varga mihály

gyár, varga mihály

Varga Mihály átadott egy kandallógyárat

PP/MTI

A magyar kormány foglalkoztatáspolitikája világos, egy olyan munkaalapú társadalom létrehozását célozza meg, amelyben mindenki, aki tud és akar, dolgozhat – jelentette ki Varga Mihály a Wamsler SE robotizált üzemcsarnokának ünnepélyes átadásán, Salgótarjánban.

Tovább olvasom »
állami támogatás, kkv, munkahely, pályázat, varga mihály

Több ezer új munkahelyet teremthetnek kkv-k

PP/MTI

Hatmilliárd forintból idén már második alkalommal hirdeti meg a Pénzügyminisztérium (PM) a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt programját – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Tovább olvasom »
amerikai közgazdász, gazdaság, varga mihály

Jók a magyar gazdasági kilátások

Nagy Mariann

Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja – mondta Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Olivier Blanchardot, az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökét.

Tovább olvasom »
digitalizációs, elektromobilitás, innováció, járműgyártás, varga mihály

A magyarok sem akarnak kimaradni

piacesprofit.hu

Magyarország célja, hogy az európai digitalizáció élenjáró és alakító szereplője legyen, aktívan bekapcsolódva az intelligens járműgyártás, az elektromobilitás vagy épp az elektronikus fizetési megoldások fejlesztését célzó uniós programokba – jelentette ki Varga Mihály Andrus Ansip digitalizált egységes piacért felelős uniós biztossal folytatott tanácskozását követően.

Tovább olvasom »
fuvarozás, szállítmányozás, varga mihály

Harcba szállhat a fuvarozókért a kormány

piacesprofit.hu

A nemzetgazdasági miniszter a fuvarozói érdekképviseletekkel tartott találkozóját követően leszögezte, a közúti árufuvarozási szektorban a pihenőidő eltöltésének új, szigorúbb szabályairól szóló német rendelet aggályos és betarthatatlan, aminek egyetlen célja, hogy nehéz helyzetbe hozza a közép-kelet európai szállítmányozási cégeket. A miniszter szerint a nyugat-európai intézkedések Európa versenyképességét, Magyarországon pedig 15 ezer álláshelyet veszélyeztetnek.

Tovább olvasom »
mobilitás, munkásszálló, munkavállalói mobilitás, varga mihály

9 milliárd, hogy költözzünk végre

PP/MTI

Kilenc milliárd forintos program indul munkásszállások építésére, illetve munkásszállóként felhasználható ingatlanok felújítására – jelentette be Varga Mihály. Ezzel ösztönöznék a munkavállalók mobilitását.

Tovább olvasom »
gazdasági versenyhivatal, nvt, varga mihály, versenyképesség, versenyképességi tanács

Hat területen érdemben változhat a versenyképesség

PP/MTI

A Nemzeti versenyképességi tanács (NVT) csütörtöki alakuló ülésén olyan javaslatokról is tárgyaltak, amelyek már rövid távon javíthatják a magyar gazdaság versenyképességét – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ülés után tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy ezeket döntésre előkészítve továbbítani fogja a gazdasági kabinetnek, illetve a kormánynak.

Tovább olvasom »
adózás 2017, e-számla, e-számlázás, elektronikus számlázás, ellenőrzés, nav, varga mihály

Felpörgeti az új NAV csodafegyver előkészítését az NGM

piacesprofit.hu

A minisztérium idén felgyorsítja azt a munkát, amely az online számlázás bevezetéséhez szükséges, így a jövőben a vállalkozások legfontosabb pénzügyi adatait is láthatja majd az adóhatóság – jelezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjújában. Elvileg 2017. július 1-től lát mindenbe bele a NAV, de még nem ismerjük a szabályokat.

Tovább olvasom »
álláskeresők, közfoglalkoztatás, közmunka, mentor, varga mihály

Tényleg nekiállnak a közmunka leépítésének

PP/MTI

A mostani közel kétszázezer közfoglalkoztatottból hosszabb távon 100-150 ezer embert terelnének vissza az elsődleges munkaerőpiacra. A változások 2018 nyarától jönnek, és az ígéret szerint a cél, hogy reális és tartós alternatívát kínáljanak számukra.

Tovább olvasom »
adózás 2017, járülékcsökkentés, orbán viktor, tao, társasági adó csökkentés, varga mihály

Hatéves tervről tárgyal Orbán – csak a vállalkozókkal van gondja

PP/MTI

Sikeresnek tekinti az eddigi munkát Orbán Viktor, most hatéves tervről tárgyal Varga Mihállyal. Mint mondta, a “vállalkozókkal vannak gondjaik”. A múlt hét végén a munkáltatói szervezetek úgy nyilatkoztak, a tervezett társasági adó csökkentés helyett járulékcsökkentésre lenne szükség. Orbán szerint pár napon belül megállapodnak velük. Az adótörvények módosításáról kedden szavaz a Parlament.

Tovább olvasom »