Közösségi közlekedés cikkek

hirdetés

10 év után drágul a vonaljegy

10 év után drágul a vonaljegy 

Erről a főpolgármester tett bejelentést. 
Végleg kitiltanák az autókat a Lánchídról

Végleg kitiltanák az autókat a Lánchídról  

A hídon a jelenleg érvényben lévő forgalmi rend fenntartását javasolja a Budapesti Közlekedési Központ.
Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért 

Egyre kevesebb a járművezető a BKV Zrt.-nél.
Bekeményít a Volánbusz: emelik a pótdíjakat

Bekeményít a Volánbusz: emelik a pótdíjakat  

Áprilistól. A 30 napon túl fizetett, eddig 12 ezeres pótdíj 50 ezer forintra nő. 
150 forintért lehet majd utazni Budapesten

150 forintért lehet majd utazni Budapesten  

Egyéves lesz a BKK applikációja, a BudapestGO.
hirdetés
Milyen változásokat hoz 2023 az autózásban?

Milyen változásokat hoz 2023 az autózásban?  

Egy friss felmérés szerint sokan a közösségi közlekedésre is nyitottak az utazási helyzettől függően.
Ingyenes közösségi autómegosztás Magyarországon

Ingyenes közösségi autómegosztás Magyarországon 

Pénzt is kereshet nekünk az autónk: itt az ingyenes közösségi autómegosztó platform.
A MÁV-nál kiszámolták, mennyivel éri meg jobban vonattal ingázni, mint autóval

A MÁV-nál kiszámolták, mennyivel éri meg jobban vonattal ingázni, mint autóval 

 Az üzemanyagárak változása miatt most még inkább érdemes a közösségi közlekedést választanti.
Újra lehet pályázni ingyenes vasúti bérletekre

Újra lehet pályázni ingyenes vasúti bérletekre 

Csütörtöktől a 18 éves európai fiatalok ismét pályázhatnak. Az Európai Unió DiscoverEU nevű programja keretében idén 35 ezer vasúti utazási igazolványt osztanak ki.
A bérletek miatt figyelmeztet a BKK

A bérletek miatt figyelmeztet a BKK 

Még hatályosak a veszélyhelyzet idején érvényes intézkedések, de továbbra is célszerű ellenőrizni az igazolvány és az utazási kedvezményekhez szükséges igazolások érvényességi idejét.
hirdetés

Hétfőtől 8 ezer forintra is büntethetik azt, aki nem visel maszkot buszon, vonaton 

November 1-jétől ismét kötelező a maszkviselés a MÁV-Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein.

Központosíthatja a kormány a közösségi közlekedést 

És három év múlva már kizárólag elektromos buszokat lehet támogatással beszerezni a buszstratégia intézkedése szerint.

A vágányzár megdobta a telekocsizást 

Stabilan a legnépszerűbb telekocsi útvonallá vált 2019 februárjában a Budapest-Miskolc útszakasz, csak itt több mint 20 ezren választották ezt a közlekedési formát – derült ki az Oszkar.com Telekocsi friss elemzéséből.

A jövő közlekedése: se dugó, se parkolási mizéria, se légszennyezés 

Egyedülálló kutatásra hívta fel a nyolcadik Fenntarthatósági Csúcs résztvevőinek figyelmét Ürge-Vorsatz Diana, a CEU klímakutatója. Már most körvonalazódik ugyanis olyan megoldás, amivel elkerülhető lenne a parkolási káosz, megoldódna a nagyvárosok légszennyezési problémája és ingyenessé, mindenki számára elérhetővé válna a háztól-házig közlekedés.

Meglepő módon nem szeretnénk dugódíjat fizetni 

Mekkora összeget lenne hajlandó fizetni dugódíjként? Milyen közösségi közlekedési eszközöket ismer? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereste a választ a Europcar Autókölcsönző mini kutatásában, amiből kiderült, hogy a megkérdezettek 72%-a szerint bevezetik hazánkban a dugódíjat.

Új autóbuszt gyártanak majd Debrecenben 

Új autóbuszok gyártását kezdheti meg Debrecenben az ITK Holding Zrt. annak a megállapodásnak köszönhetően, amelyet az EvoBus Hungária Kft. közreműködésével kötöttek. Az 50 millió eurós beruházással 350 új munkahely jön létre a cívisvárosban.

Bajban lesznek az uberesek március végétől 

Március végén, április elején hatályba lép az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy a taxisokkal szemben támasztott személyi és tárgyi feltételeket be nem tartó Uber taxisok gépkocsijáról egy esetleges ellenőrzés során az intézkedő levegye a rendszámot, vagyis a gépkocsit kivonja a forgalomból.

Foghatják a fejüket a taxisok: így lesz még olcsóbb az Uber 

Még olcsóbban utazhatnak majd az Uber felhasználói két új szolgáltatásnak köszönhetően. Az UberHOP és az UberCOMMUTE célja, hogy munkából menet vagy jövet még egyszerűbb legyen az utazásmegosztás. A kísérleti projekteket Seattle-ben és Chicago-ban indította el az Uber.

Kétmillió kilométert tekertünk a közösségi bringákkal 

Már több mint egymillió bérlést regisztráltak a Mol BuBi (Budapest Bicikli) rendszerében, a kerékpárokkal megtett kilométerek száma pedig meghaladja a kétmilliót a rendszer fennállásának egy éves története alatt.

Öt percen belül van az Uber 

Statisztikák szerint a budapesti Uber-utazások közel egyharmada metróállomás közelében indul vagy végződik, vagyis az Uber már most a tömegközlekedés kiegészítője Budapesten. Az utazások mennyiségét illetően az látszik, hogy a város belső és külső kerületeiben is stabil a kereslet az Uber iránt. Az átlagos érkezési idő pedig már 5 perc alá csökkent.

Egyeztetne a kormánnyal az Uber 

Az Uber folytatja a működését Budapesten és továbbra is elkötelezett közel 50 ezer magyarországi felhasználója és ezer autóspartnere iránt – közölte a korábban kormányzati intézkedések kereszttüzébe került vállalat budapesti igazgatósága.

Az Uber babérjaira pályázik a Google 

A Google hamarosan belép az utasszállító üzletágba, így a keresőóriás a közeljövőben az Uber vetélytársa lehet. Az új alkalmazás a tervek szerint a Google vezető nélküli autó projektjéhez kapcsolódik majd.

Franciaországban betiltják az Ubert 

Franciaország január 1-től betiltja az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatást, akkor lép ugyanis életbe a taxik tisztességes versenyét szabályozó törvény - jelentette be hétfőn a belügyi szóvivő.

Nem mindenkinek érdemes kocsit venni 

Havi 150 ezer forintnál is többe kerülhet egy új, alsó-középkategóriás autó fenntartása annak, aki parkolóhelyet bérel, casco biztosítással rendelkezik, és éves szinten 10 ezer kilométernyit autózik.

Havonta ötvenezer állást teremt az Uber 

Eddig is kemény ellenállás fogadta a taxizást teljesen új alapokra helyező Ubert, a frissen bejelentett adatok pedig várhatóan még jobban kiélezik a vitát a startup körül, hiszen a cég vezetője szerint világszinten, naponta ötvenezer állást teremtenek.

Napelemes buszokra áll át Lublin 

Az energiafogyasztás csökkentését és a tömegközlekedés „zöldebbé" tételét célozva a lengyelországi Lublin városa vékony rétegű napelemeket telepített a városi buszok tetejére. A vékony rétegű napelemek könnyűek és rugalmasak, ezért ideálisak a világ városaiban közlekedő járművekre való telepítésre.

Forradalmi rekord: 500 000 kerékpáros 

Miközben mérések, felmérések sokasága és a tapasztalat is azt mutatja, hogy hatalmas ütemben nő a kerékpárral közlekedők száma Magyarországon, az infrastruktúra fejlesztése nem hogy nem segíti, de még nem is követi ezt a trendet.

Rendelet a kompátkelők támogatásáról 

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter rendeletet adott ki a közforgalmú, közútpótló folyami révek, kompok és az azokhoz szükséges parti létesítmények, kiszolgáló utak fenntartási, felújítási, valamint új eszköz beszerzési támogatása igénybevételének részletes szabályairól.

Még drágábban utazunk szeptembertől 

Módosul a közösségi közlekedésben alkalmazott díjrendszer szeptember 1-jével, az emelt szintű szolgáltatások pótjegyárai az utazási távolsággal arányosan alakulnak, az autóbuszos felár bevezetése versenyképesebbé teszi a vasúti InterCity (IC), EuroCity (EC) járatokat, a jegyek esetében megszűnik, a bérleteknél azonban megmarad az 5 kilométeres övezetű helyközi tarifa.

Mától megy a vizibusz 

Július 1-től indulnak a BKV menetrendszerinti hajójáratai a Dunán. Hétköznap BKV-bérlettel is használhatók a vonalak, így az élvezet mellett a munkába jutás gyorsításában is lehet szerepük.

Közlekedés: mi változik az ünnepek alatt? 

Változik a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor. A BKV legtöbb nappali járata szombat délután négy óráig közlekedik, míg a Volán társaságok végig üzemelnek.

EU: minden út Budapestre vezet 

Az Európai Bizottság (EB) tagállami egyeztetések után elkészítette a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) fejlesztéséről szóló új uniós jogszabály tervezetét. A program célja, hogy 2050-re minden európai állampolgár maximum 30 percnyi utazásra legyen az európai közlekedési hálózat valamelyik ágától. 

Jó hír a pesti bringásoknak 

Új közlekedési módot honosít meg a Budapesti Közlekedési Központ a fővárosban. Az Európában már sikeres közbringa-rendszerek mintájára 2013-tól Budapest számos pontján ülhetnek közkerékpárra a közlekedők, hiszen elindul a Budapest Bicikli, azaz a BuBi.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Szuper olcsó hitel érkezett

Szuper olcsó hitel érkezett 

5 százalékos kamat mellett mostantól elérhető az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo