hirdetés

Kezdőknek nem ajánlott: spekulánsok és hekkerek mozgatják az árfolyamot

Zuhan a bitcoin: az év kezdete óta értékének csaknem a felét elvesztette, és zuhan a többi kriptovaluta is. Hekkerek és a szabályozás áll a drámai fejlemény mögött.
hirdetés

A hét elején már 6000 dollár alá esett a bitcoin árfolyama, amely tavaly még megközelítette a 20 000-et. Hasonlóan jár a többi kriptovaluta is: míg azok összességükben decemberben még 800 milliárd dollárt képviseltek, ma már csak 300 milliárdnál tartanak, és az eladások nem szűnnek.

Bitcoin
Fotó: Jonathan Waller/flickr

A zuhanás okai között a hekkertámadások a legismertebbek, azok már több alkalommal okoztak súlyos veszteségeket a befektetőknek. Az eddigi legnagyobb lopás 2014-ben egy japán platformon volt, ahol mintegy 25 000 ügyfél kereken 650 000 bitcoinját vitték el az akkori, több milliárd dolláros értékben.

Idén januárban ugyancsak egy japán kriptotőzsde elleni támadásnál 525 millió dollár értéket szereztek meg a hekkerek, míg az

Kriptovaluta-szak is indul egy főiskolán
Egy kínai milliárdos 300 millió dollárból épít az USA-ban egy kriptovalutákhoz kapcsolódó technológiákkal foglalkozó innovációs hubot, és mellé egyetemi képzést is indít, írja a Bitport.

elmúlt hét végén Dél-Koreában 31 millió euró értékben zsákmányoltak a behatolók kriptovalutákat. A szakértők szerint ezeket az elektronikus támadásokat a jelenlegi eszközökkel nem tudják megakadályozni, ezért adják el sokan befektetéseiket, és kezdők nem is próbálkoznak már.

Visszaesett a virtuális fizetőeszközök forgalma azért is, mert az amerikai pénzügyi felügyelet, a CFTC felhívására több ottani bitcoin-tőzsdének át kellett adnia kereskedési adatait a hatóságnak. A felügyelet arra gyanakszik, hogy a kereskedők hamisított adatokkal csábítják a befektetőket, azaz manipulálják a piacot.

A beavatottak szerint azonban a legfontosabb ok a kriptovaluták zuhanása mögött az, hogy e fizetőeszközök úttörői, profitjukat biztosítva visszahúzódtak, és milliárdokat vonta ki ki a piacokról. Komoly befektetők helyettük nincsenek, csak gyors hasznot remélő spekulánsok tülekednek a tőzsdéken.

(Forrás: Der Spiegel)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo