CRH Részvénytársaság lezárta a Holcim Észak-Duna régió megvásárlását

A nemzetközi építőanyagipari csoport, a CRH Részvénytársaság bejelentette, hogy befejeződött a Holcim Észak-Duna régió (Holcim Bécs, Holcim Szlovákia, Holcim Magyarország Kft, ecorec, TransPlus és Pultrans) felvásárlása.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép:CRH

A tranzakció egy világméretű megegyezés részeként jött létre, melyben a CRH 6,5 milliárd euro értékben vásárolt meg bizonyos vagyontárgyakat a Lafarge és a Holcim csoporttól. A mai nap egy fontos mérföldkő a Holcim Észak-Duna régió számára, melyben az eddigi legnagyobb tranzakció részeként a szlovák, a magyar és az osztrák érdekeltségei csatlakoznak a CRH Csoporthoz.

A CRH ezen üzleti döntése a régióban elért kiemelkedő eredményekbe vetett egyértelmű bizalmát jelzi.

A CRH részeként, az újonnan megvásárolt cégek hozzáférést kapnak a közös tudásanyaghoz, a legjobb gyakorlatokhoz, a szélesebb CRH csoport szakértelméhez és innovációihoz.

Albert Manifold, a CRH Részvénytársaság vezérigazgatója így fogalmazott: “Szeretettel üdvözöljük, a mai napon a CRH-hoz csatlakozó, 15 ezer új munkatársunkat. Szaktudásukat és tehetségüket a meglévő munkatársi bázisunk erejével egyesítve, a CRH egy lépéssel közelebb kerül azon céljához, hogy a világ vezető építőanyag-ipari vállalatává váljon. A most megvásárolt üzletrészek földrajzilag kiválóan illeszkednek a CRH jelenlegi működéséhez és saját területükön mind kiváló teljesítményt nyújtanak. Ezen magas minőségű üzletrészek integrációja -melyekre a megfelelő időpillanatban, vonzó értéken tettünk szert-erősíteni fogja a jelenlétünket néhány kulcsfontosságú piacon, emellett új platformokat biztosít a stratégiai növekedéshez. Növekedésünk elősegíti majd hatékonyságunk fejlesztését, az innováció felgyorsítását és vevőink számára még kiválóbb szolgáltatás biztosítását”.

Globálisan a tranzakció megduplázza a CRH cementtermelési kapacitását és kibővíti kavics és a készbeton portfólióját.  Ennek eredményeképpen a CRH lesz a világon a harmadik legnagyobb szereplő az építőanyag piacon és a második az adalékanyagok területén.

A globális tranzakció részeként megszerzett üzletrészek az alábbiakat tartalmazzák:

  • a legnagyobb közép-kanadai cementgyártót; mely kiválóan illeszkedik a CRH meglévő amerikai építőanyag üzletéhez, egyben megerősíti a CRH kulcsfontosságú észak-amerikai régiós pozícióját
  • a legnagyobb cement és adalékanyag érekekeltségek Nyugat-Európa három legnagyobb piacán; Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban
  • a vezető cement és adalékanyag vállalatokat Közép- és Kelet-Európa (CEE) növekvő régióiban; egy erős régiós klaszter kialakítását teszi lehetővé, melyben a CRH válik az első számú  építőanyag-ipari vállalatává Közép- és Kelet-Európában
  • piacralépési pozíciót két feltörekvő gazdasági régióban; Brazíliában és a Fülöp-szigeteken (a tranzakció lezárása függvényében)
A 685 helyszínen és 11 országban  újonnan szerzett működő egységeket a CRH a vezérigazgató és egy senior operatív csoport által közvetlenül felügyelt jelentési struktúrába integrálja. A 15 ezer új munkatárssal a CRH létszáma 91 ezerre nő.

A CRH részvényesei még 2015 márciusában jóváhagyták a tranzakciót, az Európai Bizottság jóváhagyása pedig áprilisban történt meg.

 

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo