hirdetés

Remek parti vagy kínos este? Ezen múlik

Nem a karácsonyi parti az egyetlen céges rendezvény, amit meg kell szervezni az év során, de már az sincs ám annyira messze! Megmutatjuk a tipikus hibákat, hogy sikeres legyen, bármilyen rendezvényt is tervez.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Akármekkora cégről is van szó, a legtöbb helyen olykor szükség van egy kisebb-nagyobb rendezvény összehozására. Van, aki havonta szervez egy találkozót, más évente egy nagyobb partnerpartit, lehet hivatalos találkozó vagy csapatépítő tréning a munkatársaknak, a lényeg, hogy kellemes hangulatú élményt jelentsen és ne menjen rá se a céges költségvetés, se az idegeink.

A rendezvények a marketingkommunikáció elmaradhatatlan részei, amelyek kiváló eszközt jelentenek a vásárlói hűség erősítésére éppúgy, mint arra, hogy fenntartsák a céggel kapcsolatos érdeklődést. A lehetőségek sokfélék, lehet, hogy csak évi egy karácsonyi partit tervezünk, de van, amikor jobb megoldás egy szakkiállítás vagy épp egy szakmai nap megszervezése. (Ezzel például erősíthetjük a rólunk kialakult szakértői képet, ami igazán megéri. )

Ahhoz, hogy sikeresnek minősíthessük a rendezvényeket, a legfontosabb a jól szervezettség. Segítünk, hogy nehogy porszem kerüljön a gépezetbe: megmutatjuk a tipikus hibákat.

Kép:Pixabay

Ne felejtsük el, hogy egy tudatosan fejlődő vállalkozás életében egy rendezvény nem a költség kategóriát erősíti, hanem a befektetési oldalt támogatja. Tehát ne akarjunk mindenen görcsösen spórolni, akkor sem, ha alig tudjuk leküzdeni a fájdalmat, ha meglátjuk a beérkező számlát. Inkább legyünk átgondoltan nagyvonalúak, ezt a résztvevők értékelni fogják. Ha valamire nincs pénzünk, inkább mondjunk le róla. Jobb, ha például nem adunk kis ajándékot minden résztvevőnek, mintha valami olyasmit teszünk a csomagba, ami ordítóan olcsó.

Hol?

Az első buktató a megfelelő helyszín. Ha elegáns partit szervezünk, legyen méltó az eseményhez, ilyenkor egy művelődési központ nagyterme nem a legoptimálisabb döntés, bármennyire kedvező az ára.

Ha megvan a helyszín ötlet, gondoljuk végig, hogy a meghívott vendégeink könnyen meg tudják közelíteni? Van elegendő parkolóhely a környéken? Egy gondosan megválasztott helyszín emelheti az esemény fényét, egy rossz döntés tönkreteheti a többheti munkát.

Mikor?

Fontos szempont az esemény időpontja. Tájékozódjunk, hogy az adott időpontban a célcsoportunknak nem hirdettek-e már korábban egy konferenciát, vagy másik találkozót. Kellemetlen lehet, ha a meghívottak fele nem jelenik meg emiatt.

Mikor érdemes rendezvényszervező céget megbízni?
Az első és legfontosabb szempont, hogy száz vagy ennél magasabb számú vendéget szeretnénk meghívni, megtérülő segítség lehet egy külsős cég. Bár első blikkre felesleges kiadásnak tűnhet a megbízási díj, de lehet, hogy ennek az összegnek a többszöröse megtérül. Hiszen egy rutinos szervező kiszúrja, ha magas árat adott a cateringes, vagy a terembérleti díjba csempésztek rejtett költségeket.
A megfelelő partner kiválasztásánál legyünk alaposak, kérjünk referenciákat, érdeklődjünk több lehetőségről. Itt is igaz, hogy valószínűleg jobban járunk, ha nem kizárólag az ár alapján akarunk döntést hozni.
Az időpont kérdésénél érzékeny pont az értesítés ideje is. Az esemény előtt néhány héttel már illik elküldeni az előzetes meghívókat. Mindemellett a visszajelzések pontos követése is nagyon fontos, hiszen a résztvevők végső létszáma csak ebből következtethető ki. Az esemény előtt pár nappal ne felejtsünk emlékeztetőt küldeni azoknak, akik korábban úgy nyilatkoztak, hogy részt vesznek az eseményen. (De azért mindig kalkuláljunk néhány plusz vendéggel, aki bejelentés nélkül érkezik.)

Mit?

A programválasztás a következő buktató. Érdemes átgondolni, hogy milyen korúak a meghívott vendégek, ilyen körben mozognak, hiszen programokból hihetetlen széles skálán mozog a kínálat. De a hastáncbemutató nem minden eseményen tarol, lássuk be. Ha hosszú műsort tervezünk, érdemes tapasztalt emberre bízni az este levezetését, hiszen kínos lehet, ha a ceremóniát vezető kolléga mégsem brillírozik igazán, egy profi műsorvezető gördülékenyebbé, élvezetesebbé teheti az estét.

Hogyan?

Üljünk, vagy álljunk? Illetve nem mi, hanem a vendégek. A svédasztalos kínálatnak az előnye, hogy mindenki az ízlésének megfelelően tud választani, nem kell egy társaságban tölteni az estét, több lehetőség nyílik a nyílt kommunikációra. Hátránya, hogy nehezebben irányítható az esemény. Az ültetős megoldás kétségtelenül elegánsabb megoldás, ám kötöttebb. Jól gondoljuk át, hogy mi az esemény célja, és ez alapján döntsünk.

Bárhogy is döntünk a menü felszolgálása kapcsán, ami biztos, hogy ne spóroljunk, az az étel mennyisége. Ha túl kevés és a vendégek üres asztalok körül keresgélnek az utolsó falatok után, az meglehetősen kínos. Persze nem kell mindent túlrendelni, de ne is spóroljunk a megrendelt mennyiségen ésszerűtlenül. Ha nem akarunk annyit költeni az ételre, inkább ne ebédet vagy vacsorát hirdessünk, hanem kínáljunk csak apróbb falatkákat – ezt viszont érdemes jelezni a meghívóban is.

És végül bárhogy is döntünk, ne felejtsük, a rendezvényünk legyen élményszerű, kellemes emlék a partnereink, munkatársaink számára, hiszen ez cégünk egyik friss befektetése.

Céges parti – a vezető szemszögéből
A céges parti a vezető számára nem szórakozás, hanem komoly munka. Soha nincs nagyobb szükség a cégvezető arányérzékére, mint ilyen alkalmakkor, mert nem szabad szem elől tévesztenie: ilyenkor fokozottan is igaz, ő a példa (a viszonyítási pont) a munkatársai számára.
hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo