Célkitűzés cikkek


Pénz vagy határidő: melyik a jobb múzsa a marketinghez?

Pénz vagy határidő: melyik a jobb múzsa a marketinghez? 

„A határidő a legjobb múzsa” – Kosztolányitól származik az idézet. Csakhogy ő távolról sem a 21. századi üzleti kommunikáció területére célzott ezzel az időközben közhelyessé vált mondással. Hanem inkább szépíróként ironizált egyet ezzel az állítólag magasztos ihlet állapotára vonatkozó leleplezéssel. Más szóval tehát még a halogatók által sietve magukévá tett szállóigénk is azt mondja: ne várj arra, hogy megszálljon az ihlet! A határidő mellett másik múzsánk: a pénz. Ennek kedvéért pedig, hogy 2017-ben bőven legyen belőle, most érdemes stratégiai tervet kidolgozni cégünk online kommunikációjára.
Sikerre vágyik? Kevés, ha egyedül látja a célt

Sikerre vágyik? Kevés, ha egyedül látja a célt 

Az év eleje tökéletes időpont egy kis önelemzésre. Sikeres évet szeretnénk, ehhez azonban lehet, hogy magunknak is változtatnunk kell. Nem elég tisztán látni a célt, ha a csapatunkatt nem tudjuk mozdítani.
A vállalatokkal oldaná meg a világ gondjait az ENSZ

A vállalatokkal oldaná meg a világ gondjait az ENSZ 

A 2030-ra kitűzött fenntartható fejlődési célok megvalósítása világszerte háromezer milliárd dollár költséggel, beruházással jár; így a hazai vállalatoknak is jó lehetőséget jelenthet, ha részt vesznek a globális problémák megoldásában.
Gyógyír káoszmegelőzésre

Gyógyír káoszmegelőzésre 

Még mindig nagyon sok vállalkozás nem készít stratégiai tervet. Álmaik vannak, de terveik hosszabb – 3-5 éves – távra nincsenek, nem hogy konkrét akcióik, a mindennapi feladatok szintjére lebontott elképzeléseikkel. Olyan utat kell építeni, amely az ötleteiktől a megvalósult céljaikig vezeti végig a vállalkozást. Szakértőnk segít!
Itt a segítség az újévi fogadalmak betartásához!

Itt a segítség az újévi fogadalmak betartásához!  

Az év elején sokan célokat tűznek ki, de csak kevesen érnek célba. A konditermek és nyelviskolák januárban alig tudják befogadni a jelentkezőket, márciusra viszont gyakran megüresednek a termek.Mi a titka a célállításnak? Mi az oka annak, hogy vannak olyan emberek, akik sokkal nagyobb arányban valósítják meg a céljaikat, mint mások? Szakértőnk segít!
Az új célokkal fenntartható lesz a fejlődés?

Az új célokkal fenntartható lesz a fejlődés? 

Az ENSZ tagállamai ez év szeptemberében új együttműködési programot fogadtak el, amely magában foglalja a következő másfél évtizedben elérendő fenntartható fejlődési célokat. Az alapvető szociális, környezeti és gazdasági problémák megoldására irányuló közös célkitűzések mellett a program minden ország számára feladatokat határoz meg, de majd csak a végrehajtás folyamatában derülhet ki, hogy a célok elérése érdekében tett nemzetközi és nemzeti szintű intézkedések valóban közelebb visznek-e a fenntartható fejlődéshez. Dr. Faragó Tibor egyetemi tanár írása.
Lehet, hogy nem a klímaváltozás ellen kellene leginkább küzdeni

Lehet, hogy nem a klímaváltozás ellen kellene leginkább küzdeni 

Nem biztos, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemre való fókuszálással lehet a legtöbb jót tenni az emberiségnek, a fenntartható fejlődési célok fontossági sorrendbe állítása rendkívül lényeges - mondta Bjorn Lomborg, a Copenhagen Consensus Center igazgatója csütörtökön Budapesten, a Tudomány világfórumának első hivatalos napján tartott plenáris ülésen.
A milliomosok 4 követendő szokása

A milliomosok 4 követendő szokása 

Valójában azok, akik igazán gazdagok lesznek, korántsem csak ülnek a pénzükön. Vannak bizonyos szokásaik, amelyeket mindenkinek érdemes követni, aki többre vágyik.
„Fogadom, hogy tudatosabb leszek a fogadalmaim kapcsán”

„Fogadom, hogy tudatosabb leszek a fogadalmaim kapcsán” 

Az Új Év sokak számára a fogadalmak ideje: valahogy úgy érezzük, egy különleges alkalomhoz kell, hogy kössük, hogy igazán változást tudjunk elérni. Azonban nagyon sokan - talán Ön sem – nem tesznek már újévi fogadalmakat, hiszen eddig gyakran vallottak kudarcot, vagy nem sikerült teljes mértékben betartani őket. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy az új évben nincs értelme újabb célokat kitűznünk magunk elé.
A csoport túlélésének garanciája

A csoport túlélésének garanciája 

Nem újdonság az a gondolat, hogy a legbriliánsabb szakember sem fog tudni egyedül annyi értéket, vagy annyi terméket előállítani, mint ha egy jól szervezett csoport részeként tenné ugyanezt. De mitől lesz csapat a csoportból?

Így találjunk segítőt magunknak 

Minek újrafelfedezni a kereket? Mint oly sok minden mást, ezt a gondolatot is Brian Tracytől, az én első számú mentoromtól tanultam. Annak idején ezt megfogadtam, és mostanra teljes meggyőződéssel kijelenthetem, hogy felbecsülhetetlen szerepe lehet az életünkben egy mentornak – mondja szakértőnk.

Felejtse el a célokat! 

Mindenkinek vannak távlati céljai, tervei, amelyeket szeretne életében megvalósítani: nagy ház, szerető család, mínusz néhány kiló, sikeres karrier és így tovább. A legtöbb ember számára pedig a sikerhez vezető út egy jól körülírható és megvalósítható céllal kezdődik.

A legegyszerűbb motivációs trükk 

Az ember sokszor kénytelen olyasmit is elvégezni, amihez semmi kedve, de mégis muszáj. Vezetőként ráadásul erre másokat is rá kell tudnunk venni. Van erre egy rém egyszerű megoldás!

A cél teszi a csapatot, nem a tréning 

Egy jó csapat mindig eredményesebb, mint egymás mellett működő egyének összessége. Hogy mitől válik az emberekből csapat, azt számos teória és módszer taglalja, de van egy dolog, amiben minden sikeres vezető egyetért.

Akadályozzuk meg a sunnyogás kialakulását! 

Az ember folyamatosan teremt, a munkatársak is emberek, ezért ők is folyamatosan teremtenek, csak az nem mindegy, hogy mit! Lehet, hogy túl banálisnak hangzik az, hogy az ember folyamatosan teremt, sőt látszólag néha, ez nem is igaz. Vegyünk például egy olyan munkatársat, aki lusta, ha csak teheti, nem csinál semmit. Ha hisszük, ha nem, ő komoly energiát abba fektet bele, hogy „megteremtse” annak a feltételét, hogy sunnyoghasson.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Ezzel spórolhat online filmes előfizetésein

Ezzel spórolhat online filmes előfizetésein 

A Pénzcentrum megmutatta, hogy miként takaríthatjuk meg streaming-előfizetéseink költségeinek jelentős részét.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Most indul a kazáncsere program, érdemes igyekezni

Most indul a kazáncsere program, érdemes igyekezni 

A JóSzaki a rendszerében regisztrált 224 kazánszereléssel foglalkozó szakembert kérdezett meg arról, hogy mit gondolnak a most megjelenő energiahatékonysági támogatásról. A szakik zöme szerint a támogatási felhívásban meghatározott keretösszegek elegendők egy kazáncseréhez, a legtöbben még egy hónapon belül el tudnának végezni egy teljes kazáncserét. A szakik 34 százaléka szerint a gyártók már emelik az árakat, és sokuknál már nagy a lakossági érdeklődés.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.

Társadalom

A TISZA párt igen, a KDNP repül

A TISZA párt igen, a KDNP repül 

Manfred Weber: támogatom a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP családjához.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo