Főzés cikkek


Már külföldön terjeszkedik a budapesti gasztro startup

Már külföldön terjeszkedik a budapesti gasztro startup 

A világ talán leginnovatívabb étteremlánca egyre több országban tárja ki kapuit az élményekre éhes vendégek számára: a magyar főváros mellett már Bécsben és Pozsonyban is megnyíltak a budapesti gasztro startup, a Makery különleges DIY éttermei. 
Az éttermi kaja is segítheti a csomagszállítás zöldülését

Az éttermi kaja is segítheti a csomagszállítás zöldülését 

A DHL már felajánlja a fogyasztóknak azt az opciót, hogy bioüzemanyaggal működő hajókon érhet célba a feladott csomag és szállítmány. De ez talán csak akkor lehet igazán zöld megoldás, ha a főzésből visszamaradt olaj- és zsírmaradékokat újrahasznosítva állítják elő az üzemanyagot, nem pedig még több bioüzemanyag-alapanyagnak alkalmas növény termesztésével.
Az emberiség 90 százaléka szennyezett levegőt szív

Az emberiség 90 százaléka szennyezett levegőt szív 

Ezt a WHO, az ENSZ Világegészségügyi Szervezet állítja. A szegény országok lakói a legsúlyosabban érintettek, főleg India és Afrika. Meglepő, hogy a hozzánk közel fekvő Újvidék is bekerült a világ tíz legszennyezettebb levegőjű városa közé.
Karácsonyi lisztkalauz

Karácsonyi lisztkalauz 

Bár a karácsonyi süteménykészítés sok ponton elbukhat, az alapja mégis a helyes lisztválasztás. Ebben ad most minden gyakorlott és kezdő sütőnek segítséget a Magyar Pékszövetség szakmai titkára, az ország egyik legelismertebb sütőipari szakembere.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
A kockázat csökkenthető, de a legjobb, ha egyáltalán nem dohányzunk

A kockázat csökkenthető, de a legjobb, ha egyáltalán nem dohányzunk 

Május 31-e a Dohányzásmentes Világnap.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo