Rendezvény cikkek


Mikor adómentes a sportrendezvényre, kulturális eseményre szóló belépőjegy?

Mikor adómentes a sportrendezvényre, kulturális eseményre szóló belépőjegy? 

Adómentesek azok a sportrendezvényen való részvételre vagy kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló bérletek és jegyek, amelyeket a kifizető kedvezményesen vagy ingyenesen juttat a magánszemélynek.
Teltházzal mennek a céges rendezvények

Teltházzal mennek a céges rendezvények 

2018-ban 20 százalék felett nőtt a céges rendezvények piaca, a legmarkánsabb bővülést a csapatépítők adták – derült ki egy friss elemzésből. Konferenciahelyszínekben Budapest vitte a prímet, míg a csapatépítők esetében Siófok, Balatonfüred és Tata került a top 3-ba.
Élménnyel építenek üzleti sikert

Élménnyel építenek üzleti sikert 

Aki járt már a Piac & Profit 21. századi ügyfélélménnyel foglalkozó konferenciáin, tudja, hogyan rázza fel közönségét a Duelbox élmény alapú kommunikációs platform. Nem kell hozzá más, csak internet és okostelefon, és a rendezvény hallgatói azonnal aktív résztvevőkké válhatnak: kérdezhetnek, szavazhatnak, vagy akár egy élő közös játékba is bekapcsolódhatnak. Az önerőből itthon már sikeres magyar startup a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő 200 millió forintos befektetésével nemzetközi terjeszkedésbe kezdhet. Az első Duelbox alapú marketingkampány döntős lett a PR-szakma Oscar-díjának tartott versenyen.
Országos Fenntarthatósági Nap 2016. május 26-án! Ingyenes kiállítási lehetőség!

Országos Fenntarthatósági Nap 2016. május 26-án! Ingyenes kiállítási lehetőség! 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen működő Sérülékeny Erőforrás Tudásközpont 2016 május 26-án országos fenntarthatósági szakmai napot szervez. A programhoz még kiállítóként is lehet csatlakozni, ingyenesen.
Alapszabályok a sikeres bulihoz

Alapszabályok a sikeres bulihoz 

Kínos perceket élhet át egy cég vezetősége, ha egy általa meghirdetett promóciós vagy reprezentációs rendezvényen, illetve termékbemutatón üres széksorok maradnak. Ez ugyanis azt a benyomást kelti a megjelent érdeklődőkben, hogy a vállalkozás nem kellőképpen professzionális. Hogy a blamázst elkerüljük, fontos betartanunk néhány aranyszabályt.
Farkastörvények a fesztiválpiacon

Farkastörvények a fesztiválpiacon 

A fesztiválturizmus dinamikusan nő, a 2015-ös nyár pedig kiemelkedő volt mind a látogatószám, mind a bevételek szempontjából. Ugyanakkor egyre nő a regionális verseny, ezért a magyar fesztiváloknak folyamatosan lépést kell tartania a legújabb trendekkel.
Remek parti vagy kínos este? Ezen múlik

Remek parti vagy kínos este? Ezen múlik 

Nem a karácsonyi parti az egyetlen céges rendezvény, amit meg kell szervezni az év során, de már az sincs ám annyira messze! Megmutatjuk a tipikus hibákat, hogy sikeres legyen, bármilyen rendezvényt is tervez.
Drága, de megéri a Forma-1

Drága, de megéri a Forma-1 

Igaz hogy évről évre csökken a nézőszám és majdnem 10 milliárd forintot fizetünk azért, hogy megrendezhessük a magyar Formula-1 futamot, de nem kevés pozitív hatása van ránk nézve a Magyar Nagydíjnak - vélekedik a Gazdaság Tv-nek nyilatkozó szakértő.
Így éri meg a karácsonyi vásár

Így éri meg a karácsonyi vásár 

Közeleg a karácsony és számos kiállítás, vásár csalogatja a terméküket értékesíteni kívánó cégeket. A bőség zavara, ahogy mondani szokás, nem könnyíti meg a választást. Íme néhány tipp, mi alapján érdemes szelektálni a kínálkozó lehetőségek közül és mire figyeljünk az első alkalommal.
5 fontos lépés, ha szakmai vásárra készül

5 fontos lépés, ha szakmai vásárra készül 

Alig két hét és itt a szeptember, jön az úgynevezett kiállítási szezon, sorra nyílnak a lehetőségek céges bemutatkozókra, ügyfélszerzésre, imázsépítésre. Íme néhány szempont, amire célszerű figyelni, ha úgy döntünk, cégünk is vegyen részt kiállításon.

