Magyar startup cikkek


Magyar startup reformálhatja meg a zeneipart

Magyar startup reformálhatja meg a zeneipart 

Ma már nem elég a művészi tehetség, vállalkozóként is boldogulni kell. Ehhez nyújt segítséget egy magyar fejlesztés.
Hova tűntek a női vállalkozók?

Hova tűntek a női vállalkozók?  

Világszinten nagyon alacsony a startupokban a női alapítók aránya, de a jelenség a vállalkozások körében és az oktatás bizonyos területein is megfigyelhető.
Ilyen lehetőség még nem volt a magyar vállalkozók előtt

Ilyen lehetőség még nem volt a magyar vállalkozók előtt  

Először jelentkezhetnek magyarok az Európai Innovációs és Technológiai Intézet korai fázisú start-upoknak szóló akcelerátorprogramjába.
Ritkán történik ilyen a hazai startup világban

Ritkán történik ilyen a hazai startup világban 

1,25 millió eurós befektetést kapott a Volteum, az elektromos járműflották működését optimalizáló magyar startup.
Rekord a magyar startup történelemben

Rekord a magyar startup történelemben 

Hazai rekordnak számító, 94 millió dolláros Series B tőkebevonást zárt a magyar csalásmegelőzési startup, a SEON. A befektetést vezető amerikai csúcsbefektető, a Wise, UiPath és Coinbase cégeket 2021-ben tőzsdére vivő Institutional Venture Partners (IVP) mellett, több neves üzleti angyal is csatlakozik a budapesti cég befektetői köréhez. Az új körben is részt vesz a SEON első és többkörös befektetője, a PortfoLion, valamint a Series A kört vezető, meghatározó európai befektetőként számontartott Creandum is.
Program indul startupoknak - a legjobbak 25 ezer eurót kaphatnak ötletükre

Program indul startupoknak - a legjobbak 25 ezer eurót kaphatnak ötletükre 

Második alkalommal hirdették meg a Carbon Removal ClimAccelerator elnevezésű startup programot, amely üzleti, szakmai és anyagi támogatással segíti a karbonelnyelésre megoldást kínáló startupokat. Az Európában egyedülálló kezdeményezést a holland TU Delft, a zürichi műegyetem (ETH) és a magyar Klímainnovációs Közösség hozta létre, többek között az EIT Climate-KIC támogatásával. Az egy éven át tartó program végén a legjobban teljesítő startupperek 25 ezer eurós vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak ötletük megvalósítására.
Komoly gonddal néznek szembe a startupok

Komoly gonddal néznek szembe a startupok 

Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak. A Start it @K&H hazai kockázati tőkebefektetők és angyalbefektetők bevonásával szervezett befektetői napján a legnépszerűbb megoldásokról és a befektetés elnyeréséhez elengedhetetlen pénzügyi tudatosságról tájékozódhattak az érdeklődő csapatok.
Már külföldön terjeszkedik a budapesti gasztro startup

Már külföldön terjeszkedik a budapesti gasztro startup 

A világ talán leginnovatívabb étteremlánca egyre több országban tárja ki kapuit az élményekre éhes vendégek számára: a magyar főváros mellett már Bécsben és Pozsonyban is megnyíltak a budapesti gasztro startup, a Makery különleges DIY éttermei. 
Az e-kereskedelemre fókuszáló startupok lehetnek a világjárvány nyertesei?

Az e-kereskedelemre fókuszáló startupok lehetnek a világjárvány nyertesei? 

Közel 2 millió eurós tőkebefektetést kapott egy, az online kereskedők profitnövelését segítő magyar startup.

250 millió forint befektetéshez jutott egy magyar startup 

Kétszázötven millió forintos tőkebefektetésről állapodott meg az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures a digitális faktoring megoldást fejlesztő magyar PénTech Solutions nevű fintech startup vállalattal - közölte a Hiventures kockázati tőkealap.

2 milliárdos inkubátorpályázat indul a magyar startupoknak 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal meghirdeti Startup Factory pályázati felhívását. A kiírás összesen 2 milliárd forinttal támogatja a startupokat felkaroló inkubátorok szakértői tevékenységét és mentorálási szolgáltatásait.

Hamarosan megszűnik a sorbanállás a benzinkutaknál egy magyar találmánnyal 

  880 előadó, 380 kiállító, 250 startup, 5000 látogató. Ez a tegnap zárult londoni MOVE számokban. Európa legnagyobb mobilitási kiállítása alkalmat ad a világ vezető tech innovátorainak és az átütő újdonságokat kereső befektetőknek, hogy megismerjék a jövőt alakító újdonságokat. Az idei rendezvényen óriási érdeklődés fogadta a Rollet nevű magyar startup bemutatóját.

Nanobuborék, e-autózás: ezek most Magyarország legígéretesebb energetikai startupjai 

A Primer programban résztvevő startupok többek között olyan innovációkkal jelentkeztek, mint a szennyvíztisztítást hatékonyabbá tevő nanobuborék-technológia, a kereskedelmi hajózás környezeti terhelését megzabolázó információs rendszer vagy a másodlagos nyersanyagokból létrehozható kedvező élettani hatásokkal kecsegtető falazóelem. Az InnoEnergy a jövőben is várja a nemzetközi piac meghódítását célul kitűző induló vállalkozásokat ingyenes programjába.

Magyar cégek a Las Vegas-i forgatagban 

A CES a világ első számú technológiai seregszemléje, melynek keretében a világ legnagyobb vállalatai, feltörekvő startupok, illetve véleményvezérek rántják le a leplet a legfrissebb tech trendekről. A legnagyobb globális technológiai show-n rendre részt vesznek magyar cégek is, ez 2018. január 9-12. között sem lesz másként: hazánkat az NNG, a GPS Tuner, a Dension és a SignAll Technologies képviselik majd Nevadában.

Az önfejűség kudarcot szül 

Mark Zuckerberg életútja, a Prezi története vagy pusztán a kihívások motiváló ereje – erős családi háttérrel vegyülve – sok fiatalt ösztönöz arra, hogy saját céget alapítson. Sokuk sorsa mégis a gyors bukás.

Nem magunknak fejlesztünk 

A fiatal fejlesztőkből álló Bitrise szintén fejlesztőknek nyújt szolgáltatást. A magyar startup komoly sikereket ért el nemzetközi szinten, aminek egyik bizonyítéka, hogy olyan partnerekkel büszkélkedhetnek, mint az Amazon vagy a HipChat.

Még pár napig lehet jelentkezni az 50 ezer euró díjazású versenyre 

Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upok, kis- és középvállalkozások számára írt ki versenyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health. Az EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése. Magyarországról két kategóriában nevezhetnek az érdeklődők.

Több mint 50 milliárd a startup ökoszisztéma ösztönzésére 

Több mint 50 milliárd forintot szán a folyamatosan fejlődő magyar startup ökoszisztéma ösztönzésére az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Alapkezelő. A szervezet mostantól nem csupán MFB, hanem Európai Uniós Forrásokkal is segíti a vállalkozásalapítást és a hazai tehetségek támogatását, valamint a vállalkozói kultúra erősítését, így Magyarország versenyképességének növelését.

Lehet jelentkezni a 150.000 euróért 

Már jelentkezhetnek a magyar és régiós startupok az OXO Labs versenyére, ahol a nyertesek a Power Angels 150 000 eurós befektetési ajánlatával, az OXO Labs féléves akcelerátor programjával, a Google régiós Launchpad eseményén történő bemutatkozással, az Impact Works integrált szakmai csomagjával és az ENGINY különdíjával indulhatnak el a világhírnév felé.

Sikeresen szerepeltek a magyar startupok Izraelben 

Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be a „startup nemzet” szívében, Tel-Avivban megrendezett Axis innovációs konferencián a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programjának közreműködésével.

Öt magyar cég a világ egyik legnagyobb startupfesztiválján 

Öt magyar innovatív vállalkozás vehet részt a világ egyik legnagyobb startupfesztiválján, a South by Southwest (SXSW) Interactive-on az egyesült államokbeli Austinban 2017. március 10–16. között. A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programja a cégek számára az eseményhez kapcsolódó tréningen, startupversenyen és nemzetközi kiállításon is részvételi lehetőséget biztosít – olvasható az MNKH közleményében.

Így lehet pénzt csinálni a virtuális valóságból 

Lehet-e Magyarországról VR startupot építeni? És miért jó, ha többen vannak egy „alomban”? Egyáltalán, mi lesz eladható a virtuális valóságból?

Így került be egy magyar startup az Apple reklámjába 

Hogy érheti el egy háromfős magyar startup, hogy az Apple az ő termékükkel hirdesse az iPad Pro-t? Állításuk szerint nem csodaszernek, hanem tudatos növekedési stratégiának köszönhetik.

A Szilicium-völgyben is ismert magyar startup  

A SequenceIQ beérte a világ élvonalát big data-témában, a budapesti startup fejlesztéseit már a Szilícium-völgyben is ismerik, sőt elismerik. A 2014-ben indult céget beválasztották a Startup Showcase big data startup-listájára, egy olyan klubba, amelyben nincs más európai. A Euroventurestől kapott befektetéssel pedig a pénzakadály is elhárult az amerikai terjeszkedés elől.

Gyúrós cég lett a hónap startup vállalkozása 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a street workout profilú Hard Body Hang-nek adományozta a hónap startup vállalkozása címet. A Design Terminál mentorprogramjában résztvevő HBH kültéri és beltéri sporteszközeire Franciaországtól egészen Hong Kongig érkeznek megrendelések.

Google méretűvé nőhet a magyar cég 

Akár Google-méretű céggé nőheti ki magát alig néhány év alatt a Szőlőőrt gyártó QuantisLabs Kft., amennyiben sikerül több millió eurónyi tőkét bevonni nagyon rövid időn belül. A borászok munkáját hatékonyabbá tevő, szenzorhálózaton alapuló növényvédelmi rendszert használják már Chilében és Kaliforniában is.

Itt a bizonyíték: magyarként is elérhető nemzetközi siker 

Dobogós helyezést ért el a világ egyik legrangosabb startup versenyének európai döntőjén, és ezzel bejutott az Intel Global Challenge egyesült államokbeli fináléjában a hazai fejlesztésű szőlővédelmi technológia. A SmartVineyard az újabb bizonyíték arra, hogy egy magyarországi startupnak is lehet nemzetközi sikerekről álmodnia.

Magyar cég a legígéretesebbek között! 

A világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai startupja közé választotta a CryptTalk mobillehallgatás ellen védő megoldás hazai kifejlesztőjét, az Arenim Technologies-t a CTIA, a mobilkommunikációs szektor washingtoni székhelyű nemzetközi szakmai szervezete. A magyar startup ezzel – Kelet-Közép-Európa egyetlen képviselőjeként – bekerült a CTIA Startup Lab program döntőjébe, amely 2014. szeptember 8-11 között a Super Mobility Week rendezvény keretében elismerésben részesíti a világ legjobb, magvető, illetve növekedési szakaszban lévő induló vállalkozásait.

Globális siker Magyarországról? Mutatjuk! 

Íme, egy újabb bizonyíték arra, hogy magyarországi kisvállalatként is szabad globális sikerekről álmodni. Az alig három éve alakult bigdataszoftver-fejlesztő startupot júniusban felvásárolta a RapidMiner globális prediktív elemzőcég. Az akvizíció a nemzetközi porondon is úttörőnek számít, ráadásul ezzel Magyarországra kerül a RapidMiner teljes bigdata-fejlesztési üzletága.

Szigorúan titkos! 

A big data-jelenség, az okoskészülékek és a felhőszolgáltatás térnyerése, valamint a Snowden-botrány a hang- és adattitkosításra irányítja a figyelmet, és a következő két-három évben valószínűleg ez lesz az egyik IT-slágertéma. A telefontitkosítás nemzetközi úttörője egy magyar startup fejlesztése, a mobillehallgatás ellen védő CryptTalk.

A cég, amely válogathat a piacok között  

A legtöbb terméknek van egy, esetleg több piaca, amelyek nagyobbak vagy kisebbek, mindenesetre pontosan körülhatárolhatóak. A startup kiválasztja a legígéretesebb piacot, és arra koncentrál. Az OptoForce csapatának azonban más úton kell elindulnia, miután kiderült, az ötlet számtalan iparágban, számtalan módon hasznosítható, de még maga a piac sincs tisztában azzal, hogy mi mindenre.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében 

Globálisan a negyedik legjelentősebb bűnözési forma a környezeti bűnözés, és évről évre tovább nő.

Infokom

Ilyen se történt még Oroszországban

Ilyen se történt még Oroszországban 

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo