Pihenés cikkek


Jót tesz a munkáltatónknak is, ha nem dolgozunk a nyaralás alatt – 5 hasznos tipp a valódi pihenéshez

Jót tesz a munkáltatónknak is, ha nem dolgozunk a nyaralás alatt – 5 hasznos tipp a valódi pihenéshez 

Hazai és nemzetközi kutatások is alátámasztják, hogy azok a munkavállalók, akik rendesen ki tudják pihenni magukat a szabadságuk alatt, jobban teljesítenek a munkában és boldogabbak a magánéletben is. A valódi kikapcsolódáshoz azonban léteznek szabályok, amelyeket érdemes betartanunk.
Olcsó nyaralás: szerényen indulnak pihenni a magyarok

Olcsó nyaralás: szerényen indulnak pihenni a magyarok 

A nyári hónapokban nyaralást tervező magyarok 42 százaléka fejenként 50 ezer forintnál kevesebbet tervez elkölteni a pihenés alkalmával, további 32 százalékuk pedig 50 és 100 ezer forint közötti büdzsével számol – derült ki egy friss kutatásból, melyet a Bank360 megbízásából készítettek.
Július végén indul nyaralni a magyar

Július végén indul nyaralni a magyar 

A magyarok több mint 60 százaléka megy idén nyaralni, a július vége, augusztus eleje a legnépszerűbb időszak a családok körében – derült ki egy friss kutatásból.
Ide mennek a legtöbben húsvétkor

Ide mennek a legtöbben húsvétkor 

Kifejezetten húsvéti programra vágyunk húsvétkor, vagy a négynapos hétvége egyszerűen csak jó alkalom wellnessre, élménypark látogatásra vagy  sétahajózásra? A Bónusz Brigád adatai szerint egyszerűen jól akarjuk magunkat érezni.
Mindenki máskor van a csúcson

Mindenki máskor van a csúcson 

Ne higgyük el a guruknak, hogy csak akkor leszünk sikeresek a munkában, ha korán kelünk, edzünk, meditálunk és proteinben gazdag reggelit eszünk. Saját ritmusunkat kövessük inkább.
Szabadság alatt is zaklat minket a főnök

Szabadság alatt is zaklat minket a főnök 

A válaszadók több mint fele ránéz munkahelyi levelezésére nyaralás alatt, sokakat pedig a főnök is keresi nyaralás alatt – derül ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből.
Hét tipp, hogyan szokj le a szundi gombról

Hét tipp, hogyan szokj le a szundi gombról 

Több kutatás is igazolta már korábban, hogy a kiemelkedően sikeres, gazdag emberek többsége korán kelő. Küldetéstudattal eltelve ébrednek, és már a kora reggeli órákban elkezdenek edzeni vagy átolvasni az újságokat. Szántó Péter egy appra bukkant, ami megváltoztatta ébredési szokásait – és az életét.
A pihenés olyan mint az alvás, nem jó kihagyni

A pihenés olyan mint az alvás, nem jó kihagyni 

Hogyan és hol nyaralunk? Mennyit költünk nyáron szabadságra? Több vagy kevesebb napot töltünk a munkahelytől távol, mint tavaly? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Jófogás online kérdőíve, amit egy nap alatt közel nyolcezren töltöttek ki.
Ragaszkodunk a bevált nyaralóhelyekhez

Ragaszkodunk a bevált nyaralóhelyekhez 

A külföldi nyaralást tervező magyarok több mint kétharmada visszatér oda, ahol jól érezte magát, sőt még a korábbi szálláshoz is ragaszkodik – derült ki a Kutatópont Kft. kutatásából.
Hogyan menjünk szabira vállalkozóként?

Hogyan menjünk szabira vállalkozóként? 

A vállalkozói lét – főleg az első években – gyakran jár együtt éjszakázással, hétvégi munkával. Állandó a rohanás, sokszor még arra sincs idő, hogy a barátokkal beülj meginni egy italt, vagy elmenj a családi ebédre. Egy többnapos kikapcsolódás elérhetetlen luxusnak tűnik, egy hosszabb szabadság pedig az álom kategória. Ez azonban nincs rendjén. A BudapestLab segítségével adunk néhány tanácsot, hogyan mehet el egy vállalkozói is szabadságra.

Így használd ki a szabadságot vagy a hétvégét 

Ha megfogadunk pár tanácsot, akkor a nyaralás alatt valóban kipihenhetjük magunkat, és kihozhatjuk a szabadságunkból a maximumot, így hosszú távon a munkában is eredményesebben teljesíthetünk.

Ünnepi lazulás után jöhet a baby boom 

Ünnepek idején világszerte megnő az emberek érdeklődése a szex iránt. Ebből következően a nyugati világban karácsony után kilenc hónappal születik a legtöbb gyermek, mutatják amerikai-portugál kutatások.

Van, ahol csendes, van ahol pörgős a karácsony 

A karácsony közeledtével változik a cégben az élet is. Attól függően, hogy mit csinál a vállalkozás, vagy irdatlan pörgés lesz vagy csend és nyugalom. Nyilvánvalóan az utóbbi a könnyebb és kényelmesebb útja az évvégének, azonban vannak olyan vállalkozások, amelyek bevételük jelentős részét a karácsonyi időszakban termelik meg. Nem könnyű az évvégéből kihozni a maximumot, különösen, ha kis cég vagyunk.

Van, aki későn kel, mégis aranyat lel 

A későnkelés nem feltétlenül kedvez a sztenderd üzleti gyakorlatnak, de nem kizáró oka a sikerességnek. A közmondással ellentétben, nemcsak az lel aranyat, aki korán kel. Íme néhány példa.

Nyár, munka, magánélet – De milyen sorrendben? 

Itt a nyár, egy végre pihentetőbb időszak. Vagy mégsem? Hiszen mind tudjuk: lehetetlen teljesen elszakadni a munkahelyi teendőktől. A segítségkérés, előredolgozás általában csak ideiglenes megoldást jelent. Sőt, a fontos hívásokat kénytelenek vagyunk a szabadságunk ideje alatt is fogadni. Mégis, hogyan teremtsünk egyensúlyt a munkánk és a jól megérdemelt pihenés között? Íme, néhány segítő tipp Andrea Dekkertől, a Trunstone szerzőjétől:

Rendszeres hétvégi munka? Felejtsük el! 

Hétvégén is dolgoznia kell? Mindenkivel előfordul, és ha nem rendszeres a dolog, ezzel nincs is komoly gond. Ha azonban nem csak egyszer-egyszer kell feláldozni a pihenőidőt, ideje elgondolkodni.

5 tipp az igazán pihentető ünnepekhez 

A karácsony és szilveszter a legtöbb ember számára a szokásosnál legalább egy kicsit több pihenő időt jelent. De a több is kevés, ha az egész éves fáradtságot és stresszt kellene kipihenni. Ahhoz, hogy sikerüljön, nem árt tudatosan csinálni, még ezt is.

Segítünk energikusan kezdeni a reggeleket! 

Minden reggel egy rémálom, mert kábán ébred, mintha nem is aludt volna? Ha megváltoztatunk pár dolgot a mindennapi rutinban, sokkal energikusabban kezdhetjük a napokat.

Nyáron sem pihen a magyar 

Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, és majdnem minden második dolgozóval előfordult már, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni. A magyarok átlagosan 11-12 napot vesznek ki a nyáron, ami az átlagos összes évi szabadságnak a 40 százalékát teszi ki, derült ki a Profession kutatásából.

Nem csoda, hogy fáradt marad, ha így készül aludni 

A legtöbb embernek nincs elegendő ideje aludni. De úgy tűnik, még azt a pár órát sem jól használjuk ki, vagy nem jól készülünk fel rá, ami pihenésre jutna. Alaphibákat vétünk, így pedig nem csoda, ha összetörve ébredünk.

Olvassa el és feküdjön vissza 

Túl keveset alszunk, alig hat-hét órát töltünk pihenéssel, napközben pedig kávéval tartjuk ébren magunkat, de ez nem csak a mi gondunk: az alvászavar most már globális problémává nőtte ki magát, és nemcsak a felnőtteket érinti, hanem a kamaszokat és a gyerekeket is.

Digitális detox - kapcsoljunk ki, hogy igazán bekapcsolhassunk! 

Dübörög a nyár, aki teheti, menekül a munka elől. Ilyenkor még a legkeményebb munkamániások is kapnak némi esélyt a kikapcsolódásra. Ennek persze ellentmond, hogy a britek 49, az amerikaiak 64 százaléka a vakációja alatt is naponta megnézi munkahelyi emailjeit - derült ki brit a Sunshine.co.uk 2013-as életstílus felméréséből. Szintén ebből a felmérésből tudható, hogy egy átlagos brit 5 (!) digitális eszközt visz magával a külföldi nyaralására, 86 százalékuk pedig még a foglalás előtt ellenőrzi a wi-fi elérhetőséget a szállodában. Talán nem meglepő, hogy a legveszélyeztetettebbek a PR, marketing, értékesítési, média és jogi osztályok dolgozói. A teljes kikapcsolás ezek szerint már a múlté?

Használja ki a hétvégét! Aludjon!  

Kevés időt töltenek pihenéssel a magyar dolgozók, a legkevesebbet a fizikai alkalmazottak alszanak, ők a 6-7 órás országos átlagnál is kevesebbet. Ezzel szemben a fiatalok kifejezetten sok időt szánnak erre a tevékenységre - derül ki a Profession.hu 3000 munkavállaló megkérdezésével készült felméréséből.

