édességipar cikkek
	Leállt a legendás édesség gyártása – végleg búcsút inthetünk tőle?
A Mondelez bezárta Salzburg külvárosában azt az üzemet, ahol 127 éven át készült a zeneszerző Mozartról elnevezett „Echter Salzburger Mozartkugel”.
	
	Nagyot alkotott a csokimikulás feltalálója
Töretlen a csokimikulások népszerűsége.
	
	Megvan a legjobb szaloncukor
Kiválasztották „Az Év Szaloncukra 2024” díj nyerteseit.
	
	Elfelejthetjük az eperfagyit?
Eljöhet az az idő, amikor a cukrászdákban nem lehet kapni eperfagyit! 
	
	Visszakerül magyar kézbe a BOCI csoki
Megvásárolja a BOCI márkát a Cerbona, új fejezet kezdődik a nagy tradícióval rendelkező ikonikus márka életében.
	
	Minden termékkategóriában jelentősen visszaesett az édességfogyasztás
Az időjárást nagyon megsínylette a kakaóbabtermés.
	
	Minden olyan drága, hogy édességből is kevesebbet vesznek a magyarok
Változatlanul a csokinyúl és a csokitojás a húsvéti édességpiac slágertermékei 
	
	Felejtsük el a zselés szaloncukrot, amikor itt a robbanócukros és az aranygaluskás
Robbanócukros, aranygaluskás is kapható, de még mindig a zselés szaloncukor a legkeresettebb.
	
	Most káros vagy sem az aszpartám? Tisztázták a kérdést
Pánikra semmi ok?
	
	A világ második legjobb fagyija Budapesten ehető
A Gelato Festival a napokban hirdette ki a világ legjobb fagylaltkészítőit. A nemzetközi ranglista második helyezettje Fazekas Ádám, a budapesti Fazekas Cukrászda vezetője lett a pisztácia gyümölcsfagylaltjával. A magyar cukrászmester eredménye már a nemzetközi sajtót is bejárta.
	Nem tudják lenyelni az édességgyártók a drágulást
Miközben az igazi árrobbanás csak jövőre várható. 
	768 tonna édesség húsvétra
A Magyar Édességgyártók Szövetsége a minőségi termékek részesedésének növekedése mellett a tavalyihoz hasonló vagy azt kissé meghaladó húsvéti forgalomra számít - mondta Sánta Sándor, a szövetség elnöke.