Bolt cikkek


Világvége hangulatban az oltatlanok, legalábbis ez derül ki a vásárlási szokásokból

Világvége hangulatban az oltatlanok, legalábbis ez derül ki a vásárlási szokásokból 

Újra fellendülőben van a bolti vásárlás egy nemzetközi felmérés szerint. Az online kereskedelem bővülése mellett boltba is többet megyünk a PwC felmérése szerint - közölte a tanácsadó cég.
Még néhány hónap, aztán nem kegyelmez a kormány az élelmiszerláncoknak

Még néhány hónap, aztán nem kegyelmez a kormány az élelmiszerláncoknak 

2022. júniusig kell elkészíteni a Tesco-nak és társainak az első élelmiszerhulladék-csökkentési tervet.
Kiürülhetnek a boltok? Bajban a britek

Kiürülhetnek a boltok? Bajban a britek 

A legnagyobb brit élelmiszeripari szakmai szervezet vezetője szerint most már olyan méreteket ölt a munkaerőhiány a szektorban, hogy javulás kilátása nélkül állandósulhatnak az egyre érzékelhetőbb hiányok a brit élelmiszer-kiskereskedelemben.
A járvány után: megjött a magyarok kedve a pénzszóráshoz?

A járvány után: megjött a magyarok kedve a pénzszóráshoz? 

Az emelkedő fogyasztói árak ellenére is egyértelműen többet költekezünk most, mint korábban.
Béremelés jön Amerika legismertebb kiskereskedelmi mamutjánál

Béremelés jön Amerika legismertebb kiskereskedelmi mamutjánál 

A Walmart amerikai áruházlánc 1 dollárral, 12 dollárra emeli az órabérminimumot.
Mit vásároltak a magyarok, mikor kitört a nyár?

Mit vásároltak a magyarok, mikor kitört a nyár? 

Júniusban a nyers adat szerint 6,2 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelemi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
A járvány után: nehézségekbe ütköztek a budapesti boltok

A járvány után: nehézségekbe ütköztek a budapesti boltok 

Az ingatlanvadászat, a járvány előli költözködés is megjelenik a kiskereskedelemben, hiszen a főváros környékének és a balatoni megyék boltjai májusban a járvány előtti időszakhoz képest is nagyot ugrottak. Budapesten a helyzet azonban még mindig nem az igazi, ráadásul úgy tűnik, hogy a fővárosiak egy része ragaszkodik az online vásárláshoz.
A korlátozások alatt: hogy esett vissza a boltok forgalma?

A korlátozások alatt: hogy esett vissza a boltok forgalma? 

Márciusban a nyers adat szerint 1,5 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 2,0 százakkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakihoz képest. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a szezonális és naptárhatástól megtisztított forgalom - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
Így nézhet ki majd a boltnyitás? Ezt javasolták Orbán Viktornak

Így nézhet ki majd a boltnyitás? Ezt javasolták Orbán Viktornak 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ma egyeztetést folytatott a miniszterelnökkel a kereskedelmi és szolgáltató szektor mielőbbi újraindítása érdekében.
116 millió bírság, 839 tonna termék – sűrű év van a Nébih mögött

116 millió bírság, 839 tonna termék – sűrű év van a Nébih mögött 

Tavaly is kiemelt hangsúlyt kapott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál a csalások, hamisítások, valamint a feketegazdaság elleni küzdelem - hangsúlyozta a 2020-as évet értékelve a hatóság.

Drágul az élet: mit lehet tapasztalni a boltokban? 

Az idei év második havában a fogyasztói árak átlagosan 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk ára jelentősebben, az élelmiszereké és a tartós fogyasztási cikkeké az átlagost kissé meghaladó mértékben emelkedett. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,7 százalékkal nőttek.

A boltláncok harca - melyik a magyarok kedvenc áruháza? 

A tavalyi év a feje tetejére állította a világot. Hirtelen olyan kihívások elé állított mindannyiunkat, amikre korábban senki nem számíthatott. A járvány kezdetén kirobbant pánikhangulat kiemelt szerepbe helyezte a hazai üzletláncokat, amelyek megoldásait, eredményeit és reakcióit előszeretettel vitattuk meg az interneten.

Figyelem: változnak a jótállási szabályok 

Jelentősen átalakult a jótállásra vonatkozó szabályozás, azon belül a fogyasztóra vonatkozó szabályok. A jótállással kapcsolatban egyébként is sok félreértésen alapuló legenda terjed.

Ki nevet a végén? Ezt érezhetik a vásárlók a kínai befolyásból 

Az elmúlt 10 hónapban a plázák megjelenése óta nem látott vásárlói forradalom zajlott le, hiszen a pandémia minden eddiginél jobban megdobta az e-kereskedelem forgalmát, jelentősen meggyorsítva azt a folyamatot, amelynek keretében a kiskereskedelem az online platformra helyeződik át. De mit tanulhat ebben a helyzetben a nyugat a webshopok királyától, Kínától?

Nagy változásokat hozott az új év a jótállásban - mit jelent mindez? 

Január elejétől már a megvásárolt termék árától függ a kötelező jótállás időtartama, így emiatt jobban kell figyelni a termék árára, hiszen akár forintokon is múlhat, hogy hosszabb, vagy rövidebb az az időszak, ameddig egy hiba miatt a panaszkezelésben a kereskedő a felelős – írja a blokkk.com.

Milliárdokat fektet be és új boltokat nyit az Aldi 

Terjeszkedik Nagy-Britanniában a német cég.

Helló, fiatal! A magyar termékek következő piacát a Z generáció jelentheti 

A fiatalok körében kéne igazán népszerűsíteni a magyar élelmiszereket egy kutatás szerint.

Az Aldi Magyarországon - mire lehet számítani? 

Csaknem duplájára növeli a pécsi IT-központ dolgozóinak létszámát az Aldi informatikai leányvállalata és az áruházakba is 100 embert vesznek fel. A kiszállítással egybekötött online értékesítést azonban egyelőre csak vizsgálják, mert még mindig jövedelmezőbb és hatékonyabb az áruházi eladás. A német áruházlánc magyarországi cégének ügyvezetőjével beszélgettünk.

100 millió eurós befektetést kapott a vezető európai utazási platform 

Újabb, 100 millió euró (35 milliárd forint) értékű befektetési kört zárt.

Holnaptól nagy változás jön a boltok húspultjaiban 

Január 15-től, szerdától nemzeti zászlóval is kötelező feltüntetni a nagyobb boltok húspultjaiban kapható nem előrecsomagolt, friss sertéshúsok származási helyét - közölte Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.

Kommunista nélkülözés ihlette Brooklyn első csomagolásmentes élelmiszerboltját 

A zéró hulladék háztartás koncepciójának középpontjában a precycle elve áll: vagyis csak azt veszem meg, amit használok és elfogyasztok, nem kell kidobnom semmit. Így nem kell eljutni a recycle-hoz sem, vagyis megspóroljuk az újrahasznosítást. Hogyan lehetséges ez? Csomagolás nélküli boltokkal. Amik lassan, de biztosan egyre inkább terjednek a világban.

Új találmány hosszabbítja meg a zöldségek és gyümölcsök fogyaszthatóságát 

Új eszközt vetnek be az élelmiszerpazarlás elleni harcban. Egy angliai innováció képes volt napokkal meghosszabbítani azt az időszakot, ameddig fogyasztható egy-egy zöldség vagy gyümölcs. A banánok szállítási ciklusa is hosszabb lett az új eszköznek köszönhetően.

Egész Európában belehúzott a Black Friday 

A Black Friday kedvezményei Európa-szerte egyre több fogyasztót csábítanak vásárlásra. Olaszországban, Németországban és Franciaországban erőteljesen megugrott a műszaki fogyasztási cikkek értékesítése. Itthon a TV-k, kávéfőzők, mosógépek voltak a slágertermékek.

Minden boltban, kirakatban állást hirdetnek 

A nagy karácsonyi forgatagban a kirakatok nem csak az ajándékokat kínálják, hanem ott virít sok-sok eladót kereső felirat. És a rögtön jövök táblák sem ritkultak, ami annak a pontos mutatója, hogy abban a boltban már csak egy eladó (vagy éppen maga a tulajdonos) dolgozik – írja a blokk.com.

Jön az ünnepi roham és nincs a boltokban eladó 

Tovább csökkent ugyanis a boltos foglalkoztatottak száma a friss statisztika szerint, nem is kicsit. 2018 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest tízezerrel, az év elejéhez mérve pedig ötezerrel zuhant a boltokban foglalkoztatottak száma – írja a blokk.com.

Több ezer pénztár nélküli boltot nyitna az Amazon 

2021-ig akár 3000, pénztáros nélküli üzletet nyitna az Egyesült Államokban az Amazon. Az ilyen boltok a szupermarketek és a gyorséttermek számára is veszélyt jelentenek.

Nagy biznisz a használt luxusdivatcikkek árusítása 

RealReal névre hallgat az az online platform, mely használt luxusdivatcikkeket árusít, ez évtől már fizikai boltokban is. Alapítója, Julie Wainwright nem titkolt célja, hogy ez legyen a körforgásos gazdaság első cége, melynek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt. Cuccaik kidobásáról akarja leszoktatni a gazdagokat.

Tovább csökken a magyar boltok száma 

A legutóbbi statisztikai adatok szerint 2010 és 2017 között 23 ezerrel csökkent a kiskereskedelmi boltok, a vendéglők, valamint a nagykereskedelmi raktárak száma - írja a blokkk.com.

