külföldi munkavállaló

jogszabálymódosítás, külföldi munkavállaló

Ukránokkal enyhítené a kormány a munkaerőhiányt

piacesprofit.hu

Engedélymentesen vállalhatnak munkát egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai foglalkoztatását könnyíti meg többek között az informatika, az elektronika, a feldolgozóipar és az építőipar területén.

Tovább olvasom »
külföldi munkavállaló, mobilitás, munkaerőkölcsönzés, tartózkodási engedély, uniós jog

Speciális engedéllyel áthelyezhető a nem uniós munkavállaló

piacesprofit.hu

Speciális tartózkodási engedélyt kaphatnak a nem EU-s állampolgár külföldiek 2016. szeptember 30-tól, amennyiben az őket foglalkoztató vállalatcsoporton belül, áthelyezéssel kívánnak Magyarországon, illetve az unió egy másik tagállamában dolgozni. Az Európai Unió irányelvének megfelelően kialakított új szabályozás főként a globális nagyvállalatokat segíti abban, hogy dolgozóik egy időben a vállalatcsoport több, uniós országban működő tagjánál is munkát végezhessenek.

Tovább olvasom »
anglia, bevándorlás, brexit, cégépítés külföldön, európai unió, külföldi munkavállalás, külföldi munkavállaló, nagy-britannia, szijjártó péter

A magyar GDP is megsínyli a Brexitet, komoly harc lesz az uniós forrásokért

Timár Gigi

Közel fél százalékponttal lassulhat a magyar növekedés is a Brexit miatt – erősítette meg Szijjártó Péter a nemzetgazdasági miniszter korábbi becslését. Komoly harcok lesznek a következő uniós költségvetési ciklus pénzeinek elosztásakor is, hiányozni fog a brit befizetés. A miniszter azt mondta, a kormány figyelni fog a kint dolgozó magyarok érdekeire a tárgyalások során, de egyébként sem valószínű, hogy mindenkit hazaküldenének.

Tovább olvasom »
bevándorlás, külföldi munkavállaló, sikersztori, szenvedélybiznisz

Bevándorló vállalkozók: a férjét követte

kfarkas

A kultúrák találkozásából számtalan jó dolog kisülhet – Magyarországon is –, például olyan üzleti vállalkozások, amelyek talán épp azért lesznek sikeresek, mert az ötletgazda valami olyat tud, amit más nem. De amit itt létrehoz – akár termék, akár szolgáltatás –, az magyar. Itt fejlesztik, itt gyártják, és esetleg innen indul világhódító útra.Maki Stevenson, a Makifood Főzőiskola alapítója magyar férjét követte ide. Véleménye szerint szerint nehéz az ügyfelek szemében érdekesnek maradni egy kis piacon, a hivatalokban komoly gondot jelent a nyelvismeret hiánya, de nagyon élvezi, hogy mi magyarok igazi szenvedéllyel viszonyulunk a főzéshez és az ételeinkhez.

Tovább olvasom »
fizetés, külföldi munkavállaló, minimálbér, új Ptk.

Lehet kevesebbet fizetni a minimálbérnél?

piacesprofit.hu

Előfordulhat, hogy a munkáltató úgy kívánja a bérköltségeket csökkenteni, hogy olyan államból alkalmaz dolgozókat, ahol alacsonyabb minimálbér érvényes, vagy pedig a munkaszerződésben a számára kedvezőbb külföldi jogot rendeli alkalmazni. Jogszerű lehet-e ily módon a munkavállaló minimálbér alatti foglalkoztatása?

Tovább olvasom »
hr, információs társadalom, külföldi munkaerő, külföldi munkavállaló, távmunka, technológia

Távmunkás külföldről? Miért ne!

kfarkas

A megfelelő munkaerőt nehéz megtalálni, de a megfelelő és olcsó munkaerőt még nehezebb. A modern technológiák fejlődésével azonban teljesen új lehetőségek nyílnak meg a cégek – és a munkavállalók – előtt: a távmunka ma már valódi alternatívát kínálhat, és nem feltétlenül Magyarországról.

Tovább olvasom »
kiküldetés, külföldi munkavállaló, nav

Szigorodó NAV ellenőrzések – még nem késő rendet tenni

piacesprofit.hu

Az eddigi adóhatósági gyakorlattól eltérő, szigorú ellenőrzésekre számíthatnak azon külföldi cégek hazai leányvállalatai, amelyek anyavállalataik dolgozóit foglalkoztatják. A NAV elsősorban azt vizsgálja majd, hogy a külföldi vagy a hazai társaság a dolgozó gazdasági munkáltatója – utóbbi esetben ugyanis a munkavállaló teljes munkabére Magyarországon adóköteles.

Tovább olvasom »