Hogyan kell adózni céges buli után? 

A nyár a céges rendezvények, tréningek, utazások egyik legfontosabb időszaka. Nem mindegy azonban, hogyan kell adózni ezek után a rendezvények után, mivel egyes elemek a munkavállalók szempontjából bevételnek minősülnek.

Folytatódik a KKV-AKADÉMIA! 

2013 őszén folytatódik a KKV-AKADÉMIA! Az őszi tantervben ismét bőséges ismeretanyagot találhatnak a kis- és középvállalatok döntéshozói. Az eseményen 8 alkalommal, 8 témával várjuk a kis- és középvállalkozások képviselőit. Jelentős kedvezményt biztosítunk azok számára, akik mind a 8 alkalomra regisztrálnak, érdemes a sorozatra egyben jelentkezni!

A kisvállalkozások Nagydoboson gyülekeznek 

Hagyományteremtő céllal regionális kisvállalkozói expót rendeznek augusztus 20-án Nagydoboson. A szervezők a kiállítással bemutatkozási és üzletkötési lehetőséget kívánnak teremteni a térség mezőgazdasági ős- és kistermelőinek, ipari, valamint szolgáltatási mikro-, kis- és középvállalkozásainak.

Felállhat egy teljes ágazat a padlóról? 

A marketinges- és reklámügynökségi piac talán legnagyobb veszteségeket elkönyvelő szegmense a rendezvényszervezés lett. A piacuk szinte egyharmadára zsugorodott a szakértők szerint. Amikor a cégek a költségvetéseik megnyirbálásában gondolkodnak, az elsők között teszik félre a nagyobb kiadásokkal járó rendezvényeket, hiszen ezek többségének csak nehezen mérhető a közvetlen hatása a cég profitjára.

A sok eszkimó mellett kihalnak a fókák a rendezvénypiacon 

Az elmúlt évben csökkent a nemzetközi konferenciák és az egyéb rendezvények száma Magyarországon. Igaz, a résztvevők száma némileg emelkedett - derül ki a Magyar Kongresszusi Igazgatóság (MKI) adataiból. A MALÉV csődje bizony igen rossza hatással volt a piacra, szakma pedig még mindig egy megfelelő méretű konferenciaközpontot hiányol.

Hat magyar cég mutatkozott be Ukrajnában 

F ebruár 20-22. között immáron 17. alkalommal rendezték meg a KyivBuild építőipari szakkiállítást, amelyen sok év kihagyás után idén Magyarország kollektív nemzeti standdal jelent meg.

Végre kilábal a válságból a rendezvénypiac 

A magyar rendezvénypiac kilábalni látszik a válságból, legalábbis az elmúlt évre vonatkozó becslések szerint a rendezvények számát tekintve már meghaladtuk a 2008-as időszakot. Idén a Magyar Turizmus Zrt. tervei szerint ehhez néhány százalékos növekedéssel a nemzetközi konferenciák is hozzájárulhatnak. További jó hír, hogy a hazai vállalatok is többet költenek, igaz, ez a szegmens jelentősen átalakult az elmúlt néhány év alatt.

Átalakulóban a hazai rendezvénypiac 

A vállalatok a korábbinál kevesebb pénzből oldják meg a rendezvényeik megszervezését, van néhány terület, amelyet igen kedvezőtlenül érintett a válság, de olyan is akad, amely továbbra is jól prosperál.

Tudomány a gazdaság szolgálatában 

Az egyetemi és gazdasági szféra való új típusú, hatékonyabb együttműködésének kérdéseit járja körül, az Országos Innovációs nap, különös tekintettel a legújabb kutatási-fejlesztési irányok kis-, és középvállalkozások életében betöltött lehetséges szerepére.

Hogy tartsuk itthon a fiatal vállalkozókat? 

Példátlan összefogással veszi kezdetét jövő héten a Fiatal Vállalkozók Hete, mely a világ 120 országában megrendezésre kerülő „vállalkozásünnep", a Global Entrepreneurship Week (GEW) hazai rendezvénysorozata. Az országos, ingyenes eseménysorozat - a gazdasági utánpótlás nevelés érdekében - eddig ritkán látott összefogással valósul meg, ugyanis előadóit és partnereit olyan vállalatok alkotják, melyek a 2010 évi magyar GDP 6,5 százalékát adják.

Egy hét a kicsiknek 

Az Európai Bizottság elindította az "Európai KKV Hét 2011" rendezvénysorozatot, amelyet az idén harmadik alkalommal hirdetett meg - közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA).

Rendezvényszervezés a design szempontjából 

Október 7-én első alkalommal rendezik meg az Event Design Show-t, amely a szervezők ígérete szerint kompromisszumok nélkül mutatja be a rendezvény-design trendjeit.

Még várják a jelentkezőket a kkv napokra 

Május 25. és június 1. között, második alkalommal indítja útjára az Európai Bizottság a vállalkozói létformát népszerűsítő rendezvénysorozatát, az Európai KKV Hetet.  A nemzetközi programsorozat keretében szakmájukban sikeres, kiemelkedő eredményeket elért vállalkozók, a KKV Hét nagyköveteiként személyes tapasztalataikkal támogatják a jelen és a jövő vállalkozóit.

Hírességek maskarákban! 

2009. február 19-én Maszos Klímaparádé tart a Klíma Klub. A helyszín a Nyugati tér lesz a köróránál.  A szórakoztató program a II.  Magyarországi Klímacsúcs előrendezvényeként kerül megrendezésre.

Kell a cégér 

Jövőre hétszázmillió forintot költhetnek el a turisztikailag vonzó nagy rendezvények szervezői, egy pályázat ugyanis ennyit ad fesztiválok és programsorozatok lebonyolításához. Az idén már meglévő előfinanszírozási lehetőség biztonságot is jelent a vállalkozásoknak, amelyek közül idén negyvenöten kaptak pénzt.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut

Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut 

Eddig leginkább csak a fintech-cégeknél - mint a Revolut - látott funkciót vezetett be a Gránit Bank mobilapplikációjában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz!

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz! 

Hajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre.
Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével

Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével 

Az autóvásárlás örömteli dolog, ám sokszor nem egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbbet, akár magánszemélyről, akár cégről van szó.

Költségkímélés

A víz a legnagyobb veszedelem a lakásbiztosításoknál

A víz a legnagyobb veszedelem a lakásbiztosításoknál 

Az elmúlt napokat jellemző télies, havas időjárás ismét megmutatta, hogy érdemes védekezni a különböző káreseményekkel szemben.

Pénzszerzés

Támogatás céges villanyautókra: újabb részletek derültek ki a programról

Támogatás céges villanyautókra: újabb részletek derültek ki a programról  

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program .

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Jogi kisokos

Számháború a Volánbusz sztrájkjánál

Számháború a Volánbusz sztrájkjánál  

Nem okozott sem káoszt, sem jelentősebb fennakadást a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés első napja.

Klímablog

Veszélyben a nettó zéró kibocsátás elérése 2050-ig

Veszélyben a nettó zéró kibocsátás elérése 2050-ig 

Nem elegendőek a jelenlegi, fokozatos változtatások.

Gazdaság

Az ideinél már csak jobb év jöhet a lakáspiacon

Az ideinél már csak jobb év jöhet a lakáspiacon  

A romló gazdasági környezet, a magas infláció okozta reálbér-csökkenés, a megugró hitelkamatok és az általános bizonytalanság látványos fékezést hozott idén a lakáspiacon.

Társadalom

Izgalmas finálé a pénzügyi versenyben: 1200 csapat közül került ki a győztes

Izgalmas finálé a pénzügyi versenyben: 1200 csapat közül került ki a győztes 

December 7-én, személyes részvétellel tartották meg a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny országos döntőjét, amelyen 20 csapat mérte össze tudását a szakmai zsűri előtt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo