adótörvények

adókedvezmény, adótörvények, adózás 2017, akkreditált foglalkoztatás, béremelés, járülékcsökkentés, kisadózók, megváltozott munkaképesség, szociális hozzájárulási adó

Más is van az adócsomagban a bérmegállapodás mellett

PP/MTI

A versenyképesség növeléséről szóló hétfőn beterjesztett adócsomagban a bérmegállapodás érvényesítésén kívül néhány egyéb ponton is változtat az adószabályokon, így például az ingatlan értékesítésnél, a helyi adónál és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásánál.

Tovább olvasom »
adótörvények, adózás 2016, áfacsökkentés, klímavédelem, környezetvédelem, szja, vasárnapi nyitvatartás

Lottóláz és hőségriadó fűtötte a júniust

piacesprofit.hu

Forró hangulat uralkodott júniusban: az ötös lottó ötmilliárdos giganyereménye és az első hőségriadó is felfűtötte a kedélyeket, amiket a kormány a 2016-os költségvetéssel és az új adótörvények elfogadásával hűtött le némiképpen. Összefoglaltuk a legfontosabb júniusi eseményeket!

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adótörvények, adózás

Így írnák át az adótörvényeket

piacesprofit.hu

Több módosítást is elfogadott a jövő évi adótörvényekhez kapcsolódóan az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága. Ezek érintik például a szeszfőzdéket, a munkavállalói résztulajdonosi programot vagy az önkormányzatok adóelőny nyújtási lehetőségét.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adótörvények, adózás 2016, áfa, növekedési adóhitel, társasági adó

Ezek a legfontosabb adóváltozások jövőre

piacesprofit.hu

Június 24-ei Közlönyben került kihirdetésre a adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2015. évi LXXXI. törvény. Hegedüs Sándor az RSM DTM adóüzletág vezetője blogbejegyzésében a legfontosabb változásokat elemzi, a vállalkozásokat leginkább érintő tételekről olvashat az alábbiakban.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, adótörvény módosítások, adótörvények, áfacsökkentés, költségvetés 2016

Átment a jövő évi büdzsé

piacesprofit.hu

A szokásosnál fél évvel korábbi időpontban, 119 igen és 63 nem szavazattal jóváhagyott törvény alapján az eredményszemléletű hiány a GDP 2 százaléka lesz, az államadósság pedig a bruttó hazai termék 73,3 százalékát teszi majd ki 2016 végén.

Tovább olvasom »
adótörvények, adózás, áfacsökkentés, családi adókedvezmény, szja, tao

Itt vannak a jövő évi adószabályok

piacesprofit.hu

Csökken a bankadó, egy százalékkal kevesebb személyi jövedelemadót kell fizetni, öt százalékos lesz a sertés tőkehúsok áfája, és nő a családi adókedvezmény mértéke. Jön a növekedési adóhitel, viszont 2020-ig nem lesz egykulcsos a társasági adó.

Tovább olvasom »
adótörvények, adózás 2016, cégfejlesztés, növekedési adóhitel

Kinek segít a növekedési adóhitel?

piacesprofit.hu

A 2016. évi adócsomag tervezetében megjelent, TAO fizetést érintő változás, a növekedési adóhitel új adótervezési lehetőséget biztosíthat azon adózók számára, amelyek eredménye az egyik évről a másikra hatszorosára változik. Hegedüs Sándor, az RSM DTM Zrt. adópartnere körüljárta a részleteket.

Tovább olvasom »
adótörvények, kapcsolt vállalkozás, transzferár

Eddig nem küzdött a transzferárral? Most majd fog!

piacesprofit.hu

Jelentősen kibővíti az adótörvények módosítása a kapcsolt vállalkozások fogalmát. Mivel 2015-től két cég már nem csupán a tulajdonosi, hanem az ügyvezetési összefonódáson keresztül is kapcsolt vállalkozásnak minősülhet, a jövő évtől megtöbbszöröződhet azon ügyletek száma, amelyeknél a feleknek kötelessége a piaci árhoz igazodni. Az új definíció azonban egyidejűleg számos jogbizonytalanságot is okoz.

Tovább olvasom »