Ismerje meg a feszültségoldás leghatékonyabb módszerét! 

A relaxáció szót mindenki ismeri, a közhasználatban a testi-szellemi felfrissüléshez és pihenéshez, ellazuláshoz, lenyugváshoz és feltöltődéshez hozzásegítő tárgy, helyzet vagy cselekvésmód megjelöléseként terjedt el. Mint pl. a természettel való közvetlen érintkezés, túrázás, wellness és rekreáció, masszázs. Ezek csodálatos dolgok, de a nem relaxáció! Szakértőnk segít eloszlatni a tévhiteket.

Lenne elefántgondozó egy hétre? Vagy a múltba vágyik?  

A nyaralásról sokaknak a homokos föveny és a napozás jut az eszébe, de a valóságban a jelek mást mutatnak: egyre több turista vágyik különleges élményre a pihenése alatt. Erre utal a tematikus nyaralások térnyerése és a felnőtteknek szóló különleges táborok népszerűsége. Legalábbis külföldön. Hozzánk egyelőre nem gyűrűzött be ez a trend, de ma már nálunk is egyre sikeresebbek azok a szálláshelyek, amelyek extraszolgáltatásokat nyújtanak. Nekik nem kell részt venniük a kuponőrületben sem: a különleges élményért a magyar turista is szívesen fizet.

10 tipp, hogy ne durranjon el az agya 

Ha valakinek saját vállalkozása van, sokszor úgy érzi, minden az ő vállán nyugszik. Azonban folyamatosan a cég ügyeit intézni és az üzlet miatt stresszelni a legkevésbé sem jelenti azt, hogy a csúcsformánkat nyújtanánk.

Jönnek az ünnepek, lazítson! 

A cégvezetők számára a szabadság és a pihenés gyakran ismeretlen fogalmak, pedig az év végi ünnepeknél nincs jobb alkalom egy kiadós feltöltődésre. Adunk néhány tanácsot, hogyan tegye!

Eszébe ne jusson ma kinyitni! 

A munkaszüneti napok különleges szerepet töltenek be életünkben. Míg a legtöbben örülnek, hogy nem kell munkába menni, egyesek kénytelenek ilyenkor is dolgozni, mások pedig épp azon bosszankodnak, hogy remek üzlettől esnek el, amikor nem nyithatnak ki, pedig a boltjuk előtt tolong a sok szabadnapos turista.

Muszáj tényleg kikapcsolni 

A stresszes, számos felelősséggel terhelt, sokszor szinte pihenés nélküli mindennapokban a felfokozott figyelmet igénylő „készenléti" állapot sokszor egyáltalán nem ér véget a munkaidő végével. Ez hosszú távon számos szociális és egészségügyi probléma forrása lehet. Éppen ezért különösen fontos, hogy a lazításra, feltöltődésre is kiemelt figyelmet fordítsunk.

Nyaralás alatt sem kapcsolunk ki 

A hazai üzletemberek 43 százaléka idén nyáron sem fogja kipihenni magát igazán, hisz napi egy-három óra munkát igyekszik beszúrni a nyaralás programjai közé - állítja a Regus felmérése. A kikapcsolni képtelenek 17 százaléka súlyos munkamániás: szeretteiket elhanyagolva a nyaralás alatt is naponta több mint három órát dolgoznak.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut

Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut 

Eddig leginkább csak a fintech-cégeknél - mint a Revolut - látott funkciót vezetett be a Gránit Bank mobilapplikációjában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz!

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz! 

Hajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre.
Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével

Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével 

Az autóvásárlás örömteli dolog, ám sokszor nem egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbbet, akár magánszemélyről, akár cégről van szó.

Pénzszerzés

Halmozzuk az ajándékokat

Halmozzuk az ajándékokat  

Egyre kevesebben hagyják az utolsó pillanatokra az ajándékok beszerzését, és a klasszikus ajándéktételek mellett a kisállat még mindig az egyik legnépszerűbb meglepetés.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Klímablog

Új naperőmű épült az országban

Új naperőmű épült az országban 

 Az MVM csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. új naperőművet épített Kecskeméten.

Gazdaság

Karácsony előtt pár nappal rohamozzák meg a boltokat az árérzékeny magyarok

Karácsony előtt pár nappal rohamozzák meg a boltokat az árérzékeny magyarok 

Elindult a karácsonyi bevásárlási szezon, az élelmiszerláncok várakozásai szerint a tavalyinál erősebb lehet a decemberi forgalom

Társadalom

Izgalmas finálé a pénzügyi versenyben: 1200 csapat közül került ki a győztes

Izgalmas finálé a pénzügyi versenyben: 1200 csapat közül került ki a győztes 

December 7-én, személyes részvétellel tartották meg a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny országos döntőjét, amelyen 20 csapat mérte össze tudását a szakmai zsűri előtt.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo