Veszteség cikkek


Alibaba veszteséges, ilyen se volt még

Alibaba veszteséges, ilyen se volt még 

Az Alibaba veszteséges negyedévet zárt.
Több mint 50 milliárd forintos veszteséget termelt tavaly a Magyar Nemzeti Bank

Több mint 50 milliárd forintos veszteséget termelt tavaly a Magyar Nemzeti Bank 

Miután a jegybank 2013 óta folyamatosan nyereséges volt, tavalyi eredménye 57,1 milliárd forint veszteséget mutatott - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) éves jelentésében honlapján.
Hatszoros extraprofitot hozhat a klímabiznisz a cégeknek

Hatszoros extraprofitot hozhat a klímabiznisz a cégeknek 

Közel 1000 milliárd dollárt is veszíthet az 500 legnagyobb világvállalat az éghajlatváltozással. Ezt azonban bőséges profittal ellensúlyozhatják, ha a zöld bizniszekben aktivizálják magukat, nyilatkozták maguk a nagyvállalatok a Carbon Disclosure Project felmérésében.
Leépítéssel csökkentené a veszteségeket a nagy áruházlánc

Leépítéssel csökkentené a veszteségeket a nagy áruházlánc 

Több száz németországi munkatársától készül megválni a Media Markt és a Saturn, elsősorban a központi igazgatásban. Ezt a veszteségek követelte takarékossági meggondolásokkal indokolják.
Kézi vezérléssel nehéz fellépni a csalás ellen

Kézi vezérléssel nehéz fellépni a csalás ellen 

A SAS piackutatása szerint Magyarországon sok céget ér anyagi veszteség beszerzési csalás miatt. Ennek ellenére a vállalkozások többsége még mindig idejétmúlt, manuális felderítési technikákat alkalmaz.
Lejtmenetben a high-tech termékek

Lejtmenetben a high-tech termékek 

Az Apple eladásai Kínában és a környező térségben 25 százalékkal estek, a Samsung is veszteségekkel számol a csökkenő csip- és képernyőárak miatt. A közelgő gazdasági visszaeséstől tartva világszerte ritkábban cserélnek telefont és egyéb elektronikus készüléket a vásárlók.
Sok milliós bukta után is marad a Ryanair-vezér

Sok milliós bukta után is marad a Ryanair-vezér 

Milliós veszteségek után takarékoskodik és újjászervezi magát a Ryanair. A főnöki székben marad Michael O'Leary, de csökkentett jövedelemmel és más munkakörrel.
Ha ezekre nem figyelsz, kapásból egy milliót vesztettél

Ha ezekre nem figyelsz, kapásból egy milliót vesztettél 

Egy rossz minőségű kép, rosszul elhelyezett információ, egy rossz mozdulat a weboldaladon és máris tucatnyi vevőt veszítettél. Ezzel a kis optimalizációval havonta akár milliós forgalmat is nyerhetsz.
Naponta milliókat veszítenek a pereskedéssel az elektronikai óriások

Naponta milliókat veszítenek a pereskedéssel az elektronikai óriások 

Naponta milliós károkat okoz a Qualcommal folyó szabadalmi vita mind az Apple-nek, mind Kínának, állítja az Apple.
Olcsó és jó minőségű, mégsem becsüljük meg

Olcsó és jó minőségű, mégsem becsüljük meg 

Nagy a fizetési hajlandóság az ivóvízre, hiszen száz-kétszáz forintért is megvesszük az ásványvíz literét, s ezzel pont a fejlesztésre fordítandó pénzek tűnnek a vízközműszolgáltatóktól, az infrastruktúra pedig közben egyre avul, derült ki a Piac & Profit által rendezett Magyar Fenntarthatósági Csúcson.

Trump nem ezt ígérte: egymás után zárják be a GM gyárait 

Donald Trump amerikai elnök a hazai autóipar fellendülését ígérte, ám a General Motors most hét üzemét zárja be, és 15 000 embert küld el.

Már a részvényesek is perelik a Volkswagent 

További milliárdokra kerülhet a Volkswagen konszernnek a dízelbotrány: amerikai és német ügyvédi irodák sorra indítják a kártérítési kereseteket, immár a részvényesek tulajdonosainak képviseletében is.

Kezdőknek nem ajánlott: spekulánsok és hekkerek mozgatják az árfolyamot 

Zuhan a bitcoin: az év kezdete óta értékének csaknem a felét elvesztette, és zuhan a többi kriptovaluta is. Hekkerek és a szabályozás áll a drámai fejlemény mögött.

Megkongatták a vészharangot a magyar fuvarozók 

Az Európai Parlament Mobilitási Csomagjában megfogalmazott kiküldetési irányelvek ellehetetlenítheti a kelet-európai, s azon belül a magyar fuvarozók helyzetét. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary ezért levélben fordult az Európai Parlamenti képviselőkhöz, a nemzetközi szervezetekhez és az állami döntéshozókhoz, hogy a tárgyalási folyamatok során képviseljék az alágazat érdekeit.

