Gyúrós cég lett a hónap startup vállalkozása

A Nemzetgazdasági Minisztérium a street workout profilú Hard Body Hang-nek adományozta a hónap startup vállalkozása címet. A Design Terminál mentorprogramjában résztvevő HBH kültéri és beltéri sporteszközeire Franciaországtól egészen Hong Kongig érkeznek megrendelések.

A H3Hungary Kft. olyan sporteszközök gyártásával foglalkozik, amelyek saját testsúlyos edzésekre alkalmasak és bárki számára ingyenesen hozzáférhetőek országszerte, közparkokban és köztereken. Széleskörű ügyfélprofiljuk mellett termékeik a street workout világában is úttörőek – 2013-ban Offenburgban és 2014-ben a sportág horvátországi világkupa állomásán is már az ő eszközeiken versenyeztek.

A HBH ötlete 2011-ben született meg – amikor a tervezők egy egyszerű szabadtéri húzódzkodó eszközt szerettek volna maguknak fejleszteni. 2012-ben az Európai Bizottság ellenőrzése alatt futó Fiatalok Lendületben program támogatásával  jöttek létre az első prototípusok, amelyeket öt budapesti parkban állítottak fel. A cég végül 2013-ban a Benetton Unhate Fundation nevű alapítvány pályázatán elnyert 10.000 eurós támogatásnak köszönhetően jött létre, melynek keretében felépítették a máig legismertebb rendszerüket a Goldmann parkban. A HBH Cube nevű eszközük még ez évben elnyerte a Magyar Olimpiai Bizottság Ezüstgerely díját, 2014-ben pedig a Magyar Formatervezési Tanács különdíját.

Kép: Hard Body Hang

Az alapítás óta értékesítéseik elérték a 90.000 eurót, amelynek 60%-a  exporttevékenységből származik. A saját gyártású sporteszközökre többek között Ausztriából, Németországból, Franciaországból, Romániából, Olaszországból, Csehországból és Hong Kongból érkeznek megrendelések.

A folyamatosan növekvő felvevőpiac kialakulásában szerepet játszik, hogy az elmúlt egy-két évben a street workout is egyre népszerűbbé vált. A sportág köré kiépült kultúra az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás fontosságát hirdeti, a HBH pedig ideális alternatívát nyújt hozzá hobbisportolóknak és profi atlétáknak egyaránt. A vállalkozás ezzel együtt kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű fiatalokra: minden évben létrehoz egy sportparkot az ország valamelyik pontján, hogy ezzel is elősegítse sportolási lehetőségeik bővítését.

A Hard Body Hang a Design Terminál 2014-ben indult mentorprogramjának résztvevője. A programban az üzletfejlesztés, a márkaépítés és a szervezetfejlesztés területén készítik fel a startup vállalkozást a nemzetközi piacon való további terjeszkedésre.

Jó hír a magyar startup cégeknek
Megjelent a kormány rendelete arról, hogy márciusig kidolgozzák a nemzetközi számviteli sztenderdek (IFRS-ek) alkalmazásának lehetőségét. Ennek nemcsak azok a nagy cégek örülnek, amelyek a tőzsdén forognak, vagy anyavállalatuk miatt jelenleg kétféle számviteli rendszer alapján kell elkészíteniük a beszámolóikat, hanem azok a startup-cégek is, amelyek külföldi tőkebevonásra készülnek.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo