hirdetés

Felére csökken a vállalatok energiaköltsége

A szlovén parlament megszavazta az energiaárak csökkentését célzó intézkedéscsomag módosítását: a korábbi 40 millió euróról 86 millió euróra emelték a támogatások összegét, amelyből a vállalatok energiaköltségeik 50 százalékát fedezhetik a korábban meghatározott 30 százalék helyett - közölte a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

hirdetés

Az intézkedéscsomag 80 millió euróval segíti a vállalkozásokat és 6 millió euróval feltőkésíti a Szlovén Vállalkozási Alapot, hogy kölcsönöket biztosítson a likviditási nehézségekkel küzdő szlovén cégeknek, amennyiben arra szükség lesz.

Volna mit követni a magyar döntéshozóknak (Fotó: depositphotos)Volna mit követni a magyar döntéshozóknak (Fotó: depositphotos)

A támogatási programba bevonták a mezőgazdasági és halászati ágazatot, valamint azokat az intézményeket, egyesületeket, amelyek gazdasági tevékenységet folytatnak, ugyanakkor a teljes pénzügyi szektort kizárták a kedvezményezettek köréből.

Matjaz Han gazdasági miniszter elmondta: a vállalkozások november 1 és 15. között igényelhetik a támogatásokat egy speciális alkalmazás segítségével, amelyet a SPIRIT állami ügynökség biztosít.

"Szeretném világossá tenni, hogy ezek a források az idei évre szólnak. A jövő évre a kormány egyéb intézkedésekkel készül, többek között az EU-val együttműködve" - húzta alá a tárcavezető.

A változtatásokat minden képviselőcsoport támogatta, mert szerintük a jelenlegi helyzetben segíteni kell a vállalkozói szektort.

A parlament augusztus végén fogadta el az eredeti jogszabályt, amely gyorssegélyt biztosít a magas gáz- és áramár által sújtott vállalkozásoknak, egy másik törvénnyel együtt, amely 41 millió euró értékben a veszélyeztetett csoportoknak nyújt támogatást. (MTI)

hirdetés

Véleményvezér

Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo