Az menjen külföldre, aki nemzetközi karrierre vágyik

Több évet tölteni egy más országban nagy döntés a cégnek és a munkavállalónak egyaránt. Megfelelő embert kell találni a pozícióra, akit a családja is támogat. Ráadásul a cégnek igazodnia  kell a változó trendekhez is, ha a legjobbakat akarja megtalálni.

 


Kép:sxc

Angol betűszóval LTA, azaz long-term assignment a hosszú távú kiküldetés. Ez legalább egy évet takar, legfeljebb pedig 3 évig maradnak kinn a munkavállalók az adott országban. Az internet és a mobil technológiák elterjedésével azonban ez a terület is óriási változáson ment keresztül. Nem csak a kiküldetések típusai változtak meg, hanem például a külföldi vezetők életkora is csökkent.

Változó név, változó feladatok

A klasszikus „expatriate" helyett ma már több helyen global executive-nak nevezett szakember lehet akár egészen fiatal is és nem feltétlenül a nyugati kultúrából érkezik: Sőt, harmadik országbeli, külföldi egyetemen végzetteket alkalmazzák szívesen a cégek, hiszen ők a helyi viszonyokat jól ismerik, de a globális trendekre is rálátnak. A feladatuk pedig nem csak az irányítás: meg kell találniuk saját utódjukat is, lehetőség szerint a helyi munkatársak közül. (A hazájuktól távol dolgozók jogainak védelméért az EU is tesz lépéseket.)

Az üzleti úttól az ötéves tervig
Hosszú távú kiküldetés: legalább egy évre költözik külföldre a munkavállaló, és vele a családja/párja is.
Rövid távú kiküldetés: egy évnél kevesebb, leginkább 6-12 hónapos munka külföldön. A család nem feltétlenül tart a dolgozóval.
Nemzetközi ingázó: aki hetente vagy kéthetente utazik külföldre, miközben a család otthon marad.
Üzleti utazó: ez a dolgozó gyakran megy üzleti utakra, de nem költözik át másik országba.

A korábbi megszokott három év helyett ma már inkább ötöt töltenek egy-egy „állomáshelyen" az expatok. Az első év általában a tanulásról szól, az utolsó évben pedig általában már a leendő otthoni feladatokon gondolkoznak, tehát a közbülső évben folyik az érdemi munka. Ezért is terjedt el az ötéves modell, amikor három közbülső év is produktív lehet.

A kiküldetés hosszúsága mellett sok vállalatnak fontos az is, hogy többször is vállaljon áttelepülést a munkatársuk. A csak egyszer külföldön dolgozók többe kerülhetnek ugyanis a cégnek, hiszen sokba kerül a kiképzésük, ráadásul nem is mindig válnak be. Fontos emiatt, hogy olyan szakemberek kerüljenek egy-egy külföldi pozícióba, akik nem csak le szeretnék tudni a külföldi munkát, hanem nemzetközi karrierre vágynak. (Az átlagnál jobban nyitottak a magyarok a külföldi munkavállalásra, az országon belül azonban kevésbé költöznénk egy-egy jobb állásért.)

Családdal és nem projektre

A konzervatív üzletpolitikát követő cégeknél ez a több éves kiküldetés a meghatározó. Pedig fontos, hogy a munkavállaló igényeihez és a kiküldetés céljához is igazodjanak. Projektekre vagy a vezetők továbbképzésére elég egy rövid távú kiküldetés.

Emellett figyelembe kell venni az adózási szabályokat is. A magyar rendszerben például két év a határ, ha egy külföldi bérszámfejtésen lévő, EU-n kívüli munkavállaló várhatóan ennél hosszabb időre jön dolgozni, akkor TB-járulékot is kell fizetnie. (Az EU-n kívüli országból érkező munkavállalók alkalmazásának jogi kereteiről itt olvashat.)

Az anyagiakon kívül még számos „emberi tényező" is van, amit a kiküldetéskor még érdemes szem előtt tartani a cégnek. Például a család költöztetését és az új helyen való beilleszkedését. Ez több éves munkánál nem csak az iskolakeresést jelenti a gyerekeknél, hanem például azt is, hogy segítenek a házastársnak is munkát vagy megfelelő elfoglaltságot találni.

Mivel a nagyvállalatoknál erre általában nincs saját kapacitás, érdemes egy teljes körű szolgáltatást nyújtó relocation céget igénybe venni, ahol a szokásos városismertetésen kívül kulturális tréninget, családi beilleszkedési programot és külön a feleségeknek szóló, áttelepülést segítő coachingot is kínálnak.

Cziczárdi Györgyi
Relocation szakértő
www.expatcenter.hu

Véleményvezér

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo