A szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a borászati termékek előállításáról, forgalomba hozataláról és jelöléséről szóló korábbi (2009-es) FVM rendelet mostani kiegészítése alapján, egy forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező bortétel további feldolgozás céljából történő több bortételre bontása esetén, a további feldolgozás megkezdése előtt 3 munkanappal a borászati üzem köteles a forgalomba hozatali engedélyről szóló határozat módosítását kérni a NÉBIH-től.
Ennek során közölni kell a forgalomba hozatali engedély számát, a változatlan formában forgalmazni kívánt mennyiséget és a bortétel tárolásának pontos helyét. A kérelem alapján a NÉBIH az eredeti forgalomba hozatali engedélyben szereplő mennyiséget a bejelentett mennyiségre csökkenti, és az erről szóló határozatot 15 napon belül közli a forgalomba hozóval, valamint a hegybíróval. A további feldolgozásra szánt bortételről a NÉBIH a forgalomba hozó részére igazolást ad ki. OEM-borászati termék további feldolgozás céljából történő értékesítése esetén az eladónak az értékesítés tényét a tranzakciót követő 48 órán belül be kell jelentenie az eladó borászati üzeme szerint illetékes hegybíró részére.
A minőségi termelői pezsgő kritériuma, hogy a terméket a palackban történő második alkoholos erjesztéssel tegyék pezsgővé. A terméknek a küvé összeállításától számítva legalább kilenc hónapon át megszakítás nélkül a borseprőn maradnia ugyanabban az üzemben, ahol a küvé készül. A terméket degorzsálással kell elválasztani a borseprőről. Emellett ugyanabban a gazdaságban – ideértve a termelői csoportokat is – termelt szőlőből kell előállítani, amelyben a termelő a pezsgők vagy minőségi pezsgők vagy illatos minőségi pezsgők készítésére szánt szőlőből bort készít, a címkén pedig meg kell jelölni a gazdaságot és a szőlőfajtát.