Elfelejthetjük az eperfagyit?

Eljöhet az az idő, amikor a cukrászdákban nem lehet kapni eperfagyit! Legalábbis ezt állítja az a figyelemfelhívó akció, amelyben a globális felmelegedés hatásaira szeretnék felhívni a figyelmet. 
Az akcióban olyan képeket publikáltak a közösségi médiában, amelyeken egy rózsaszín Terminátor eszi azt a fagylaltot, amelynek már semmi köze sincs mai a finomságokhoz.  A globális felmelegedés miatt, több gyümölcsnek annyira felmehet majd az ára, hogy a cukrászoknak nem éri majd meg ezekből fagylaltot készíteni. Ezek helyett, jöhetnek majd a rovarokból és algákból készült "ínyencségek" - vázolta a  rémes jövőt  Éskovács Péter, a Balaton Fagyija 2024 választás tanácsadója. 

Jöhet a krumplibogár fagyi? 

Mint mondta: manapság sokat beszélünk a globális felmelegedés veszélyeiről, de addig nem mindenki veszi komolyan a figyelmeztetéseket, amíg a mindennapi életünkben nem tapasztaljuk meg ennek hatásait. A Föld Napja alkalmából elindított akcióban elképzeltük, hogy milyen fagyit enne  a jövő gépezte, a Terminátor. Mint ismert: Az  1984-ben bemutatott amerikai sci-fi  a közeljövőben játszódik, 2029-ben. Elképzeltük, hogy ha a mai tudományos ismereteket felhasználnák a jövőben a fagylaltok gyártásához, akkor milyen "finomságokat" ehetne a jövő teremtménye.

Annyi az epernek?
Annyi az epernek?
Fotó: Depositphotos

Mint ismert: sok egyetemen jelenleg is azon dolgoznak, hogy öt év múlva már olyan fagylatokat is együnk, amelyek ma még nem is léteznek. A 2029-ben fogyasztható fagylaltok ízét persze ma még nehéz megjósolni, de a tudósok és a trendek alapján biztosak lehetünk abban, hogy furcsa ízű fagyik is megjelenhetnek a piacon. Számos egyetem és kutatóintézet foglalkozik rovarfehérje alapú élelmiszerek kutatásával, Ilyen például a Wageningen Egyetem és Kutatóközpont Hollandiában. Itt például rovarfehérjéből próbálnak összeállítani ételeket. Rovarfehérje fagylaltot még nem csináltak, de több tudós azt állítja, hogy a rovarfehérje fenntartható alternatívája lehet az állati eredetű fehérjéknek, és a jövőben fontos szerepet játszhat a fagylaltkészítésben. E mellett, 2029-re lehet, hogy lesz alga fagylalt is, hiszen az algák tápanyagokban gazdagok, és élénk színeket adnak a fagylaltnak. Sőt, vannak olyan kutatók is, akik gombákból próbálnak előállítani valamilyen ínyencséget - sorolja a rémesebbnél rémesebb fagyalterveket Éskovács Péter.

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo