Magyar cég a legígéretesebbek között!

A világ 40 legígéretesebb mobiltechnológiai startupja közé választotta a CryptTalk mobillehallgatás ellen védő megoldás hazai kifejlesztőjét, az Arenim Technologies-t a CTIA, a mobilkommunikációs szektor washingtoni székhelyű nemzetközi szakmai szervezete. A magyar startup ezzel – Kelet-Közép-Európa egyetlen képviselőjeként – bekerült a CTIA Startup Lab program döntőjébe, amely 2014. szeptember 8-11 között a Super Mobility Week rendezvény keretében elismerésben részesíti a világ legjobb, magvető, illetve növekedési szakaszban lévő induló vállalkozásait.

Kun Szabolcs

Az Arenim Technologies-t 33 amerikai, 5 brit és egy malajziai cég mellett Kelet-Közép-Európából egyedüliként választotta be a világ 40 legígéretesebb startupja közé a CTIA, a mobilkommunikáció 30 éve működő nemzetközi szakmai szervezete. A mobillehallgatás ellen védő, CryptTalk nevű megoldás magyar kifejlesztője ezzel Észak-Amerika legnagyobb, mobilkommunikációs újításokat felvonultató éves rendezvénye, a Super Mobility Week keretében megrendezett CTIA Startup Lab döntősei közé került. A döntőbe került 40 vállalkozás lehetőséget kap arra, hogy az iparág kiemelt vállalati szereplői és befektetői előtt bemutatkozzon.

A sikerből van mit tanulni -a céget részletesen bemutatta a Piac&Profit.

„A mobiltelefonok kevesebb mint fél százalékát védik a lehallgatás ellen, a céges adatok elleni támadások mindennapossá válnak, miközben az üzleti kémkedés súlya az adatlopás indítékai között folyamatosan nő. A piac viszont fokozatosan megérik a biztonsági rés lezárására: egyre többen ismerik fel a problémát, így világszerte nő az igény a mobillehallgatás elleni védekezés területén kifejlesztett legjobb megoldásokra. Számunkra pedig óriási elismerés, hogy a CryptTalkot a mobilkommunikációs szakma már a világ legjobbjai között jegyzi” – mondta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

A CryptTalk mobillehallgatás ellen védő megoldást a Super Mobility Week alkalmából szeptember 8 és 11 között egyéni felhasználók az AppStore-ból ingyenesen letölthetik, és CryptTalk-előfizetéssel már rendelkező felhasználók által kezdeményezett védett hívásokat fogadhatnak.

Vállalkozói 1x1 a sikeres startuptól
  • Egy vállalkozó gyakran a komfortzónáján kívül táncol. Ha valakinek inkább a rendezett körülmények kellenek, és csak egy dologgal akar foglalkozni, ne legyen vállalkozó.
  • Sokat kell dolgozni, és minden munkát el kell végezni. Ha bútort kell pakolni a kiállításon, vagy kábelezni az irodában, kezdetben az alapító-tulajdonosok fogják megcsinálni.
  • Ne higgyünk a csodákban. A józan paraszti ész általában nem csal.
  • Addig keress pénzt, amíg van.
  • A befektetővel való tárgyalás három legfontosabb kérdése: milyen megtérülést vár el a pénzéért, mekkora tulajdonrészt kell feladni az adott összegért, mekkora kontrollt kér. Az adott termékhez képest kell felépíteni az üzleti tervet, és annak alapján dönts, hogy mekkora tulajdonról mondhatsz le, hogy egy exitnél se járj rosszul. Akkora megtérülést fogadj el, amennyit a vállalkozásod ki tud termelni. Az évi 30 százalékos növekedésre képes cégnek, nem szabad 40 százalékon pénzt bevonni.
  • Terv nélkül nincs vállalkozás. Tervezéssel lehet csökkenteni a kiszámíthatatlan események számát. De még a tervvel a kezünkben is sok váratlan helyzet adódik.
  • El kell dönteni, hogy üzlet vagy hobbi, amit csinálsz. Ha az előbbi, a legfontosabb a piac és az értékesítés. A nyereségtermelés a vállalkozás lényege. A beruházás előtt legyen értékesítési csatorna, és látszódjon az igény.
  • Ne akarjunk mindent magunk megoldani. Teremtsük meg a lehetőségét, hogy profi jogi, gazdasági, pénzügyi, cégfelfuttatási szakértelmet vonjunk be.
 

 

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo