számlázóprogram

adózás, e-számla, nav, online számla, számlázás, számlázóprogram

Új számlázóprogramot tesztel a NAV

piacesprofit.hu

A tesztelés után, július 1-től indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze: az online számlázás; a kormány a vállalkozóknak ingyen biztosítja a Nemzeti Adó és Vámhivatal saját fejlesztésű online számlázó programját, amely az adatszolgáltatáson túl számos speciális szolgáltatást is nyújt használóinak – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Tovább olvasom »
adatszolgáltatás, adatszolgáltatási kötelezettség, adócsalás, áfacsalás, áfaszabályok, számlázóprogram, számlázóprogramok online bekötése

Hiába az egy év plusz, el kell kezdeni a felkészülést

piacesprofit.hu

Váratlanul kitolták egy évvel a számlákról való kötelező online adatszolgáltatás bevezetésének határidejét, a szakértők szerint viszont így is el kell kezdeni a cégeknek a felkészülést. Valójában szükség is van a plusz időre a bonyolult rendszerek miatt, ráadásul a jogszabály változtatás sem történt még meg.

Tovább olvasom »
adatszolgáltatás, adatszolgáltatási kötelezettség, számlázóprogram, számlázóprogramok online bekötése

Azt sem tudjuk, miről kell adatot adni három hónap múlva

piacesprofit.hu

Új kötelezettségként idén július 1-jétől a számlázóprogramoknak is adatot kell szolgáltatniuk a NAV-nak. Egyelőre azonban sem az adatszolgáltatás módja, sem annak előírt pontos tartalma, sem az adatszolgáltatás elvárt gyakorisága nem ismert, noha a szereplőknek immár kevesebb mint negyedévük van a felkészülésre. A BDO Magyarország szerint a bevezetési határidő kitolására, vagy legalább deklarált türelmi időre lehet szükség.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, áfabefizetés, áfatörvény, időszaki elszámolású ügyletek, számlázás, számlázóprogram

Jövőre bajban lesznek a feledékenyek

piacesprofit.hu

Többszöri halasztás után, 2016. január 1-jétől megváltoznak az időszaki elszámolású ügyletek teljesítési időpontjának meghatározására vonatkozó szabályok – hívja fel a figyelmet a MAZARS. A könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szakértői szerint az összes hazai céget érintő változás nemcsak szerződésmódosítási és rendszerátállítási feladatokkal jár, hanem az ellenőrzési kockázatok miatt – különösen a céges típusügyleteknél – érdemi felkészülést is igényel. Emlékeztetnek: jövőre csak önellenőrzéssel korrigálhatnak mindazok, akik feledékenységből nem számláztak, és nem lehet hosszú fizetési határidőkkel elnyújtani az áfafizetés időpontját sem.

Tovább olvasom »
nav, számlatömb, számlázóprogram

7 tévhit a számlázóprogramok bejelentésével kapcsolatban

asalgo

2014. október 1-től minden vállalkozásnak be kell jelentenie a NAV-nál, hogy milyen számlázóprogramot használ, így számlázószoftverek is nyilvántartásba kerülnek. Hogy milyen adatokat kell pontosan bejelentenünk és kire, milyen határidők vonatkoznak, arról a Bejelentette már számlázó programját című cikkünkben olvashat. Az alábbiakban a leggakoribb tévhiteket szedtük csokorba.

Tovább olvasom »
kata, munkaszerződés, számlázóprogram

5 kérdés, 5 válasz mindennapi cégvezetéshez

asalgo

A cégek többségénél jelentkező problémák és az időről-időre felmerülő kérdések nagyon hasonlóak: kivel, milyen típusú szerződést érdemes kötnünk, ha megbízzuk, mit kell pontosan bejelentenünk, ha számlázó programot használunk vagy mi a teendő, ha túlléptük a KATA értékhatárt. Az eKontento Könyvelőiroda segítségével tisztázunk néhány alapkérdést.

Tovább olvasom »