transzparencia

beszállító, csokoládé, élelmiszer, ellátási lánc, erdőirtás, etikátlan, fair trade, fajpusztulás, indonézia, kitkat, kozmetikumok, nestle, orángután, pálmaolaj, transzparencia, ültetvény, unilever, veszélyeztetett faj

Kitálalt pálmaolajügyben az Unilever

Kriston László

Őserdők kiirtásával, őshonos fajok elűzésével, őslakosok kilakoltatásával, településeik ledózerolásával teszünk szert azokra az olajpálma-ültetvényekre, melyekből a pálmaolajat kapjuk a margarinunkhoz, a testápoló szereinkhez, a csokoládénkhoz és egy sor más kozmetikai meg gasztronómiai termékhez. Az Unilever igyekszik tiszta vizet önteni a pohárba e kérdésben.

Tovább olvasom »
beosztott, bér, értekezlet, fizetés, hatékonyság, hatékonyságnövelés, hr, javadalmazás, juttatás, karrier, lapos szervezet, meeting szabályok, motiváció, munkahelyi motiváció, munkavállaló, transzparencia, y generáció

Kevés már a fiataloknak a csocsóasztal

piac-profit.hu

Hamarosan az Y generáció uralkodik a munkahelyeken. Nekik kell kedvezni, ha versenyképes kollégákat szeretnénk megszerezni és megtartani. A közhiedelem szerint a kulcs a csocsóasztal, valójában viszont bevonásra, felelősségre és jövőképre van szükség.

Tovább olvasom »
bejelentési kötelezettség, éghajlatváltozás, jövő, klímaváltozás, kockázat, részvényes, tőzsde, transzparencia

Elhallgatják a klímakockázatokat a cégek

klímablog

Szigorúbb jelentéstételi szabályokat irányozott elő a fosszilis szektor szereplőinek 2010 óta az amerikai tőzsdefelügyelet. A részvényesek és a közvélemény felé kötelesek beszámolni az iparágukat érintő kockázatokról, mint amilyen a klímaváltozás. De a hatóság máig nem igazán tartatja be velük az új követelményeket.

Tovább olvasom »
franchise, hitelforradalom, magazin, pénzszerzés, sikersztori, transzparencia

Hitelforradalom

PP

Megjelent a Piac & Profit márciusi száma. Az innovatív üzletemberek szórakoztató magazinjában több mint egy tucat franchise rendszergazda és átvevő mondja el tapasztalatait, osztja meg sikerének titkát. Az összeállításból kiderül: miért vészelték át jobban a válság éveit a hálózatban működő vállalkozások.

Tovább olvasom »
korrupció, transzparencia

A korrupció útja

piacesprofit.hu

Kellő szabályozás híján hivatallal való visszaélések, nyerészkedés és illetéktelen befolyásolás táptalaja lehet az, amikor közhivatalnokok magánszektorban vagy üzletemberek a közigazgatásban folytatják karrierjüket – derül ki a Transparency International Magyarország (TI) legutóbbi tanulmányából, melyet a budapesti Holland Nagykövetség támogatásával jelentetett meg.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, ti, transzparencia, új kormány

Állami cégek: titkolózni veszélyes

piac-profit.hu

A Transparency International szerint a közpénzek felhasználásának átláthatósága és az elszámoltathatóság garanciái sérülhetnek, ha a kormány eltörli azt a törvényi rendelkezést, ami egyértelműsíti az állami vállalatok gazdálkodásának nyilvánosságát. 

Tovább olvasom »
etika, törvény, transzparencia

Csökken a korrupció és javul az etika?

Sajtóközlemény

Javul a kockázat-tudatosság és kommunikáció a cégeknél, de még mindig sok a teendő, hogy mind több vállalat működjön felelősen és jó vállalati polgárként. Erre az eredményre jutott a Magyar Üzleti Vezetők Fórumának Üzleti Etika és Átláthatósági munkacsoportja, mely vállalatirányítás (corporate governance) témában végzett átfogó kutatást. Ez az első magyarországi felmérés mely nem kizárólag a tőzsdei cégekre koncentrál.

Tovább olvasom »
biztosítás, életbiztosítás, transzparencia

Tudja mi az a TKM? Biztosító választásakor pedig érdemes!

piac-profit.hu

A befektetéssel kombinált életbiztosítások teljes költségmutatói január eleje óta megtekinthetők a Magyar Biztosítók Szövetsége honlapján. A biztosítók által közölt adatok azt mutatják meg, hogy egy ilyen biztosítás vásárlásakor milyen költségeket vállalnak az ügyfelek. Előfordulhat, hogy az összehasonlítás nem mindenki számára egyszerű, hiszen a közzétett mutatók értékét egy-egy konkrét termék esetében számos tényező eltérítheti.

Tovább olvasom »
tőzsde, transzparencia

Egyre kevésbé tudni, mi van a magyar cégekkel

piacesprofit.hu

Napjainkban, amikor a globális részvénypiaci hangulat rendkívül pesszimista, különösen felértékelődik minden olyan információ értéke, amely átláthatóbbá teszi a céget – állapítja meg az Equilor Befektetési Zrt. kutatása, amely azt vizsgálta, hogyan változott a magyar tőzsdére bevezetett cégek transzparenciája, azaz átláthatósága a globális gazdasági krízis eddigi legmélyebb válságot mutató negyedévében. Az Equilor szakértőinek véleménye szerint az elmúlt időszakban egyre több olyan tényező is megjelent a magyar tőkepiacon, amelyek alkalmasak a transzparencia csökkentésére.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor