Főzés cikkek
Már külföldön terjeszkedik a budapesti gasztro startup
A világ talán leginnovatívabb étteremlánca egyre több országban tárja ki kapuit az élményekre éhes vendégek számára: a magyar főváros mellett már Bécsben és Pozsonyban is megnyíltak a budapesti gasztro startup, a Makery különleges DIY éttermei.
Az éttermi kaja is segítheti a csomagszállítás zöldülését
A DHL már felajánlja a fogyasztóknak azt az opciót, hogy bioüzemanyaggal működő hajókon érhet célba a feladott csomag és szállítmány. De ez talán csak akkor lehet igazán zöld megoldás, ha a főzésből visszamaradt olaj- és zsírmaradékokat újrahasznosítva állítják elő az üzemanyagot, nem pedig még több bioüzemanyag-alapanyagnak alkalmas növény termesztésével.
Az emberiség 90 százaléka szennyezett levegőt szív
Ezt a WHO, az ENSZ Világegészségügyi Szervezet állítja. A szegény országok lakói a legsúlyosabban érintettek, főleg India és Afrika. Meglepő, hogy a hozzánk közel fekvő Újvidék is bekerült a világ tíz legszennyezettebb levegőjű városa közé.
Karácsonyi lisztkalauz
Bár a karácsonyi süteménykészítés sok ponton elbukhat, az alapja mégis a helyes lisztválasztás. Ebben ad most minden gyakorlott és kezdő sütőnek segítséget a Magyar Pékszövetség szakmai titkára, az ország egyik legelismertebb sütőipari szakembere.