Tudomány a gazdaság szolgálatában

Az egyetemi és gazdasági szféra való új típusú, hatékonyabb együttműködésének kérdéseit járja körül, az Országos Innovációs nap, különös tekintettel a legújabb kutatási-fejlesztési irányok kis-, és középvállalkozások életében betöltött lehetséges szerepére.

 

2012. február 23-án immár hatodik alkalommal rendezi meg Országos Innovációs Napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A szakmai és tudományos programokkal tűzdelt egész napos, ingyenes program részeként sor kerül az ELTE Innovatív Kutatója díj átadására, valamint a hallgatói innovációs pályázat eredményhirdetésére is. A meghívott előadók között szerepelnek a kormányzati szféra legjelentősebb szakpolitikusai, valamint számos neves szakmai szervezet képviselői is.

Az eddigi évek gyakorlatának megfelelően az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pályázati és Innovációs Központja február végén ismét megrendezi Országos Innovációs Napját, mely ez alkalommal az egyetemi kutatás jövőjét, illetve az egyetemek gazdasági szférával való új típusú, hatékonyabb együttműködésének kérdéseit járja körül, különös tekintettel a legújabb kutatási-fejlesztési irányok kis-, és középvállalkozások életében betöltött lehetséges szerepére, valamint az állami, és európai uniós pályázati források maximális kihasználásának lehetőségeire is.

Az Országos Innovációs Nap szervezéséért és lebonyolításáért az idén, csakúgy, mint az elmúlt években, az egyetem Pályázati és Innovációs Központja felel. A Központ elsődleges célja az egyetemen keletkezett tudás és alapkutatások a gyakorlati életben való hasznosításra ösztönzése, illetve a kutatók egymás közti és a vállalati szférával való kapcsolatainak elősegítése, erősítése, kiterjesztése.

"Az ELTE Innovációs Napja az elmúlt hat év folyamán országos rendezvénnyé nőtte ki magát. A válság és a K+F források apadása mellett töretlenül hirdetjük a tudás hasznosulásának fontosságát, s bízunk benne, hogy a bemutatott jó példákkal, sikerekkel még tudunk lelkesíteni, szemléletmód váltásra ösztökélni"- hangsúlyozta Antoni Györgyi, Pályázati és Innovációs Központ igazgatója.

A meghívott előadók között szerepel többek között Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Dányi Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség innovációs és informatikai elnökhelyettese, Benyó Balázs, a Széchenyi Programiroda régiós igazgatója, Kis Norbert a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának helyettes államtitkára, valamint Antos László, Magyar Innovációs Szövetség elnöke is.

Az ELTE rektora, Dr. Mezey Barna a korábbi évek hagyományainak megfelelően a rendezvény keretén belül  adja át az ELTE Innovatív Kutatója díjat, és második ízben hirdetnek eredményt a  Hallgatói Innovációs ötletpályázat kapcsán is.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.  Részvételi szándékát kérjük, jelezze a [email protected] e-mail címre 2012. február 21-ig. A részletes program, jelentkezési lap és térkép megtalálható a http://pik.elte.hu/ oldalon, valamint az esemény facebook-oldalán.

Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus, Északi Tömb, Gömbaula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

Véleményvezér

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok 

Vannak még gondok a gyermekvédelem területén.
Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa

Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa 

Egy álom lett kézzelfogható igazság.
Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek

Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek 

Nem bízunk a pozitív pénzügyi jövőnkben.
Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo