyit az érintett lakosok megtakarítanának az árcsökkenéssel. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a kormány nem szabályozza a tüzelőanyagok minőségét.

Költségvetés: minden téren növekedés 

A jövő évi költségvetésben nincs olyan terület, amely kisebb összegből gazdálkodhatna jövőre, mint az idén, az esetleg kieső bevételeket pedig jelentős tartalék fedezheti - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn az Országházban tartott sajtótájékoztatón, a javaslat benyújtása után.

Így takaríthat meg milliókat egy cég 

A rezsicsökkentés nem csak a lakosság kiváltsága, hiszen ha a közepes fogyasztású cégek odafigyelnek fogyasztásuk optimalizálására, akkor akár 10–30 százalékot is spórolhatnak közműköltségeiken anélkül, hogy beruháznának.

A bankoknak és a szolgáltatóknak kell viselni a terhet 

A bankoknak kell viselnie a devizaadósok mentésének költségeit, ahogy a szolgáltatóknak a rezsicsökkentés terhét. Ez erkölcsi kötelességük a miniszterelnök szerint, de ha ez nem lenne elég, azt is hozzátette: ha nem így lesz, megszüntetik a devizakölcsönöket. A határozott szavak ellenére van olyan vélemény, mely szerint hónapokig tarthat még a megegyezés.

Itt van az igazi rezsicsökkentés 

Elindult a Magyarországon egyedülálló, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program, amelyben két családi ház fűtési költségeinek alakulását hasonlítják össze a fűtési szezonban.

Fogyasztói rezsicsökkentés okos mérőkkel 

A nyugat-európai kísérleti projektek tapasztalatai szerint az okos mérőórák alkalmazásával a háztartások villamosenergia-fogyasztásukat akár 5-10 százalékkal is mérsékelhetik. Ez a költségek akár 3,5-5 százalékos lefaragását is jelentheti a fogyasztási szokásoktól függően.

Áldozatai is lehetnek a júliusi rezsicsökkentésnek 

Szorult helyzetbe hozhatja a több mint kétezer közüzemi szolgáltató – és 35 ezer alkalmazottjuk – tekintélyes részét a júliusi rezsicsökkentés. Az Opten céginformációs szolgáltató előrejelzése szerint az érintett vízművek, csatornázási vállalatok és hulladékszállítók belső átszervezésekhez folyamodhatnak, veszteségeik egy részét megpróbálhatják áthárítani beszállítóikra, illetve elhalaszthatják beruházásaikat.

Az állam építi ki az e-útdíj redszert 

Lesz e-útdíj, a pénztárgépeket bekötik a NAV-hoz. A költségvetésbe idén be fognak folyni azok a bevételek, amelyeket e forrásból várnak, az idei büdzsé éppúgy megáll majd a lábán mint a tavalyi és az az előtti - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Vásárosnaményban, a kihelyezett kormányülés után.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést  

A napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről.

Pénzszerzés

Külföldi piacra lépne a cége? Itt a lehetőség

Külföldi piacra lépne a cége? Itt a lehetőség  

 A Nemzeti Innovációs Ügynökség április 26-án induló XPAND programja a külföldi piacszerzésben segíti az innovatív magyar vállalkozásokat.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Gazdaság

Mit hoz a jövő? Így vásárolhatunk autót

Mit hoz a jövő? Így vásárolhatunk autót  

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben.

Infokom

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje  

Az új uniós kibervédelmi irányelv, a NIS2 számos szervezet számára támaszt új követelményeket több különféle területen.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo