Már külföldön terjeszkedik a budapesti gasztro startup

A világ talán leginnovatívabb étteremlánca egyre több országban tárja ki kapuit az élményekre éhes vendégek számára: a magyar főváros mellett már Bécsben és Pozsonyban is megnyíltak a budapesti gasztro startup, a Makery különleges DIY éttermei. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mi is a Makery, és mitől lesz DIY? 

Ahogy a legtöbb étteremben, a Makeryben is ínycsiklandó fogásokat ehetnek a vendégek – viszont fontos különbség, hogy itt ők maguk készítik el az ételeket. A konyhában történő végeláthatatlan magányos robotolás azonban távol áll attól, ami itt történik: a Makeryben ugyanis a társaság minden tagja számára 20-25 perc alatt játszi könnyedséggel készíthető el megannyi mennyei fogás, melyeket az asztalokba épített indukciós főzőlapokon tökéletesíthet a nagyérdemű egy-egy tableten futó videóapp segítségével.

Közös főzés barátokkal vagy akár a kollégákkal (Fotó forrása: Makery)

Az egyénileg kiválasztható receptekhez tartozó magas minőségű hozzávalókat kimérve kapják meg a vendégek, a főzésnek csakis a mókás része „hárul” a jelenlévőkre – így alakul át az egész folyamat egy kreatív társasági élménnyé, egy önfeledt élvezetet nyújtó közös játékká.

A Makery-lánc meghódítja a világot: a franchise rendszer menetelése 

A Makery feje tetejére állított koncepciója Budapestről indult, és az eddigi tapasztalatok alapján minden jel arra mutat, hogy hamarosan Európa-szerte betérhetnek az egyedi, játszva alkotó élményre váró vendégek egy-egy Makery étterembe. A

z innovatív gasztro-tech startup még a Covid idején is képes volt terjeszkedni, hogy a magyar főváros után immár Bécsben és Pozsonyban is élvezhessék a vendégek a DIY étterem élményeit. A közeljövőben várhatóan újabb Makery étterem nyitja meg kapuit Berlinben, Milánóban, Athénban, Brüsszelben, Stockholmban, Amszterdamban és Barcelonában is – de érdeklődők akadnak szép számmal az EU-n kívül is.

A bécsi Makery (Fotó forrása: Makery)

Az érdeklődés nem meglepő: a Makery egységek leendő tulajdonosai ugyanis magán a szoftveres megoldáson túl minden részletre kiterjedő teljes támogatást kapnak az előkészítő fázistól a megnyitáson át egészen az üzemeltetésig. Ahogy az alapító, Lendvai Ádám fogalmaz:

„Külön érdekesség, hogy a Makery lényegében a franchise felépítésében is a DIY koncepciót alkalmazza. Ahogyan az éttermi vendég megkapja a sikeres főzést biztosító tabletes alkalmazást, úgy kapja meg a franchisepartner is a siker egyik hozzávalóját, az éttermet működtető informatikai rendszert. A saját innovatív Software as a Franchise megoldásunk révén a partnerünk nemcsak a kézikönyv és a Makery csapata által nyújtott támogatás formájában kapja meg az üzemeltetéshez szükséges tudást, hanem egy működtetést végző eszközt is kap”.  
A Makery a további terjeszkedés érdekében a vírushelyzet alatt sem tétlenkedett: elkészült a teljes franchise anyag, az Operations és Brand manual; és kifejlesztettek egy olyan IT megoldást is, amely end-to-end képes kiszolgálni az egyes franchise-egységeket. Mindezt az eddig 22 millió eurós befektetésből finanszírozták, amelyet a rendszer fejlesztésére, külföldi piacfelmérésre és terjeszkedésre biztosított a startup számára két befektető partner.

Véleményvezér

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo