Céghír cikkek

hirdetés

Költözik a világ vezető felvonós cége

Költözik a világ vezető felvonós cége 

Az Otis Felvonó Kft, a világ legnagyobb liftgyártó- és karbantartó cégének magyar leányvállalata áprilistól a Váci úti CityZen irodaházba költözik. A mozgólépcsőiről és mozgójárdáiról is ismert, Magyarországon piacvezető OTIS 870 m2-en alakítja ki új székhelyét a ConvergenCE által 2016-ban átadott A+ kategóriás irodaépületében.
Új vezérigazgató a Kulcs-Soft Nyrt. élén

Új vezérigazgató a Kulcs-Soft Nyrt. élén 

Február elsejétől Szabó Ervin tölti be a Kulcs-Soft Nyrt vezérigazgatói pozícióját. A szakember 20 éve dolgozik gazdasági és IT területen, belépésével Kulcsár Tibort váltja a vezérigazgatói székben, aki elnöki pozícióját továbbra is megtartja. Az új vezető egyik kiemelt célja a vállalat nemzetközi szerepének erősítése.
Újabb magyar a százévesek klubjában!

Újabb magyar a százévesek klubjában! 

A világon is kevés cég éli meg a 100 évet, hazánkban még kevesebb. A Győri Keksz, a Dreher és a Pick mellé most a bútoriparból zárkózott fel a Cardo. Érdekes lehet áttekinteni, hogy a 100 éves cégek klubjába került új magyar cégnek miként sikerült a túlélés.
Kivonulás helyett terjeszkedés

Kivonulás helyett terjeszkedés 

Míg pár éve a kivonulást fontolgatta hazánkból, most Nagykanizsán nyit új üzletet a svájci divatlánc. A Vögele éppen egy évtizede jelent meg Magyarországon.
Kiszáll cégéből a leggazdagabb magyar asszony

Kiszáll cégéből a leggazdagabb magyar asszony 

Kósa Erika eladta a 2012-ben alapított Consequit Alkusz Kft-ben lévő tulajdonrészének 100%-át és kiszáll a társaság vezetéséből, mert új vállalkozásba kezd. A szabályozási nehezítések miatt talán más terület vonzóbb.
hirdetés
Rangos díjakat kapott a Hungrana

Rangos díjakat kapott a Hungrana 

A Magyar Agrárgazdasági Minőság Díját tavasszal, négy másik díjazott társaságában vehette át a Hungrana Kft., majd rövid időn belül a Superbrands szakmai zsűrije is a legjobbak közé választotta a kukorica feldolgozó vállalatot.
Új felsővezetőt igazolt a 4iG

Új felsővezetőt igazolt a 4iG 

A 4iG Nyrt. vezérigazgatói pozícióját július 20-tól Sagyibó Viktor tölti be, aki korábban a Microsoft Magyarország nagyvállalati üzletágának vezetője volt. Dr. Felső Gábor – a vállalatcsoport korábbi elnök-vezérigazgatója - a 4iG elnökeként folytatja tovább tevékenységét.
Kiugró növekedés a BÉT-en jegyzett informatikai vállalatcsoportnál

Kiugró növekedés a BÉT-en jegyzett informatikai vállalatcsoportnál 

A 4iG cégcsoport fennállásának legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtotta 2015-ben. Az informatikai vállalat árbevétele 26,4 százalékkal nőtt, és megközelítette a 16,5 milliárd forintot. A kamatok, az adózás és az értékcsökkenés leírása előtti eredménye (EBITDA) pedig 927 millió forint lett, ami 2014-hez képest 53,8 százalékos növekedést jelent.
Százmilliós beruházás Soroksáron

Százmilliós beruházás Soroksáron 

Újabb, mintegy 400 millió forintos beruházást hajtott végre soroksári termelőüzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. hullámprofil termékportfóliója bővítése céljából. Az alacsony gerincmagasságú hullámakarton csomagolóanyagok készítését lehetővé tevő ún. D hullám gyártási technológia telepítésére február folyamán került sor. A fejlesztésnek köszönhetően a társaság termékportfóliója egy újabb, a piacon leggyakrabban felhasznált típusoknál vékonyabb hullámkarton termékvonallal bővült, ami a felhasználók oldalán a teljes ellátásilánc-folyamatban jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé – hívják fel a figyelmet a Rondo Hullámkartongyártó Kft. szakértői.
A magyar kkv-k tartják a lépést a technológiai fejlődéssel

A magyar kkv-k tartják a lépést a technológiai fejlődéssel 

Egyre népszerűbbek a kis- és középvállalatok körében is a mindennapi munkát megkönnyítő szoftverek, derült ki a Kulcs-Soft Nyrt. statisztikai adataiból.
hirdetés

Újabb beruházás fejeződött be a Rondo soroksári üzemében 

Újabb, közel 400 millió forintos fejlesztés valósult meg a Rondo Hullámkartongyártó Kft. soroksári üzemében. A beruházás részeként egy a legkorszerűbb technológiát képviselő ragasztó-hajtogató berendezést telepítettek az üzemben, amely a minőségi hullámkarton csomagolóanyagok eddiginél is gyorsabb és hatékonyabb gyártását teszi lehetővé.

CRH Részvénytársaság lezárta a Holcim Észak-Duna régió megvásárlását 

A nemzetközi építőanyagipari csoport, a CRH Részvénytársaság bejelentette, hogy befejeződött a Holcim Észak-Duna régió (Holcim Bécs, Holcim Szlovákia, Holcim Magyarország Kft, ecorec, TransPlus és Pultrans) felvásárlása.

Hobbiból gyárat építeni 

Gasztroblogból indult és ma már egy komoly profi vállalkozás. Extrém jó minőségű online termékkel, és elsősorban saját maguk felé támasztott magas szakmai elvárásokkal piacvezetőkké váltak a területükön. Zalai Ágival a Nosalty vezérigazgatójával beszélgettünk, aki az értékpapírok és az államapparátus világából ült át a vezérigazgatói székbe.

Új főszerkesztő áll az Életforma internetes magazin élén!  

A Piac és Profit Kiadó új főszerkesztőt nevezett ki az Életforma online magazinja élére. László Márta a televíziós világból érkezett a szerkesztőségbe.

Felvásárolta a BankRációt.hu-t az ingatlan.com 

A hitelajánlatokat egy helyen összesítő BankRáció.hu-t felvásárolta az ingatlan.com. Ezzel immár egy helyen, az ingatlan.com oldalán a lakáshirdetésekhez kapcsolódva érhetők el a legkedvezőbb hitellehetőségek a hazai érdeklődők számára.

Beduin törzsből milliárdos - ez az igazi sikersztori 

Mohed Altrad, a franciaországi székhelyű Altrad csoport alapító-vezérigazgatója nyerte el idén az EY Az év üzletembere nemzetközi díjat. A címért 53 ország 65 üzletembere szállt versenybe, köztük a magyarországi győztes, Wáberer György is.

Manager Open: a hőség sem fogta vissza a tordasi meccseket 

A 10 regionális állomásból és budapesti döntőből álló XI. Manager Open , a 2015.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság negyedik regionális versenyének Tordas volt a helyszíne, ahol a résztvevők a nagy hőség ellenére is kitűnő mérkőzéseket folytattak.

“A” minősítést kapott a Mapei Kft.  

Az Opten Kft., “A”- azaz - kiváló minősítésben részesítette a Mapei Kft.-t. A minősítés szerint a Mapei Kft. az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

Versenytársak együtt a kiválóság útján 

2015. január 28.-án a Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor a jubileumi, 25. IIASA-SHIBA díj átadó ünnepségre. A nemzetközi elismerést az ipari szegmensben csoportként induló, három, együttműködő, konkurens cég vezetői vehették át: a téglási HAJDU Autotechnika Zrt., a szabadbattyáni Fiers Mechanikai Kft, és a székesfehérvári GIGA 2003. Kft.

A legsikeresebb üzleti innovációk 2014-ben 

Második alkalommal pályázhattak a vállalkozások az Üzletfejlesztési Díjra. Az elismeréssel az Üzletfejlesztési Portál célja, hogy bemutassa az adott év leginnovatívabb kis- és közepes vállalkozásait, valamint felhívja a figyelmet az innováció fontosságára és a gazdaságra gyakorolt pozitív hatásaira. A 2014-ben nevezett magyar vállalkozások közül a független szakmai zsűri az első három helyezettet díjazta, további három pályázót pedig oklevéllel ismert el.

Öt magyar startup utazik Amerikába 

Megvan a Design Terminál pályázatának öt győztese, akik idén tavasszal elutaznak Amerikába, hogy részt vegyenek a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján.

Újra díjazták a sikeres vállalkozásokat 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért novemberi elismeréseit Budapesten. A hónap beruházója elismerést a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. kapta, a hónap kis- és középvállalkozója kategóriában a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. vehette át a díjat, a hónap induló vállalkozása pedig az Indivizo Kft. lett.

Határtalan cukiság 

Hogyan nő ki egy vállalkozás horgolt állatfigurákból, hogyan válik egy mese a brandépítés eszközévé és miért utazik Zebulon a zebra a szivárványon az osztrák boltokba? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Magyarország legcukibb figuráit gyártó vállalkozása, a két éve működő Freshka Design alapítóival, Donner Andreával és Mike Tündével.

Világsikert ért el az egyszemélyesnek indult magyar vállalkozás 

Működésének négy éve alatt ezúttal a legfontosabb csokoládés szakmai elismerését sikerült megszereznie a chocoMe-nek. A magyar csokoládémanufaktúra 2014 tavaszán a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és az európai elődöntőben ezüst érmet nyert a mogyorós Raffinée-val.

Felfüggesztettek egy céget a dolgozók alacsony bére miatt 

Felfüggesztette a magyar OLP-TECH Szerelőipari és Szolgáltató Kft. tevékenységét a dél-franciaországi Aquitaine prefektusa, mert 31 magyar munkavállalóját elfogadhatatlan feltételekkel foglalkoztatta a Bordeaux városától 20 kilométerre északra található Arsac napelem parkjának kivitelezésén - adta hírül honlapján a Le Figaro című napilap.

Pálmaolaj: csak tiszta forrásból 

Az Unilever nyilvánosságra hozta a legfrissebb pálmaolaj-beszerzéssel kapcsolatos jelentését. Az összefoglaló szerint a vállalat az európai élelmiszer-portfóliójában felhasznált pálmaolaj száz százalékát nyomon követhető, igazoltan fenntartható forrásból szerzi be 2014 végére.

A REGIO JÁTÉK lett a LEGO hazai nagykereskedelmi partnere 

Első alkalommal szervezte ki nagykereskedelmi tevékenységének egy részét a LEGO magyarországi leányvállalata. A világ egyik legismertebb márkája a REGIO JÁTÉK-ot választotta hazai szelektív nagykereskedelmi partneréül.

Csak a jó sör 

Kismértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság, tartja a közmondás a jó italról. Vannak megszállott sörösök, borosok, és ma már a pálinka is kilépett a kerítésszaggató kategóriából. Ahogyan pedig divatba jöttek a kézműves termékek és az azokat áruló üzletek, a szeszesital-boltok is megújultak: trendi, közösségi terekké alakultak, ahol enni, inni és vásárolni is élmény. Nem mellékesen jó üzleti lehetőség, ha valaki szívvel-lélekkel és magas szakmaisággal nyitja meg üzletét.

Pro Urbe Budapest díj dr. Béres Józsefnek 

Buda, Óbuda és Pest egyesítésének 141. évfordulója napján, november 17-én, Tarlós István, Budapest főpolgármestere Pro Urbe Budapest díjat adott át dr. Béres Józsefnek, az idén 25 éves fennállását köszöntő Béres Gyógyszergyár elnökének az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén nyújtott kiemelkedő és önzetlen támogatásáért, szolgálatáért.

Gazdagmami verte az európai mezőnyt 

A Gazdagmami Kft. nyerte a zsűri fődíját a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” nemzetközi döntőjében, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett. A díj nyolcéves történetében először fordult elő, hogy magyar céget választottak a legjobbnak.

Jövőorientált jelen a HAJDU-nál 

Folyamatos fejlesztésnek és dinamikus piacépítésnek köszönhetően a HAJDU Cégcsoport impozáns féléves eredményt ért el. A hazai bojlergyártásban piacvezető HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. megújuló energiát hasznosító, saját fejlesztésű termékeinek értékesítési volumene növekedett erőteljesen.

Rekordévet zárt a Rossmann 

A tavaly 20. születésnapját ünneplő Rossmann Magyarország Kft. 8,9 százalékos forgalomnövekedésével, azaz 47,5 milliárd forint bruttó forgalmával elérte eddigi legmagasabb eredményét, így továbbra is a drogériapiac legdinamikusabban fejlődő vállalata.

Magyar startup Európa legjobbjai között 

A szervező céget, az elnyerhető pénzösszeget, a résztvevők és a sikeresen megvalósult projektek számát tekintve az évről évre megrendezésre kerülő Intel Business Challenge Europe az egyik legrangosabb startup verseny. Az IBC célja a fiatal vállalkozások innovációs tevékenységének elősegítése elsősorban a természettudományos és a műszaki innovatív szakterületeken.

Az ESET szolgáltatásával bővülnek a Cyberoam eszközei 

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bejelentette, hogy együttműködésre léptek a hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó Cyberoam Technologies-zal.

Újabb két taxitársaság bukta az engedélyt 

Visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. előzetes igazolását a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételek hiánya miatt a BKK.

A CrypTalk kifejlesztője lett az Év Startupja 

A Central European Startup Awards hazai fordulójában a mobillehallgatás ellen védő, CryptTalk elnevezésű megoldás magyar kifejlesztője az év legjobb startupja, míg a társalapító, Kun Szabolcs az év cégalapítója lett.

Kiosztották az InnoMax Díjakat 

Jeltolmács szolgáltatás, okostelefonos testbeszédértelmező program, tehénpásztor GPS, és segítség az eltűnt gyermekek felkutatásában – többek között ezt kínálják az idei nyertes pályázatok.

A Trans-Europe Kft. lett a MAXON magyarországi disztribútora 

2014 januárjától a Trans-Europe Kft. lett a több mint 30 éves múltra visszatekintő MAXON Computer szoftverház hazai disztribútora. A világ vezető kreatív 3D szoftver gyártójaként mára több ezer felhasználó támaszkodik világszerte a főként CINEMA 4D szoftvercsaládjáról elhíresült MAXON Computerre.

Sikeres évet zárt a Kulcs-Soft az App Store piacán 

Az elmúlt 5 évben több mint 420 000 Kulcs-Soft applikációt töltöttek le a felhasználók, csupán 2013-ban rekordszámú 95 ezres letöltést generáltak a szoftverjeik. A Kulcs-Soft iOS alapú applikációinak célpiaca többek között Magyarország, az Egyesült Államok, Anglia és Németország.

Jelentősen nőtt az Aktuál Bau árbevétele 

Az elmúlt évhez képest kiemelkedő, 18 százalékos nettó árbevétel-növekedést vár 2013. év végéig a nem lakáscélú magánberuházások piacán több évtizedes generálkivitelező tapasztalattal rendelkező Aktuál Bau Kft.

Az egész országban terjeszkedik az Euronics 

Tovább erősíti piaci részesedését és az Euronics márkanevet a Vöröskő Kft. A hazai műszakicikk-kereskedelmi piac egyik legnagyobb szereplője jelentős terjeszkedéssel, franchise-rendszere bővítésével, megújuló weboldallal és további szakértői szolgáltatásokkal készül 2014-re. Első lépésként november 7-én Soroksáron nyílik új Euronics MEGA áruház, és ugyanezen napon megújult, modern külsővel újranyit a Dunaújvárosban 2001 óta működő üzlet is, melyeket – főként a keleti országrészben – újabbak követnek majd.

Sikerre vitt válságstratégia 

Amikor a hazai bútoripar a legnagyobb válságát éli, az RS cégcsoport folyamatosan terjeszkedik. Már a negyedik nagyáruházat is megnyitotta, mintha mi sem történt volna, pedig a őket is nagyon erősen érintette a válság és a hitelezés befagyasztása.

Trágyából is lehet világcéget építeni 

Gilisztatrágyával indult, mára pedig a világ számos országában jelen lévő óriássá nőtte ki magát a magyar származású Tom Szaky cége, a TerraCycle. Vajon miért kellett börtönben ülni az újrahasznosítás miatt? A Zöld8 interjúja Tom Szakyval.

Van kereslet a magyar gombára 

Csaknem 900 millió forintos beruházással tovább bővítette ócsai gyárának termelőkapacitását a gombatermesztéssel foglalkozó Bio-Fungi Kft. A bővítéssel a cég termelőkapacitása 50 százalékkal, a dolgozók létszáma harminccal nőtt.

Vadhúsfeldolgozó üzemet épít a Fiwi-Hűt Kft. Tatán 

A Tatai Ipari Parkban közel egymilliárd forintos költséggel vadhúsfeldolgozó üzemet és hűtőházat épít a Fiwi-Hűt Kft., a beruházás lehetővé teszi, hogy a jelenlegi harmincfős létszámot duplájára bővítsék.

Katonai ingatlant hasznosít Tapolcán a BHA Kft. 

Hatszázmilliós beruházással új telephelyet hoz létre a Biró Hűtéstechnikai- és Acélszerkezetgyártó Kft. (BHA Kft.) Tapolcán; ez a cég az első, amely a volt katonai ingatlanok területén kezdi meg működését.

Almásfüzítőn bővít a HIX Kft. 

A fémalkatrészeket gyártó HIX Kft. Almásfüzitőn adta át pénteken a 320 millió forintos beruházással létrehozott új telephelyét, melyet a vállalkozás saját forrásaiból valósított meg.

Logisztikai fejlesztés a debreceni repülőtéren 

Ötezer négyzetméteres logisztikai csarnok épül 550 millió forintos beruházással a debreceni repülőtéren, a projekt bokrétaavató ünnepségét hétfőn tartották. A csarnokban 10 ezer raklapnyi árut lehet majd kezelni.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Szuper olcsó hitel érkezett

Szuper olcsó hitel érkezett 

5 százalékos kamat mellett mostantól elérhető az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo