A Kaukázusban nyílt meg a legújabb kereskedőház

2014. szeptember 28. vasárnap - 18:06 / piacesprofit.hu
  •    

Szeptember 25-én Örményországban kezdte meg működését a legújabb relációs kereskedőház, amelyik immár a tizenötödik a külképviseletek sorában. A megnyitót rendkívül nagy érdeklődés fogadta, a magyar résztvevők mellett mintegy 40 örmény cég és a helyi média számos képviselője megjelent.

Kép: MNKH

Helyi idő szerint csütörtökön este ünnepélyes keretek között dr. Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatójának és Akopján Nikogosz, a Hungarikum Tradehouse Export-Import llc vezérigazgatójának szalagátvágásával nyílt meg az MNKH jereváni irodája.

Legutóbb Brazíliában nyílt képviselet.

Megnyitó beszédében dr. Kerekes György elmondta: „A kereskedőház célja, hogy új piacokat, új lehetőségeket keressen. Örményországnak fontos szerepe van a térségben.  Célunk, hogy a gazdasági kapcsolatok erősítésével növeljük az országba irányuló exportot.” (Sokan segítenek ebben a kkv-knak.)

A kereskedőház vezérigazgatója mellett beszédet mondott dr. Levon Aharonyan, az Iráni–Örmény Kereskedelmi Központ vezérigazgatója és Szűcs Péter, a Hungarikum Tradehouse Export-Import llc stratégiai vezérigazgató-helyettese.

Az irodanyitáson jelen voltak magyar cégek húsipari, gyógyszeripari, bútoripari és kereskedelmi területekről, közel 40 örmény cég képviselője, valamint számos vezető üzletember is. A beszédeket üzleti fórum követte, ahol B2B tárgyalásokat folytathattak az érdeklődők. A hét folyamán pedig számos magyar és örmény cég üzleti együttműködési szándéknyilatkozatot ír alá egymással.

A hazai kis- és középvállalkozások exporttevékenységének elősegítése érdekében az év végéig további 11, vagyis összesen 25 országban működő külhoni kereskedőházi hálózat jön létre. Az MNKH célja, hogy 2018-ra a jelenlegi 25,5 százalék helyett a magyar export 33 százaléka jusson el az Európai Unión kívülre.