Ez lehet a kiskereskedelem jövője 

Nincs pénztáros, a vonalkódot mobillal olvassuk le, fizetni akár arccal is lehet – az Alibaba a közelmúltban számos futurisztikus, szinte teljesen automatizált boltot indított Kínában. A kényelem árnyoldala, hogy az árukért részben az adataikkal fizetnek a vásárlók.

A siker titka, hogy egy dolgot nagyon jól csinálnak 

Az e-kereskedelemnek köszönhetően feltörőben vannak a kisebb, specializálódó márkák a divatiparban. A folyamat vesztesei a ruhaboltláncok és a márkaboltok.

Megrázza a boltokat a gyenge forint 

Drágulás várható, ami falja a vásárlók pénzét. Gyenge a forint, drága a benzin. A benzin már most is sokba kerül, ez pedig lassítja a boltos forgalmat. Fékeződhet a családi költekezés üteme.

Kiszáll a CBA-ból az egyik alapító 

Megválik CBA-részesedésétől Baldauf László, a kereskedelmi lánc egyik alapítója és tiszteletbeli elnöke – írta a Népszava. Baldauf részesedését a CBA más részvényesei veszik meg.

Egyre több település marad bolt nélkül 

Négyezerrel csökkent 2017-ben a boltok száma Magyarországon, írja a Blokkk.com. Minden áruterületen - élelmiszerben, iparcikkekben egyaránt - évről-évre kevesebb a bolt. És kevesebb településen lehet helyben vásárolni, mert 2017-ben 18 faluban bezárt az utolsó bolt.

A CBA rovására terjeszkedik a Spar 

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.

GfK: mérsékelt növekedés várható a kiskereskedelemben 

A kiskereskedelmi forgalom idei növekedése várhatóan elmarad a korábbiaktól és a térség más országaiban végbemenő növekedéstől – írja a GfK piackutató. A vásárlás körülményeiben korábban látott trendek továbberősödtek, a kereskedelmi csatornák közül pedig a diszkontok és drogériák forgalma nőtt számottevően.

11 ezer bolttal lett kevesebb az elmúlt hat évben Magyarországon 

Hat év alatt a boltok 8 százaléka bezárt Magyarországon. Az üzletek száma – köszönhetően szabályozásoknak, a munkaerőhiánynak és a bérnövekedésnek – annak ellenére csökkent, hogy a vásárlók egyre többet költenek.

4,5 milliárdért vesz Spar-üzleteket Appenninn Holding 

18 darab kereskedelmi ingatlant vesz meg az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. részére – tette közzé a tőzsdei társaság a BÉT honlapján. A tranzakció értéke 14,5 millió euró, azaz megközelítőleg a 4,5 milliárd forint, a befektetés éves hozama 12,7 százalék a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva.

Egyre racionálisabbak a vásárlók 

A GfK legfrissebb, 2016. éves trendeket elemző Kereskedelmi Analízisek tanulmánya szerint a kereskedelmi csatornák közül a diszkontok növelték piaci részesedésüket, ugyanakkor a nem szervezett kereskedelem – utcai árusok, illetve piac és az egyéb csatornák – kismértékben veszítettek 2015-höz képest. A racionálisabb vásárlói magatartás irányába ható korábbiakban tapasztalt trendek 2016-ban is jelen voltak: egyrészt tovább nőtt a sajátmárkás termékek súlya; másrészt pedig emelkedett a kártyás vásárlások aránya.

A zene segíthet többet eladni 

A kereskedők a legkülönfélébb módszerekkel próbálják vásárlásra bírni a boltjukba betérőket. A jól elrendezett áru és a vonzó árak mellett bármilyen meglepő, az sem mindegy, hogy mi szól a hangszórókból.

Nem vásárlásra való már elsősorban a bolt 

Az ügyfélélmény az értékesítés egyik kulcsszava lett mostanra. Bár része minden pont, ahol kapcsolatba kerülünk a fogyasztóval, a fizikai üzlethelyiség különösen fontos és új szerepet kaphat benne.

Ócska bolt, vagy kiváló marketing? 

A cégek sokszor hihetetlen bonyolult megoldásokkal igyekeznek felhívni a vásárlók figyelmét magukra. Pedig sokszor éppen az emel ki a tömegből, ha valami meglepően puritán.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést  

A napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről.

Adózás

Üzemanyagkártyát használ? Akkor ez önt is érinti!

Üzemanyagkártyát használ? Akkor ez önt is érinti! 

Az üzemanyagkártyák használata széles körben elterjedt a vállalkozások körében.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Infokom

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje  

Az új uniós kibervédelmi irányelv, a NIS2 számos szervezet számára támaszt új követelményeket több különféle területen.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo