rezsiköltségek

energiahatákonyság, fűtés, rezsiköltségek, téli szezon

Lefaraghatunk a fűtésszámlából

piacesprofit.hu

Indul a fűtésszezon, visszafordíthatatlanul megkezdődik a rezsiköltségek téli időszámítása, ami a nyári időszakhoz képest havonta több tízezres plusz kiadást is jelenthet a családoknak. A Fundamenta által fiatal felnőttek körében végzett reprezentatív kutatás szerint átlagosan 23 ezer forint felett költenek ilyenkor fűtésre. A költségeket a többség nyílászáró cserével vagy hőszigeteléssel csökkentené.

Tovább olvasom »
fűtés, ingatlanpiac, lakásvásárlás, rezsiköltségek

Erre mindig figyelni kell lakásvásárlásnál

piacesprofit.hu

Közel 40 százalékos különbség lehet egy 50 négyzetméteres lakás átlagos fenntartási költségeiben, aminek jelentős eleme a fűtésszámla. A saját kazánnal rendelkező lakások fenntartási költsége a legalacsonyabb, ez alig több mint 20 ezer forintból kijön, míg a legdrágább megoldás közé tartozik az egyedi mérés nélküli házközponti és távfűtés – derül ki az ingatlan.com több mint 30 ezer hirdetés alapján készített elemzéséből.

Tovább olvasom »
energiafogyasztás, energiahatékonyság, rezsiköltségek

Így lehetne igazán csökkenteni a rezsit

piacesprofit.hu

Megtörni látszik a rezsicsökkentés eddigi lendülete, a villany és gáz ára az EU tagállamai közül már tényleg nálunk az egyik legolcsóbb, ezért rezsicsökkentés tartalékai nem az árak további lefaragásában, hanem az energiahatékonyság ösztönzésében rejlenek – vélekedik a Magyar Energiahatékonysági Intézet.

Tovább olvasom »
rezsiköltségek, szociális kiadások, társadalom

Éppen a legszegényebbek rezsije nő

piacesprofit.hu

Idén március 1-jével megszűnt a normatív lakásfenntartási támogatás és az adósságkezelési szolgáltatás. Tavasz óta már az önkormányzatok saját döntési hatáskörébe tartozik, hogy „települési támogatás” keretében nyújtanak-e egyáltalán támogatást az adóságokkal és lakhatási problémákkal küzdő háztartásoknak, és ha igen, kiknek és milyen feltételekkel. A Habitat for Humanity Magyarország felmérte, hogyan változott a lakhatási támogatások mértéke, a segélyezettek köre, és milyen hatással lehet ez a rászorulók lakhatási helyzetére.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiatakarékosság, rezsiköltségek

Olcsóbban is megúszhatnánk a rezsit

piacesprofit.hu

Az energiahatékonysági világnap alkalmából minden évben egyre többen igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét arra, milyen sok területen van lehetőség energia megtakarításra. A rezsi háromnegyede a fűtésre megy el, pedig ennek a felét megspórolhatnánk.

Tovább olvasom »
energiahatékonyság, energiatakarékosság, fogyasztói szokások, költségcsökkentés, költségcsökkentési tippek, rezsiköltségek

Kezdjük magunkon a spórolást!

kfarkas

Ha takarékoskodni akarunk az irodánk rezsiköltségein, nem kell azonnal a legmodernebb felszerelést megvásárolnunk, vagy drága beruházásokat végrehajtanunk. Kezdetnek megteszi, ha a szokásainkon változtatunk. Ha ügyelünk a klímára, a fűtésre és arra, hogy ne hagyjuk bekapcsolva az irodai eszközöket, évente százezreket spórolhatunk.

Tovább olvasom »
energiaárak, energiahatékonyság, rezsiköltségek

Még mindig túl sok a rezsi

piacesprofit.hu

Budapesten az egyik legolcsóbb a villany és gáz ára az európai fővárosok közül, de nemzetközi összehasonlításban annak kifizetése egy átlag magyar háztartás számára még mindig kiemelkedően nehéz. Épületeink pazarolják ugyanis az energiát, ezért a további rezsicsökkentéshez elengedhetetlen az energiahatékonyság emelése.

Tovább olvasom »
költségcsökkentés, rezsiköltségek, zöld irodák

Vonzó a cégeknek az alacsonyabb rezsi

piacesprofit.hu

Folyamatosan „zöldülnek” a fővárosi irodák: öt évvel ezelőtt jelentek meg az első környezetvédelmi minősítéssel rendelkező irodaházak Budapesten, mára azonban már a fővárosi irodaterület 14 százaléka bír valamilyen zöld tanúsítvánnyal.

Tovább olvasom »