A CCC menti meg a svájciakat 

Lengyel beruházó állítja talpra a Vögelét, a Magyarországon is jelen lévő nagy svájci cipőbolt-hálózatot. A megmentő nem más, mint az itthon ugyancsak ismert CCC.

Pár Google-keresés annyit fogyaszt, mint egy 60 W-os izzó 

A világ internetes hálózata több energiát igényel, mint Nagy-Britannia teljes fogyasztása és az elektronikus szerkezeteknek csak töredékét hasznosítják újra. Váltás, más technika nélkülözhetetlen, különben összeomolhat a hálózat.

A magyar gazdaságot is rosszul érintheti a Brexit 

Amennyiben nem sikerül megállapodni a Brexit feltételeiről, a brit gazdaság ugyan 125 mrd. fontos veszteséget szenved el 2020-ig – de az EU tagállamainak is csaknem 100 milliárdba kerülne a “kemény” brit kilépés.

Nőnek a helyreállítási költségek az informatikai piacon 

Évről évre többet költenek a vállalkozások a kiberbiztonságra (tavaly 56%, míg idén már 63%), ennek ellenére nőttek a gyakori kiberincidensek költségei – derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet közös tanulmányából. Az „Informatikai Biztonság: költségközpont vagy stratégiai befektetés? című tanulmány szerint a legnagyobb kiadásokat a harmadik fél által okozott kiberesemények jelentik bármely méretű cég életében. Ez azt jelenti, hogy egy cégnek nemcsak a saját kiberbiztonságára érdemes odafigyelnie, hanem partnereik, alvállalkozóik informatikai biztonságának is megfelelőnek kell lennie.

Ételt szállít utas helyett az Uber 

Friss készételek kiszállításával próbálja megmenteni vállalkozását az Uber. A sajátos taxis céget nemrég tiltották ki Londonból (is), és miközben továbbterjeszkedik, globálisan máig veszteséges. 

Euró-milliókban mérhető a veszteség 

A Ricoh Europe IT specialistája által kiadott új tanulmány felfedi az európai középvállalatok elégtelen infrastruktúra-hozzáféréséből fakadó bevételkiesés nagyságát és okait. 

Ráfekszik a NAV a tavaly veszteséges cégekre 

Befejezte a NAV a 2015-ben veszteséget elszámoló cégek kockázatelemzését. Mintegy ezer érintett vállalkozás mentesülhet a szankciók alól, mert a revizorok támogató eljárás keretében keresik fel az érintetteket.

A biciklizés nyereséget, az autózás veszteséget hoz a gazdaságnak 

Koppenhága 2016-ban érte el azt, amit Amszterdam két évtizeddel korábban: több a bicikli van az utcáin, mint az autó. Minden egyes biciklivel megtett kilométer profitot hoz a nemzetgazdaságnak, az autózás viszont veszteséget.

Sorra szólalnak fel a megavállalatok vezetői Trump ellen 

Tízezer menekültet szerződtetne a Starbucks, a Microsoft és az Amazon másokkal együtt bíróságra megy, a Google alapítója az utcán van a tüntetőkkel, sok más cég pedig felajánlásokkal és nyilatkozatokkal tiltakozik Donald Trump bevándorlóellenes rendelete ellen. A cégvezetők a befogadás fontosságát és a kultúrák sokszínűségének erejét védik. És a szép elvek mellett valószínűleg a hasznukat is.

Ugye milyen jó gazda az állam?! 

Az állami tulajdon a jelek szerint egyenlő a veszteséges működéssel: átlagban mínusz 4 százalékos árbevétel arányos eredménnyel működnek az állami és önkormányzati hátterű cégek, bár eredményességük némiképp javul, még messze elmaradnak a tisztán magántulajdonú társaságoktól.

Kinek kell félnie a meteoterroristáktól? 

Mintegy háromszáz olasz időjárási internetes portál ellen akarnak pert indítani Emilia-Romagna tartomány tengerparti szállodái a szerintük a vendégeket elriasztó meteorológiai előrejelzések miatt.

Időzített bomba ketyeg az Északi-sarkon 

A sarkvidék olvadása első pillantásra varázslatos lehetőségekkel kecsegteti a hajózási társaságokat és a nyersanyag kitermelőket. Most azonban kutatók kiszámították, milyen költségeket okoz majd a világnak az enyhébb északi klíma és az eredmény emberi ésszel felfoghatatlanul nagy összeg, amely meghaladja a globális GDP-t.

Ráfizetéses zöld autók helyett repülő kocsik 

A Tesla fejesei a repülő autókban látják a jövőt, versenytársai viszont az elektromos autók ráfizetéses gyártásával bíbelődnek. A GM legalább 10,7 millió forintot veszít az elektromos Volt minden egyes példányán. A 2000 óta piacon lévő Toyota Prius a nagy sláger.

200 milliárd veszteség a kukoricán 

Az idei  kukoricatermés majdnem 40 százaléka megsemmisült a nagy meleg, különösen az utóbbi hét rendkívül száraz időjárása miatt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) becslései szerint. Ez nem csak a növénytermesztőknek, de az állattenyésztőknek is kárt okoz, a veszteség nemzetgazdasági szinten meghaladhatja a 200 milliárd forintot. Az aszály a drága takarmány miatt az állattenyésztőknek is kárt okoz, ezért a Magosz átfogó kormányzati intézkedéseket sürget.

Több természeti katasztrófára számíthatunk idén? 

A tavalyi évben mindenből kijutott: jöttek a közlekedést megbénító hóviharok, emberáldozatot követelő tornádók, településeket elmosó árvizek, éhínséget okozó aszályok. 2012 sem lesz jobb, vallják elemzők. A légkör emelkedő üvegházgáz-koncentrációja, a melegedő óceánok egyre több nagy horderejű, pusztító természeti jelenséget okoznak.

Jön az informatikai Armageddon? 

Káosz törhet ki a Földön. A napkitörésektől akadozhat a vasúti és légi navigációs eszközök működése, megzavarodhatnak a banki számítógépes rendszerek, az olajfúró-tornyok, leállhatnak a villamos energia-hálózatok, magukkal rántva a közműrendszert, s a vízszolgáltatást. A beígért felfordulás egyelőre elmaradt, 2012 végétől kezdődően azonban fokozottan kell napviharokra számítani, vélik a szakértők.

Időben rendezze veszteségeit! 

Ha egy cég veszteségessé válik, vagy negatívba fordul a saját tőkéje, nagyon nehéz felállnia. Sem hitelhez, sem fejlesztési forráshoz nem jut, még akkor sem, ha amúgy lenne piaca. A szabályozás szerint a negatív saját tőke elhanyagolása akár a társaság megszűnésével is járhat. A törvény azonban tartogat néhány lehetőséget, ha valaki időben lép, véli Marczin Mónika, az RSM DTM Hungary Zrt. partnere.

50%-os kártérítés a gazdáknak 

150 millióról 210 millió euróra emelte az Európai Bizottság azt az európai uniós költségvetési keretet, amelyből a németországi hasmenésjárvány miatt kieső bevételért kompenzálhatják a zöldségtermesztő gazdákat. Az EU zöldségtermelői az utóbbi hetekben helyenként a termés kétharmadát sem tudták eladni a hasmenésjárvány miatt a vásárlókban kialakult aggodalmak miatt.

Hogyan csináljunk a veszteségből kis nyereséget? 

A gazdasági válság mélyülésével együtt egyre nő a veszteséges vállalkozások száma is. A veszteséget azonban pozitívan is fel lehet használni, a válságot követő fellendülés ideje alatt, az elhatárolt veszteség adóalap csökkentő tényező lehet. Ráadásul jövőre az új adótörvényekkel már a 19 százalékos adókulcs mellett használható fel az elhatárolt veszteség.

Először veszteséges a Samsung 

Történetének első veszteséges negyedévét szenvedte el a Samsung Electronics. A világ legnagyobb memória- és LCD-panelgyártója bár lényegében nullszaldót ért el a negyedik negyedévben, a veszteség ténye, és hogy négy divíziójából három alulmúlta a várakozásokat, meglepte az elemzőket.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut

Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut 

Eddig leginkább csak a fintech-cégeknél - mint a Revolut - látott funkciót vezetett be a Gránit Bank mobilapplikációjában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz!

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz! 

Hajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre.
Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével

Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével 

Az autóvásárlás örömteli dolog, ám sokszor nem egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbbet, akár magánszemélyről, akár cégről van szó.

Költségkímélés

A víz a legnagyobb veszedelem a lakásbiztosításoknál

A víz a legnagyobb veszedelem a lakásbiztosításoknál 

Az elmúlt napokat jellemző télies, havas időjárás ismét megmutatta, hogy érdemes védekezni a különböző káreseményekkel szemben.

Pénzszerzés

Támogatás céges villanyautókra: újabb részletek derültek ki a programról

Támogatás céges villanyautókra: újabb részletek derültek ki a programról  

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program .

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Jogi kisokos

Számháború a Volánbusz sztrájkjánál

Számháború a Volánbusz sztrájkjánál  

Nem okozott sem káoszt, sem jelentősebb fennakadást a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés első napja.

Cégblog

Kiderült, nyitva lesz-e az Auchan december 24-én

Kiderült, nyitva lesz-e az Auchan december 24-én 

Rengeteg üzlet már biztosan zárva lesz, de hogy döntött a hipermarket?

Klímablog

Veszélyben a nettó zéró kibocsátás elérése 2050-ig

Veszélyben a nettó zéró kibocsátás elérése 2050-ig 

Nem elegendőek a jelenlegi, fokozatos változtatások.

Gazdaság

Mi lesz a vállalkozások növekedésének kulcsa 2024-ben?

Mi lesz a vállalkozások növekedésének kulcsa 2024-ben? 

Az év vége nem csak a lecsendesedés, de a számvetés és tervezés időszaka is, ez pedig különösen igaz az üzleti életben.

Társadalom

Lerántotta a leplet a Google: idén erre kerestek rá a neten a magyarok

Lerántotta a leplet a Google: idén erre kerestek rá a neten a magyarok 

A vállalat idén ismét közzétette a leggyakoribb keresések listáit, bemutatva, hogy mely témakörök érdekelték 2023-ban leginkább a felhasználókat.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo