hirdetés

Ehető poharakkal és tányérokkal árasztják el a magyar piacot

 Varga Mihály pénzügyminiszter jelentős mennyiségű nemzeti színű szalaggal érkezett március 17-én, pénteken Monostorpályiba, ahol a Civita Group Zrt. tulajdonában lévő Agri-Corn Kft. három beruházásának az ünnepélyes átadása várt a tárcavezetőre. A két új gluténmentestészta-gyártó, valamint az ehető pohár- és tányérgyártó gépsort magában foglaló üzem kialakítása hozzávetőleg 2,5 milliárd forintba került, amiből közel 1 milliárd forint volt az európai uniós támogatás.

hirdetés

A most átadott beruházásokkal a Vaszkó-család tulajdonában álló vállalkozás (immár komplex termékszerkezettel) az európai gluténmentes piac meghatározó szereplőjévé vált.

Jó példát mutatnak

"Ma egy olyan beruházást adhatok át, ami párját ritkítja és egyedinek tekinthető. Mindezt ráadásul egy olyan időszakban tesszük, amikor több szó esik a nehézségekről, a válságokról, mint arról, hogy milyen irányba megy előre a világ. Ezzel a robotizált üzemmel az Agri-Corn Kft. és a Civita márkanév újabb mérföldkövéhez érkezett. A beruházást az állam jelentős összeggel támogatta, és jól tette, hiszen ez a feladata. A Vaszkó-család elmúlt 30 évi története visszaigazolta azt a kitartást és elkötelezettséget, ami a mai naphoz vezetett. Ha mintákat keres a magyar gazdaságszerkezet magának, akkor érdemes olyan mintát találni, ami az erős családi vállalkozásra épül. És nincs megállás; vannak további terveik, melyek megvalósításához a forrást jelentős részben a tőzsdei kibocsátásból remélik előteremteni. Azt kell tehát mondanom, hogy az irány az jó, és külön öröm, hogy mindez egy sikeres generációváltás után, az élelmiszeriparban történik" – fogalmazott a pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a magyar gazdaság az ilyen cégeknek köszönhetően a pandémia és a szomszédunkban egy éve dúló háború idején is válságállónak bizonyult.

Vaszkó Gábor vezérigazgató az ehető tányért kóstolja (Fotó: Matey István)
Vaszkó Gábor vezérigazgató az ehető tányért kóstolja (Fotó: Matey István)

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere annak a reményének és egyben meggyőződésének adott hangot, hogy a cívisvárosban évek óta tartó "gazdasági csoda" nem szigetszerűen érvényesül majd, hanem az agglomerációban lévő települések is tisztes hasznot húzhatnak belőle. Vitány István, a bihari térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a térségük az elmúlt 12 évben mekkorát fejlődött, hozzátéve: biztosak abban, hogy a megyeszékhely dinamikus gazdaság-fejlesztése belátható időn belül a megye bihari térségéig is elér.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo